A Győr hét gólt lőtt Zalaegerszegen

2009. április. 28., 18:00   |    

A Győr hét gólt lőtt Zalaegerszegen

A Soproni Liga 25. fordulójának leggólzáporosabb mérkőzése a ZTE - Győr meccs volt, a vendégek 7-2-re győztek, alapos verést mérve a tavasszal eddig remeklő zalaiakra. A DVSC a papírformának megfelelően magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott a REAC otthonában, a Diósgyőr 1-0-ra nyert a Nyíregyháza ellen, míg a Siófok 2-0-ás győzelmet aratott Kispesten. A Vasas hazai pályán kapott ki 2-1-re a Kecskeméttől, a Haladás 3-2-re győzött Kaposváron, a Fehérvár pedig 1-0-ra Pakson. Az MTK - Újpest meccsre szerdán kerül sor.

Kilenc gól született Egerszegen

ZTE FC - Győri ETO FC 2-7 (2-1)
Vezette: Szabó Sándor (ifj. Tóth Vencel, Huszár Balázs)
Gólszerző: Alomerovic a 9., Waltner a 28. illetve Józsi a 3., Bajzát a 47., Józsi (11-esből) az 58., Böőr a 60., Bajzát a 65., Bajzát a 75., Aleksidze a 79. percben
Kiállítva: Miljatovic az 56. percben

A gólzáport hozó meccsen Józsi György szerezte az első találatot: a középpályás a harmadik percben 17 méterről lőtt a bal alsó sarokba (0-1). A ZTE gyorsan egyenlített, a kilencedik percben Marian Sluka beadását követően Kemal Almerovic hét méterről fejelt a hálóba (1-1). Sőt, a zalaiak a 28. percben meg is fordították az eredményt, ekkor Almerovic bal oldali szöglete után Waltner Róbert közelről fejelt a kapuba (2-1). A második félidőt élénken kezdte a Győr, s a 47. percben Bajzát Péter egyenlített, a támadó öt méterről csúsztatott a léc alá (2-2). Az 56. percben megfogyatkozott a hazai csapat, Matej Miljatovic buktatta gólhelyzetben Tokody Tibort, amiért a védő piros lapot kapott. A győriek alaposan kihasználták az emberelőnyt: a szabálytalanságért megítélt szabadrúgásból Józsi a kapuba talált (2-3), majd a 60. percben Böőr Zoltán bombázott a hálóba (2-4). Ezzel még messze nem volt vége, a 65. percben Bajzát megszerezte a második gólját is (2-5), majd a csatár a 75. percben elérte a mesterhármas is (2-6). A mérkőzés utolsó gólját Rati Alaksidze szerezte (2-7), a győriek kiütéses győzelemmel vetettek véget a ZTE remek tavaszi sorozatának.


Egy gól elég volt a három ponthoz

DVTK - Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (1-0)
Vezette: Arany Tamás (Viszokai László, Tóth István)
Gólszerző: Lippai a 23. percben

A mérsékelt iramú kezdést követően a hazai együttes került fölénybe és a Diósgyőr a 23. percben előnyt is szerzett, Sradn Stanic remek labdával ugratta ki Lippai Ákost, aki 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A gól után élénkebb lett a játék, a Nyíregyháza a gólszerzés érdekében támadni kezdett, és ezáltal nyíltabbá is vált, így a házigazdák kontrázhattak. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, a két kapusnak bőven akadt dolga, de az eredmény már nem változott, a DVTK otthon tartotta a három bajnoki pontot.


Siófoki siker Kispesten

Budapest Honvéd - BFC Siófok 0-2 (0-0)
Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Vígh Tibor)
Gólszerző: Ivancsics (11-esből) az 52., Magasföldi a 75. percben

Az első félidőben a Honvéd birtokolta többet a labdát, de a hazaiak mezőnyfölénye meddő volt, a szórványos siófoki kontrák több veszélyt hordoztak magukban, mint a piros-feketék támadásai. Az 52. percben aztán a Balaton-partiak a vezetést is megszerezték, Rabóczki Balázs a 16-oson belül buktatta Magasföldi Józsefet, s a megítélt 11-est Ivancsics Gellért gólra is váltotta (0-1). A kispestiek próbáltak egyenlíteni, Dieng Cheikh Abass a keresztlécet is eltalálta, de a meccs második gólját is a vendégek szerezték: a 75. percben Magasföldi lépett ki a védők közül, s 14 méterről a hálóba lőtt (0-2). A 90. percben Filó Tamás is fejelt egy kapufát, de a házigazdák nem tudtak változtatni az eredményen, a három pontot a Siófok szerezte meg.


A KTE három pontot szerzett Angyalföldön

Vasas - Kecskeméti TE-Ereco 1-2 (0-2)
Vezette: Bede Ferenc (Butkai Zsolt, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Sowunmi az 50., ill. Cukic a 23., Yannick a 41. percben

A tavasszal csalódást keltően szereplő Vasas a Kecskemét ellen is visszafogottan kezdett, a vendégek hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, és néhány kimaradt helyzet után a 23. percben megszerezték a vezetést is: Csordás Csaba beadása után Vladan Cukic érkezett jó ütemben a kapu elé és öt méterről a jobb alsó sarokba passzolt (0-1). A gól után is támadásban maradt a kecskeméti gárda, és még a szünet előtt növelte előnyét, Mbengono Yannick lépett ki a védők közül, majd Németh Gábor hasa alatt a hálóba helyezett (0-2). A második félidőben feljavult az angyalföldiek játéka, és az 50. percben egy bal oldali beadásból Thomas Sowunmi fejelt a hálóba (1-2). A folytatásban is élénk maradt a mérkőzés, mindkét oldalon több helyzet is kimaradt, de újabb gól már nem született, a Kecskemét győzött Angyalföldön.


Könnyedén győzött a Debrecen

REAC - DVSC-TEVA 0-4 (0-2)
Vezette:
Farkas Ádám (Kelemen Attila, Demeter János)
Gólszerző: Czvitkovics a 3., Rudolf a 19., Szilágyi P. az 54., Leandro az 59. percben

A Debrecen esélyeshez méltóan kezdett és már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést, a 3. percben Czvitkovics Péterről feledkeztek el a hazai védők, a debreceni középpályás pedig kihasználta a ziccert (0-1). A 19. percben már kettő volt a vendégek előnye, Rudolf Gergely használta ki a REAC védelmének újabb nagy hibáját, és pofozta két méterről a hálóba a labdát (0-2). A hazaiak nem tudtak különösebb veszélyt jelenteni a kapura, a hajdúságiak azonban a szünet után is veszélyesek voltak, és az 54. percben Szilágyi Péter növelte az előnyüket, 12 méterről vette be a kaput (0-3). A végeredményt Leandro de Almeida állította be, a brazíliai születésű játékos 23 méterről, szabadrúgásból csavart a felső sarokba (0-4).


Vezettek, de kikaptak a házigazdák

Gabona Trans-Kaposvár - Szombathelyi Haladás 2-3 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Nikolic az 56., Zahorecz (11-esből) a 70. illetve Kenesei a 60. Kenesei a 65., Oross a 87. percben

Az első félidőben sem unatkozhattak a nézők, helyzetek mindkét oldalon akadtak, de gólok csak a szünet után estek, akkor azonban ötször is rezdültek a hálók. A hazaiak szereztek vezetést az 56. percben, Nemanja Nikolic néhány csel után 15 méterről lőtt a kapuba (1-0). Négy perccel később Kenesei Krisztián ugrott ki a védők közül, majd 17 méterről a kilépő kapus fölött a kapuba emelt (1-1). A 65. percben már a Haladás vezetett, Kenesei ezúttal egy 25 méteres szabadrúgásból csavart a kapuba (1-2). A 70. percben a Farkas Krisztián felvágásáért megítélt büntetőt Zahorecz Krisztián értékesítette (2-2), de a szombathelyiek a 87. percben megszerezték a győztes találatot: a Kenesei lövését követően a kapusról kipattanó labdát Oross Márton helyezte 17 méterről a kapuba (2-3).


Taktikus játékkal győzött a Fehérvár

Paksi FC - Fehérvár FC 0-1 (0-0)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Alves a 67. percben

Az első félidő a paksiaké volt, de hiába alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket a tolnaiak, nem sikerült a kapua találniuk, Sebők Zsolt többször is nagyot védve őrizte meg kapuját a góltól. A 67. percben vezetést szerzett a Fehérvár, Farkas Balázs jobb oldali beadása után Andre Alves 12 méterről vette be a kaput (0-1). A Paks a hajrában már nem tudott újítani, a vendégek pedig okosan és taktikusan tartották előnyüket, s végül meg is szerezték a győzelmet.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS