A futballal ismerkedtek a gyerekek a zánkai Erzsébet-táborban

2022. július. 07., 13:27   |    

A futballal ismerkedtek a gyerekek a zánkai Erzsébet-táborban

Keddenként sportnapot tart az Erzsébet Alapítvány a zánkai táborban, ahol több, mint száz lány és fiú vett részt július 5-én a Magyar Labdarúgó Szövetség futballt népszerűsítő programján. A résztvevők játékos feladatokon próbálhatták ki magukat, a legszerencsésebbek pedig az élmény mellett értékes ajándékokkal is gazdagodtak.

Bár a jó idő elmaradt, a szakadó eső miatt a programokat nem a szabadban, hanem egy multifunkciós sportcsarnokban rendezték meg, a hangulatra nem lehetett panasz. A labdarúgás iránt leginkább érdeklődő lányok és fiúk óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a különféle játékokba.

A srácok többek között kipróbálhatták a dartsfocit és a freestyle-t, lemérhették, hogy milyen erővel, sebességgel tudják a kapuba rúgni a labdát, részt vehettek a felhőfejes kihívásban, egyszóval játékos formában tanulhattak, versenyezhettek. A program zárásaként tombolahúzásra került sor. A gyerekek egy, a tavalyi Európa-bajnokságra vonatkozó feladatlap sikeres kitöltésével lehetőséget kaptak a különböző ajándékok elnyerésére. A legszerencsésebbek egy-egy focilabdával térhettek haza.

A zánkai Erzsébet-táborban 2022 nyarán tíz turnusban az ország különböző részeiről érkező, elsősorban hátrányos helyzetű gyermekek nyaralhatnak. Minden turnus egy hétig tart, és ez idő alatt több, mint 3000 résztvevő pihenhet a Balaton partján, kitűnő körülmények között. A táborban minden kedden sportnapot szervez az Erzsébet Alapítvány, amelyen idén először az MLSZ is részt vesz. Az eseményt követően Gáncsos András összegezte a látottakat:

„Az MLSZ szívesen csatlakozott ahhoz a programhoz, amely a balatoni Erzsébet-táborban lehetőséget ad a gyermekeknek a sporttal való megismerkedésre. Több okból is kitűnő lehetőségnek tartom a kezdeményezést. A gyerekek nem csak a futballban próbálhatják ki magukat, hanem sokan közülük nagyon ritkán jutnak efféle programokhoz és lehetőségekhez, így rendkívüli örömmel tölt el, hogy boldoggá tudjuk tenni ezeket a lányokat és fiúkat. Külön öröm számomra, hogy a foci a legnépszerűbb sportág a gyerekek között. Idén összesen öt alkalommal találkozhatunk itt a gyerekekkel, de a következő évtől szeretnénk minél többször képviseltetni magunkat.”

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS