A gyirmótiak legyőzője vár az MTK-ra, az Ajka látogat Diósgyőrbe

2022. augusztus. 16., 22:05   |    

A gyirmótiak legyőzője vár az MTK-ra, az Ajka látogat Diósgyőrbe

Hétközi fordulót játszanak szerdán a Merkantil Bank Ligában. A listavezető MTK-ra nehéz feladat vár Békéscsabán.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Szombathely, 17.30)

A Haladás még veretlen a mostani bajnoki idényben, de a két hazai mérkőzése közül csak az egyiket tudta megnyerni. Ugyanakkor vitathatatlanul javult a mérlege pályaválasztóként tavasz óta. A szegediek mindössze három pontot szereztek eddig, minden mérkőzésüket vendégként játszották, miként a mostanit is.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SOROKSÁR SC
(Sényő, 17.30)

A továbbra is albérletben játszó Nyíregyháza mind a három eddigi mérkőzését 1-0-ra elveszítette, a gyenge rajt után Feczkó Tamás vezetőedzőt leváltotta a klub vezetősége. Huszák Géza irányítja majd a csapatot a Soroksár ellen. A Soroksár ezzel szemben kiváló rajtot vett, hét pontjánál egyetlen riválisnak sincsen többje. Minden eddigi mérkőzésén legalább két gólt szerzett a csapat.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–TISZAKÉCSKEI LC
(Csákvár, 17.30)

A Csákvár legutóbb nagyon értékes döntetlent ért el az addig százszázalékos Soroksár otthonában. Az eddigi mérlege hazai pályán győzelem, idegenben (kétszer) döntetlen, így jön ki az öt pont. A Tiszakécske győzelemmel kezdett a Mosonmagyaróvár ellen otthon, de azóta Kozármislenyben és otthon a Diósgyőr ellen is kikapott.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Mosonmagyaróvár, 17.30)

A Mosonmagyaróvár „képlete” is felírható: otthon győzött, idegenben (kétszer) kikapott. Szoros mérkőzéseket játszott eddig, egyiken sem volt egygólosnál nagyobb különbség. A Kazincbarcika pontosan ilyen sort követ, de három ponttal többet szerzett eddig, mivel kétszer játszott otthon, s csak egyszer idegenben. Vendégként az idény eddigi legnagyobb vereségébe szaladt bele Békéscsabán: 1-6.

DOROGI FC–SZENTLŐRINC SE
(Dorog, 17.30)

A Dorog minden várakozástól elmaradva kezdte a szezont, mindhárom eddigi mérkőzését elveszítette, ráadásul tizenegy kapott góllal. Az MTK ellen 2-0-ra vezetett, de aztán kapott egy ötöst. Eddig csupán egyszer játszott otthon, azon a találkozón 4-1-re kikapott a Gyirmóttól. A Szentlőrinc az egyedüli négypontos a mezőnyben, ebből következően az egyedüli, amelyik nyert és veszített és döntetlent is játszott már a Merkantil Bank Liga 2022–2023-as idényében.

ETO FC GYŐR–BFC SIÓFOK
(Győr, 17.45)

Az ETO még nem állt össze, a Nyíregyháza elleni győzelem után kétszer is kikapott 2-1-re, előbb otthon a Szeged-Csanádtól, majd Szombathelyen. A Siófok egyike az öt hatpontos csapatnak, az eddigi két hazai mérkőzését megnyerte 1-0-ra, de Csákváron kikapott, ugyanezzel az eredménnyel.

DIÓSGYŐRI VTK–FC AJKA
(Diósgyőr, 19.00)

A DVTK kikapott az első két fordulóban, de vasárnap javított Tiszakécskén, megszerezte az első három pontját. Az Ajka hatpontos, két győzelemmel, egy vereséggel. Teljes más arcát mutatta eddig otthon, két mérkőzésen hét gólt szerzett, idegenben ellenben 2-1-re kikapott Mosonmagyaróváron.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–PÉCSI MFC
(Kozármisleny, 19.00)

Igazi helyi derbit játszik a két csapat, vélhetően szépszámú közönség előtt. A Kozármisleny sokgólos mérkőzéseket játszott eddig, az első három fordulóban mindegyiken született legalább négy. A csapat eddig idegenben kikapott, otthon viszont nyerni tudott, mégpedig a Tiszakécske ellen. A Pécsi MFC kiváló rajtot vett, három forduló után is veretlen, azonos pontszámmal áll a listavezető MTK-val. Megverte a Békéscsabát és a Mosonmagyaróvárt, s elvitt egy pontot a Promontor utcából.

BUDAFOKI MTE–GYIRMÓT FC GYŐR
(Budafok, 19.00)

Nagyon nem örülnének Budafokon, ha most érne véget az idény, egyelőre kiesőhelyen áll, még nyeretlen a csapat. A PMFC elleni hazai döntetlen mellett Ajkán és Kazincbarcikán is kikapott. A Gyirmót FC Győr két nagyszerű mérkőzéssel kezdett, de vasárnap meglepetésre kikapott otthon a Békéscsabától.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–MTK BUDAPEST
(Békéscsaba, 19.00)

A lila-fehérek az első fordulóban kikaptak Pécsen, de azóta szinte rájuk sem lehet ismerni a csapatra, otthon kiütötték a Kazincbarcikát, majd a Kisalföldön megverték a Gyirmótot. Most következik a másik, tavasszal még az OTP bank Ligában szereplő csapat, az MTK. A kék-fehérek két győzelemmel és egy döntetlennel állnak. Az nem meglepetés, hogy eddig – elsősorban a gólok felét szerző Futács Márkó eredményességének köszönhetően – a legtöbb gólt jegyzik, az már inkább, hogy eddig mérkőzésenként két gólt kaptak.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS