A Fradi nyerte az örökrangadót, még reménykedhet a Siófok

2013. május. 18., 20:32   |    

A Fradi nyerte az örökrangadót, még reménykedhet a Siófok

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján a Videoton FC nagy lépést tett a második hely megszerzése felé, a Ferencváros életben tartotta dobogós reményeit az MTK legyőzésével, az FGSZ Siófok pedig még bízhat a bennmaradásban, miután legyőzte a pécsieket.

Ferencváros - MTK Budapest 2-0 (0-0)
Vezette:
Kassai Viktor (Kelemen Attila, Varga Gábor)
Gólszerző: Somalia az 52., Böde a 68. percben

Az első félidőben a Ferencváros akarata érvényesült, a zöld-fehérek többet támadtak, s ha a 23. percben Orosz Márk jobban koncentrál, és 9 méterről eltalálja a kaput, a vezetést is megszerezhette volna csapatának. Az MTK Vass Patrik kihagyott helyzetével válaszolt nem sokkal később - a szünetig maradt a 0-0. A fordulás után góllá érett a ferencvárosi fölény, az 52. percben Böde passzolt közepére a bal oldalról, az érkező Somalia közelről a kapuba továbbított (1-0). A 68. percben Holman Dávid indította jó ütemben Bödét, aki kicselezte Dragan Vukmirt, majd 6 méterről a jobb sarokba lőtt (2-0). A hajrában a Fradi lőtt még egy kapufát is, és magabiztosan nyerte meg a meccset.



Egri FC - Újpest FC 1-2 (0-1)
Vezette:
Fábián Mihály (Márkus Tamás, Kis Zoltán)
Gólszerző: Horváth a 77., ill. Tshibuabua a 24., Simon a 72. percben

Az első húsz percben az élvonaltól búcsúzó egriek jól tartották magukat, de a 24. percben egy védelmi hiba után Bavon Tshibuabua öt méterről a kapuba lőtt egy bal oldali beadás után (0-1). A 72. percben növelte előnyét az Újpest, Simon Krisztián 16 méterről lőtt a jobb felső sarokba (0-2). A 77. percben szépítettek a feljavuló egriek, egy jobb oldali beadást követően Horváth Zoltán fejelt a bal alsó sarokba (1-2). Az Eger a hajrában becsületesen hajtott az egyenlítésért, de mindhiába, az újpestiek három ponttal távoztak Vácról.



FGSZ Siófok - PMFC-Matias 1-0 (0-0)
Vezette:
Oláh Gábor (Tóth Vencel, Bozó Zoltán)
Gólszerző: Windecker a 71. percben

A siófokiak a bennmaradási esélyeik életben tartásáért léptek pályára a PMFC ellen, és végül folytatták kiváló hazai szereplésüket, megnyerték a találkozót. Pedig a játékuk eleinte igencsak akadozott, az első félidőben nem találtak fogást a vendégeken. A szünet után feljavult a teljesítményük, előbb Fejes András, majd Máté János szerezhetett volna gólt. A 71. percben megszületett a hazaiak győztes találata, Kiss Máté szabadrúgása után az U21-es válogatott Windecker József fejelt 4 méterről a hálóba, beállítva az 1-0-ás végeredményt. A siófokiak hátránya öt pont a Lombard Pápa mögött, a két csapat jövő héten éppen egymás ellen játszik Pápán.

Videoton FC - Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-0)
Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Alvarez a 29., Kovács az 54., ill. Iyane a 77. percben

A tavasszal hazai pályán még hibátlanul szereplő Videoton FC kezdte jobban a meccset, és néhány kimaradt lehetőség után a 29. percben megszerezte a vezetést is: Vitor Gomes indítása után Arturo Alverez lőtt 9 méterről a bal sarokba (1-0). A gól után is a fehérváriak irányítottak, és az 54. percben megduplázták az előnyüket, egy jobb oldali beadás után Torghelle Sándor lefejelte a labdát Kovács Istvánnak, aki 5 méterről a jobb sarokba passzolt (2-0). A 77. percben szórványos akcióik egyikéből szépítettek a vendégek, Balázs Benjámin jobb oldali beadása után Szolnoki Roland kifejelte a labdát, de érkezett Thian Iyane, és 17 méterről a kapu bal oldalába lőtt (2–1). A kaposváriaknak a hajrában nem volt esélyük az egyenlítő gól megszerzésére, a Videoton FC győzelmével hárompontos előnyre tett szert az MTK előtt a második helyen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS