A Győr nyerte a tavasz rangadóját

2008. április. 12., 21:56   |    

A Győr nyerte a tavasz rangadóját

A Soproni Liga, 23. fordulójában rangadót játszottak: A Győri ETO az MTK Budapestet fogadta. A mérkőzést Nikolov Balázs góljával a zöld-fehérek nyerték, akik így szorossá tették a bajnokságot, hiszen az MTK előnye már csak pont velük, valamint a Tatabányát 3-2-re verő, a zöld-fehérekhez hasonlóan 47 pontos Újpesttel szemben.

Valódi rangadó volt a mérkőzés

Győri ETO FC - MTK Budapest 1-0 (0-0)
Vezette: Solymosi Péter (Kovács Zoltán, Márton Zsolt)
Gólszerző: Nikolov az 51. percben

A Győr és az MTK parádés mérkőzést vívott. Mindkét csapat a támadásokra koncentrált, gyorsan és többnyire pontosan futballozott, így alig akadt üresjárat, eseménydús találkozót láthattak a nézők. Gól ugyan az első félidőben nem esett, ám senki sem unatkozott. A meccs egyetlen találata az 51. percben született meg. Bojan Brnovics lőtt kapura balról, 14 méterről, s bár a labda a kapu mellé szállt volna, érkezett Nikolov Balázs és bevetődve a hálóba helyezett (1-0). Ezután még élénkebb és nyíltabb lett a játék, az MTK gőzerővel rohamozott az egyenlítés érdekében, a győriek veszélyes kontrákat vezettek, így az utolsó percig élvezetes volt a rangadó, amelyet végül nagy csatában a Győri ETO FC nyert.


A finisben egyenlített a Honvéd

Budapest Honvéd - BFC Siófok 1-1 (0-1)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Abass a 81. illetve Miklósvári a 4. percben

A vendégcsapat meglepetésre már a negyedik percben bevette a kispestiek kapuját. Gajda István adott középre jobbról, s az érkező Miklósvári János tíz méterről a kapuba helyezett (0-1). A Honvéd ezután nagy fölényben futballozott, számos helyzetet alakított ki, ám a siófokiak rendkívül masszívan és fegyelmezetten védekeztek, s az első félidőben nem is esett több gól. A második negyvenöt percben a piros-feketék nagy offenzívákat vezettek az egyenlítés érdekében és a 81. percben sikerrel is jártak. Ekkor Dieng Cheinkh Abass lépett ki a bal oldalon, s a kapu bal oldalába bombázott (1-1). A siófokiak ugyan bánkódhatnak, hogy a finisben vesztettek el két pontot, de nincs okuk szégyenkezni, hiszen, a Honvéd csak kínkeservesen tudott egyenlíteni.


Tíz emberrel nem sikerült egyenlíteni

Nyíregyháza Spartacus FC - Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)
Vezette: Mészáros István (Viszokai László, Fehér Gyula)
Gólszerző: Granát a 12., Miskolczi a 45. illetve Homma az 55. percben
Kiállítva: Kamber a 42. percben

A 12. percben szerzett vezetést a Nyíregyháza, Dejan Vukadinovic adott középre a jobb szélről, Granát Balázs pedig közelről a hálóba kotorta a labdát (1-0). A 42. percben Djordje Kamber már másodszor kapott sárga lapot, ezért a vendégek tíz főre fogyatkoztak. A 45. percben a hazai gárda megduplázta előnyét: Sindou Dosso beadását követően Miskolczi László 12 méterről a bal alsó sarokba helyezett (2-0). A második játékrészt nagy lelkesedéssel kezdte a Diósgyőr és az 55. percben szépített is, Kazuo Homma nyolc méterről, egy fordulás után vette be a hazaiak kapuját (2-1). A hátralévő játékidőben emberhátránya ellenére nagy erővel, és veszélyesen támadott a miskolci együttes, ám egyenlítenie nem sikerült, így a keleti rangadót a Nyíregyháza nyerte.


Tisza Tibor duplázott

FC Tatabánya - Újpest FC 2-3 (0-1)
Vezette: Vad II István (Ortó Gyula, Demeter János)
Gólszerző: Vámosi az 58., Megyesi a 84. illetve Tisza a 22., Korcsmár a 60., Tisza a 73. percben

Bátran kezdett a Tatabánya, de a lila-fehérek szerezték meg a vezetést, Kethevoama Foxi passzolt Tisza Tiborhoz, aki 22 méterről hatalmas gólt lőtt (0-1). Az első félidőben akadt még helyzet mindkét együttes tagjai előtt, ám az eredmény nem változott. A másodikban azonban igen: az 58. percben egyenlített a Tatabánya. Megyesi László ívelt balról, szabadrúgásból az Újpest kapuja elé, Vámosi Csaba pedig négy méterről a hálóba továbbított (1-1). A 'Bányász' öröme azonban csak a 60. percig tartott, ekkor ugyanis Hajdú Norbert jobb oldali szabadrúgása után Korcsmár Zsolt fejelt nyolc méterről a kapuba (1-2). A 73. percben tovább növelte előnyét az Újpest: Kovács Zoltán adott Tiszához, aki egy csel után 16 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-3). A Tatabánya azonban férfiasan küzdött és a Megyesi a 84. percben 18 méterről a lilák kapujának jobb oldalába lőtt (2-3). Az eredmény ezután már nem változott, a lelkes tatabányaiaknak nem sikerült pontot szerezniük.


Győzelmet ért a lendület

REAC - Paksi FC 2-1 (1-1)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Kepe Arnold)
Gólszerző: Varga a 14., Somorjai a 47. illetve Kiss a 37. percben

A REAC az első negyedóra végén szerzett vezetést, ekkor Nyerges Krisztián adott sarokkal Varga Zoltánhoz, aki öt méterről a hálóba helyezett (1-0). A 37. percben egyenlített a Paks, Molnár Zoltán jobb oldali beívelése után Kiss Tamás közelről a kapu jobb oldalába fejelt (1-1). A második félidő elején ismét lendületesen futballozó palotai együttes került előnybe, Somorjai Tamás 18 méterről emelt a kint álló Kovács Attila kapus felett a keresztléc alá (2-1). Ezután biztosan tartotta előnyért a REAC és bár a Paks nem adta fel, próbált egyenlíteni, már nem tudott változtatni az eredményen.

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS