A Fradinak eddig nem nagyon ment Kecskeméten

2014. július. 27., 11:21   |    

A Fradinak eddig nem nagyon ment Kecskeméten

A három, csütörtökön az Európa Ligában szerepelt csapat is megkezdi ma a bajnoki menetelést. A Diósgyőr pályaválasztóként, a két zöld-fehér együttes vendégként kezd.

KECSKEMÉTI TE–FERENCVÁROS
(Vasárnap, július 27., 16.30)

A Fradi nagyszerű sorozattal zárta le az előző bajnoki idényt, a legutóbbi kilenc ligamérkőzését megnyerte. A széria kezdete előtti utolsó meccse volt éppen a kecskeméti gól nélküli döntetlen. A nyáron azonban alapos változáson esett át a Ferencváros kerete, a tavasz meghatározó játékosai közül többen (így Leonardo, Jenner és Besic) már nincsenek a klubnál. Más kérdés, hogy az újonnan szerződtetettek között is vannak, akik hosszú távon kulcsemberei lehetnek a csapatnak. Elsősorban Gera Zoltán, aki több mint tíz év után játszik ismét magyar bajnoki mérkőzést. A Ferencváros tétmérkőzéseken, a KTE előkészületi meccseken készült az idényre. A lila-fehérek keretéből is sokan távoztak, a legnagyobb erősítést az ékezők közül a kapus Tujvel jelentheti. A KTE egyébként tavasszal az utolsó öt bajnoki meccséből négyet is elveszített. Érdekes, hogy a kecskemétiek többször nyertek bajnokit az Üllői úton, mint a Ferencváros a Széktói Stadionban. A zöld-fehérek eddig mindössze egyszer, 2010-ben vitték el a három pontot a KTE otthonából bajnoki mérkőzésről. A két csapat legutóbbi három kecskeméti találkozója (két bajnoki, s egy Ligakupa-találkozó) kivétel nélkül döntetlenre végződött.

DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, július 27., 18.30)

Az orosz FK Krasznodar ellen készülő diósgyőriek hazai pályán kezdik meg a bajnoki szereplést. (A Litex Lovecs ellen pályaválasztóként Nyíregyházán játszottak). A DVTK az Európa Ligában eddig vendégként teljesített jobban, de a klub hívei remélik, hogy ezúttal a hazai pályán is jó eredménnyel rukkol ki a csapat. A Puskás Akadémia együttese ellen van miért törlesztenie a diósgyőrieknek, ugyanis a két egyesület eddigi egyetlen borsodi bajnokiját márciusban 3-2-re a vendégek nyerték. (Idegenben ellenben tavaly ősszel győzött a Diósgyőr). A Puskás FC számára nem sikerült jól a tavasz második fele, a diósgyőri siker után hét találkozón összesen egy pontot szerzett, s csak az utolsó fordulóban tudott ismét nyerni, a KTE ellen. A felcsútiak kerete erősödött a nyáron, például a korábbi diósgyőri csapatkapitánnyal, Gohér Gergővel. Egykori diósgyőri a csapat edzője, Benczés Miklós is, aki éppen a találkozó napján ünnepli a 45. születésnapját.

MVM PAKS–GYŐRI ETO FC
(Vasárnap, július 27., 20.30)

A paksiak vezetőedzője, Csertői Aurél korábban a győriek válogatott játékosa, majd vezetőedzője is volt, a kisalföldi zöld-fehéreket dirigáló Horváth Ferenc éppen az atomvárosból kerül mostani állomáshelyére. Nehéz lenne feltételezni, hogy az edzők nem ismerik jól az ellenfelet, így aligha a meglepetésfaktor dönti majd el a találkozót. Tavasszal is Pakson játszott egymással a két csapat, akkor a vendégek nyertek Rudolf Gergely két góljával. Az ETO története legjobb félidényét produkálta, s csak rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le a bajnoki címről, a Paks néhány héten keresztül aggódásra késztette híveit gyenge szereplésével, de az idény végére megtáltosodott, s a Ferencváros elleni vereség előtt sorozatban négy mérkőzését, ráadásul kapott gól nélkül, megnyerte. A Győri ETO csütörtökön Európa Liga-mérkőzést játszott Göteborgban, s noha kiesett, a második 90 percet emberhátrányban szerzett góllal megnyerte.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS