A Fradinak már tét nélküli lesz az Örökrangadó, az MTK-nak talán még nem

2022. május. 06., 22:39   |    

A Fradinak már tét nélküli lesz az Örökrangadó, az MTK-nak talán még nem

A 32. fordulót rendezik szombaton és vasárnap az OTP Bank Ligában. A bajnok Ferencváros a kiesés szélén álló MTK-t fogadja, amelynek talán még nem lesz tét nélküli a találkozó.

DEBRECENI VASUTAS SC­–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Debrecen, 14.45)

Mezőkövesdi győzelmével a DVSC biztosította a bennmaradását, így már nyugodtan fogadhatja a bajnoki ezüstért harcoló Puskás Akadémiát. A Loki a legutóbbi négy hazai bajnoki találkozójából mindössze egyet nyert meg. A Puskás Akadémia, miután pontokat veszített az MTK elleni döntetlennel, ismét visszacsúszott a harmadik helyre. Idegenben a legutóbbi kilenc mérkőzéséből hét döntetlent hozott.

BUDAPEST HONVÉD FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Kispest, 17.00)

A Honvéd négy ponttal vezet a tizenegyedik MTK előtt, s öttel pedig a Gyirmóttal szemben. Amelyik rivális nem tudja a hátrányát a Honvéddal szemben legalább kettőre csökkenteni, az kiesik – ha egyik sem, akkor a kispestiek bennmaradnak. Nebojsa Vignjevics csapata a Bozsik Stadionban a legutóbbi három mérkőzésén nyeretlen maradt. A Mezőkövesd ugyan kikapott kedden a DVSC-től, de már biztos a bennmaradása. Idegenben legutóbb elveszítette a felcsúti mérkőzését, de előtte kétszer is nyert.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MTK BUDAPEST
(Szombat, Ferencváros, 19.15)

A bajnokcsapat ünnepelni készül szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén (amelyen sor kerül az aranyérmek átadására is), ugyanakkor lehet, hogy az MTK sorsa éppen ezen a találkozón pecsételődik meg. (Csak akkor, ha a Honvéd nem nyer a Mezőkövesd ellen, mert ha nyer, akkor már nem lesz tétje a kék-fehérek számára az örökrangadónak.) A Ferencváros a legutóbbi öt mérkőzését megnyerte az OTP Bank Ligában. Ugyanakkor az MTK ellen a legutóbbi három alkalommal nyeretlen maradt, mindhárom meccs döntetlenre végződött.

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Paks, 14.05)

A Paksnak még két fontos célja lehet a  bajnoki idényben: egyrészt a negyedik hely elérése, hogy a MOL Magyar Kupa-döntő eredményétől függetlenül nemzetközi kupainduló lehessen, másrészt, hogy a hátralévő két fordulóban szerezzen legalább három gólt, s ezzel beállítsa a tizenkét csapatos OTP Bank Liga gólrekordját. Négynél már tovább javítja saját csúcsát. A Kisvárda már biztosan dobogós lesz, de nyilván szeretné megőrizni a második helyét. Idegenben még nem nyert bajnoki mérkőzést 2022-ben.

ZALAEGERSZEGI TE FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 16.15)

A ZTE nincs jó formában, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését elveszítette. 2012 óta nem volt ilyen rossz sorozata az élvonalban. A legutóbbi két hazai mérkőzését egyaránt 3-2-re elveszítette. A hetedik helyen áll. A Gyirmót számára csak akkor van tétje ennek a találkozónak, ha a Honvéd előző nap kikap. Február 19-én éppen a ZTE ellen kezdődött a kisalföldi csapat nyeretlenségi sorozata.

ÚJPEST FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Újpest, 18.45)

A lila-fehérek a legutóbbi három fordulóban csak egy pontot szereztek, s ezzel rontottak pozíciójukon. Ha nem győzik le a Fehérvárt, minden további eredménytől függetlenül elbúcsúzhatnak a negyedik hely reményétől. Pályaválasztóként legutóbb döntetlent játszottak a Gyirmóttal. A MOL Fehérvár veretlen a tavasz eleji vereségszéria befejezése óta. Ha győz a Megyeri úton, biztossá válik a negyedik helye. Ez a Ferencváros Magyar Kupa-győzelme esetén nemzetközi kupaindulást ér.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS