A Genk ellen folytatja szereplését az MTK az Ifjúsági Ligában

2021. november. 03., 08:35   |    

A Genk ellen folytatja szereplését az MTK az Ifjúsági Ligában
Fotó: sandorkaroly.hu

Az U19-es korosztály Bajnokok Ligájában a magyar bajnok MTK a cseh AC Sparta Praha ellen megnyert párharc után a belga Genk csapatával mérkőzik meg szerdán, 16.00-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az MTK korosztályos csapata 6–4-es összesítéssel verte meg a Sparta Praha együttesét az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágának első fordulójában. A második körben a KRC Genk vár a magyar bajnokra. A belga csapat az előző körben kettős győzelemmel ejtette ki a német U19-es bajnok Kölnt.

Azon dolgoztunk az edzői stábbal, hogy felkészítsük a játékosokat arra, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból a Genk ellen is. Magyarországot képviselni a nemzetközi színtéren mindig felemelő érzés, így bízom benne, hogy fel tudjuk majd venni a versenyt Európa egyik legjobb utánpótlás-nevelő klubjával is. Ehhez olyan magabiztos játékra lesz szükségünk, mint amit a Sparta Praha elleni párharcban mutattunk – nyilatkozta az mtkbudapest.hu-n Kanta József, aki Horváth Dáviddal közösen irányítja az MTK U19-es csapatát az UEFA Ifjúsági Ligában.

A párharc első találkozóját szerdán, 16.00-kor rendezik az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A mérkőzésre a belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz vagy EESZT-applikációból bemutatott védettségi igazoláshoz kötött.

A visszavágót november 23-án (kedden) 18 órától Genkben játssza majd az MTK.

A hetedik alkalommal kiírt Ifjúsági Ligában idén 2003. január 1. után született játékosok léphetnek pályára, kiegészülve maximum három túlkorossal, akik 2002. január 1. után születtek. A versenykiírás szerint csak olyan külföldiek léphetnek pályára, akik legalább három éve a csapatban játszanak.

Ezen szabályok azt MTK-ra nézve azt jelentik, hogy a csapat több fontos játékosa sem szerepelhet az Ifjúsági Ligában. A légiós Clinton, Kaka és Drljo nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére. Winter Dániel, Lehoczky Roland és a rájátszás gólkirálya, Biben Barnabás egyaránt kölcsönben futballozik jelenleg, ahogy Zuigéber Ákos is, a korban megfelelő Kosznovszky Márk pedig azért nem játszhat, mert az előző idényben nem lépett pályára az MTK színeiben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS