A Fradinak a mostani idényben egyszer már sikerült

2014. április. 30., 10:44   |    

A Fradinak a mostani idényben egyszer már sikerült

Ma a Ligakupa második elődöntős párjában eldől, megismétlődik-e a tavalyi döntő, fordított pályaválasztással. A Ferencvárosnak kisebb bravúrra lenne szüksége ahhoz, hogy csatlakozhasson a Videotonhoz, hiszen az első találkozót a Diósgyőri VTK nyerte meg 2-1-re a Puskás Stadionban.

DIÓSGYŐRI VTK–FERENCVÁROSI TC
(Április 30., szerda, 17.30)

A diósgyőriek a legutóbbi bajnoki találkozójukon, hazai pályán, a forduló meglepetését okozták az MVM Paks elleni 4-0-s vereséggel. Az előző kedden a Ligakupa-elődöntő első mérkőzésén, Budapesten, 2-1-es győzelmet aratott, Rajić - Eperjesi, Alves, Debreceni, Husić (Gohér) – Barczi (Gosztonyi), Egerszegi, Kostić, Marjanović (Grumić) - Futács, Bacsa összeállítású csapatból csak Husić, Gosztonyi, Barczi, Grumić és Futács kezdett a bajnoki találkozón, beállt még Debreceni és Bacsa.

A Ferencvárosnál még nagyobb volt a változás. Thomas Doll a Ligakupa-elődöntőben a Jova - Jovanovic, Mateos, Gyurácz, Laczkó - Csilus Á. (Pavlović), Józsi - Holman, Böde (Jenner), Ionescu (Gyömbér) - Péter A. összetételű együttest szerepeltette, Mateos, Pavlović, Gyömbér és Jenner kezdett közülük a Kaposvár elleni bajnokin, Böde 12, Józsi 1 percre beállt csereként.

A DVTK a mostani Ligakupa-idényben az MTK, a Vasas és a Várdai SE előtt végzett a csoportban, majd a Mezőkövesd-Zsóry és a Szigetszentmiklós búcsúztatásával jutott be az elődöntőbe. A Ferencváros a Tatabányát és a Sopront kiejtve, a Győri ETO társaságában lépett tovább a csoportból, majd a Haladást és a Pápát kapott gól nélkül búcsúztatta. A Ligakupában 2011 novembere óta a mostani volt az első veresége pályaválasztóként, 11 győztes mérkőzés után. A DVTK és a Ferencváros november játszott egymással legutóbb bajnoki mérkőzést, akkor a vendég zöld-fehérek fölényesen, 4-1-re nyertek.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS