A Goldwin és a Bonyhád harcol az aranyért

2013. augusztus. 03., 00:50   |    

A Goldwin és a Bonyhád harcol az aranyért

„Stand up for the champions” – a 2013-as strandlabdarúgó-bajnokságban első alkalommal hangzott fel a dallam az MLSZ Beach Arénában.

A döntő első napján játszották ugyanis az U17-es korosztály bajnoki fináléját, amelyet végül a hazai pályán játszó Siófok nyert meg. A hazai csapat kiváló játékkal és kiváló egyéni teljesítményekkel nyert az elődöntőben a Goldwin, majd a döntőben a Bonyhád ellen.

Az MLSZ Strandlabdarúgó Bajnokság végeredménye az U17-es korosztályban:
1. Siófok
2. Bonyhád
3. Colorspectrum Aramis
4. Goldwin Pluss

A bajnokság legsportszerűbb csapatának járó Fair Play díjat a Goldwin Pluss kapta.

Egyéni díjak:
A bajnokság LEGJOBB KAPUSA: Szabó Szilárd (Bonyhád)
A bajnokság GÓLKIRÁLYA: Turós Viktor (Siófok)
A bajnokság LEGJOBB JÁTÉKOSA: Lukács Márk (Siófok)

IMG_5613_k|

Miközben a díjazottak boldogan álltak a kamerák előtt, a felnőttek már melegítettek, merthogy következett az MLSZ Strandlabdarúgó Bajnokság első elődöntője, az alapszakaszgyőztes Bonyhád és a negyedik Aramis találkozója. A Bonyhád úgy kezdte a mérkőzést, ahogyan az alapszakaszt befejezte: gólratörő és eredményes futballal hamar előnybe került. Ám az Aramis megmutatta azt is, hogy miért is van helye az első négyben: nagy küzdelemben, szívósan harcolva felzárkózott, és jó ideig nem engedte, hogy a gólkirályjelölt Máté Róbert és csapata korán ünnepelhesse a döntőbe jutást. Frank Tamás és Tóth Szabolcs gólja kissé elcsendesítették a lelátón szurkoló bonyhádi tábort, ám nem kellett sokáig izgulniuk, mert a csapatuk végül biztosan nyerte meg a mérkőzést.

Ettől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy melyik tavalyi döntős lesz az ellenfél – de a válaszra picit még várni kellett, ugyanis a második elődöntőt megelőzően a szurkolók közül jelentkező öt bátoré volt a pálya: a feladat az volt, hogy a büntetővonalról kellett eltalálni a kapufát. Ugyan nem könnyű mutatvány, de volt, akinek sikerült, és nagyon boldogan húzta magára azt a válogatott mezt, amelyet ügyességével nyert.

A második elődöntőre még az elsőnél is többen voltak kíváncsiak (megjegyzendő: a szurkolók az első meccsre is rendkívül komolyan készültek, zászlókkal, sálakkal felszerelkezve szurkoltak a csapatoknak, Bonyhádról például közel százan jöttek, de az Aramisnak is igen sok hódolója volt), közel telt ház mellett kezdődött az Energia Gyöngyös és a címvédő Goldwin meccse. A Goldwin roppant hatékonyan támadva, remek helyzetkihasználással lépett el ellenfelétől, Besenyei Ferenc és Takács Renátó szórta a gólokat, miközben az Energia játékosainak jó ideig szinte semmi sem sikerült, hiába küzdöttek keményen. Változást az hozott, hogy az Energiában pályára lépett egy-két fiatal, aki addig kevesebbet játszott, nekik viszont sikerültek a megoldásaik, ezzel sikerült felzárkóznia a csapatuknak. Megközelíteni viszont nem sikerült a Goldwint, amely kiváló hangulatú mérkőzésen, nagy csatában megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Így eldőlt, hogy a Bonyhád ellenfele a 20.30-kor kezdődő döntőben a Goldwin Pluss lesz, míg 19 órától az Aramis és az Energia küzd meg a bronzéremért.

Bonyhád-Colorspectrum Aramis 11-5
BONYHÁD: Komáromi – Jaksa (2), Máté N. (1), Sebestyén (2), Máté R. (3). Cs.: Kácsor, Kirch, Dénes, Preininger (2), Kardos (1).
ARAMIS: Sikur – Frank (2), Vajay, Roni da Silva (2), Korozmán. Cs.: Tóth Sz. (1), Tősér, Gorjanácz, Ledó, Sajbán

Goldwin Pluss-Energia SC 8-5
GOLDWIN: Szalánczi – Fekete V. (1), Besenyei (3), Takács (2), Vernyik (1). Cs.: Angyalosi (1), Badarik, Csomós, Őri D.
ENERGIA SC: Szacskó – Weisz, Berkes (1), Csoszánszki, Kamal Ali. Cs.: Ulviczki, Vígh, Marosi (2), Rozovics (1), Ábel (1)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS