A Fradihoz látogat a DVSC, a listavezető a Mezőkövesdet fogadja

2021. augusztus. 27., 10:01   |    

A Fradihoz látogat a DVSC, a listavezető a Mezőkövesdet fogadja

Teljes fordulót játszanak az OTP Bank Ligában, ezúttal a három nap alatt mind a 12 csapat pályára lép. A listavezető Kisvárda a Mezőkövesdet fogadja, a címvédő Ferencváros az idegenben még veretlen Debrecent látja vendégül.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BUDAPEST HONVÉD
(Péntek, Zalaegerszeg, 20.00)

A ZTE a legutóbbi fordulóban, meglepetésre, megszerezte első győzelmét, mégpedig idegenben, Debrecenben. A csapat hazai mérlege kevésbé jó, február 20. óta nem nyert olyan csapat ellen, amelyik most is az OTP Bank Ligában szerepel. (Ellenben tavasszal mindkét kiesőt, a Budafokot és a Diósgyőrt is legyőzte otthon.) A mostani idényben eddig kétszer játszott pályaválasztóként, a MOL Fehérvár elleni döntetlent követte a Puskás Akadémiától elszenvedett vereség. A kispestiek ugyancsak a legutóbbi fordulóban szerezték meg első győzelmüket, mégpedig a Paks ellen. Idegenben – a már kiesett Budafok elleni sikert nem számítva – éppen Zalaegerszegen nyertek legutóbb, április 11-én.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Kisvárda, Várkerti Stadion, 16.00)

A Kisvárda az előző fordulóban vereséget szenvedett Székesfehérváron, ettől független kilenc pontot szerezve vezeti a tabellát. A hazai mérlege hibátlan a 2021–2022-es OTP Bank Liga első négy fordulójában, de csupán egyszer, az újonc Gyirmót ellen játszott eddig pályaválasztóként. A Mezőkövesd két győzelemmel kezdett, majd az Üllői úti vereség után legutóbb döntetlennel javított. Idegenben egy győzelem (Paks) és egy vereség (Ferencváros) áll a neve mellett.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Groupama Aréna, 18.15)

A címvédő Ferencváros mindössze harmadszor játszik a mostani bajnoki idényben, az előző két alkalommal is pályaválasztó volt. Előbb kikapott a Kisvárdától, majd legyőzte a Mezőkövesdet. Az újonc DVSC nagyszerűen, kispesti 4–1-es győzelemmel kezdte a bajnoki szezont, de azóta nem tudott győzni, sőt két döntetlen után a negyedik fordulóban, a nagyerdei Arénában, a ZTE ellen, elveszítette veretlenségét is. A Ferencváros ellen a legutóbbi négy tétmérkőzésen nem szerzett pontot, vendégként legutóbb 2012. március 3-án tudott nyerni a zöld-fehérek ellen.

MOL FEHÉRVÁR FC–MTK BUDAPEST
(Szombat, MOL Aréna Sóstó, 20.30)

Szabics Imre csapata az előző fordulóban megszerezte első bajnoki győzelmét az idényben, mégpedig a listavezető Kisvárda ellen. Ezúttal a második helyen álló MTK-t fogadja. A MOL Fehérvár az egyedüli veretlen a mezőnyben. Érdekes, hogy a két csapat legutóbbi hét egymás elleni tétmérkőzése közül egy sem zárult döntetlennel, s ötször is a mindenkori vendégcsapat nyert. Az MTK hét pontot szerzett az első négy fordulóban, vendégként döntetlent játszott Gyirmóton, majd Vancsa Zalán góljával nyert a Megyeri úton, az Újpest ellen.

GYIRMÓT FC GYŐR–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Gyirmót, Alcufer Stadion, 17.45)

A Gyirmót még nyeretlen, egyszersmind az egyedüli csapat a tizenkettes mezőnyben, amely már háromszor is döntetlent játszott. Mindkét eddigi hazai bajnokiján egy pontot szerzett. A Puskás  Akadémia szeszélyesen szerepelt eddig, három mérkőzéséből kettőt megnyert, de a harmadikon kínos vereséget szenvedett otthon a Pakstól. Vendégként Újpesten és Zalaegerszegen is nyerni tudott.

PAKSI FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Paks, 20.00)

A paksiak sok gólt szereznek és sokat kapnak, mindkét rovatban az ő nevük mellett áll a legmagasabb szám. Noha az eddigi négy fordulóban csak egyszer nyertek, három a meccsenkénti szerzett gólok átlaga. Pályaválasztóként a Mezőkövesdtől kikaptak, a DVSC-vel döntetlent játszottak, mindkét találkozón három gólt kaptak. Az Újpest sereghajtó, két döntetlennel és két vereséggel. A lila-fehérek a legutóbbi négy paksi mérkőzésüket megnyerték


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS