A Győr ötgólos győzelemmel kezdte a tavaszt

2008. február. 23., 18:53   |    

A Győr ötgólos győzelemmel kezdte a tavaszt

Szombaton öt mérkőzést játszottak le a Soproni Liga első tavaszi fordulójából. A Győr ötgólos győzelmet aratott, az Újpest, a ZTE és a Vasas is biztosan nyert, a Honvéd azonban hazai pályán pontokat veszített a REAC ellenében. Több kétfólos is akadt, Tokody Tibor, Denis Dourandi és Roguy Meye is duplázott.

Kiütéses ETO-győzelem

Győri ETO FC - Nyíregyháza 5-0 (2-0)
Vezette: Bede Ferenc (Márton Zsolt, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Tokody a 7., Völgyi a 21., Dudás az 54., Tokody a 77., Brnovics a 79. percben

A Győr már a 7. percben vezetést szerzett, Bojan Brnovic adott Tokody Tiborhoz, aki 10 méterről helyezett a hálóba (1-0). A zöld-fehérek a 21. percben megduplázták előnyüket, ekkor Dudás Ádám szöglete után Völgyi Dániel érkezett remekül a labdára és fejelt hat méterről a keresztléc alá (2-0). A hazaiak aztán a második félidőben még nagyobb sebességfokozatba kapcsoltak. Az 54. percben Tokody kiugratását követően Dudás bombázott a kapu bal oldalába (3-0), majd a vendéglátók a 77. és a 79. percben is gólt szereztek. Előbbi az első találat mása volt: Brnovics újra jól játszotta meg Tokodyt, s a támadó megint 10 méterről passzolt a kapuba (4-0). Az ETO ötödik gólját aztán már maga Brovics lőtte, Böőr Zoltán adott a montenegrói játékos elé, ő pedig hét méterről passzolt a kapu jobb oldalába (5-0).

Dourandi döntött

Újpest FC - BFC Siófok 3-0 (1-0)
Vezette: Fábián Mihály (Fehér Gyula, Kelemen Attila)
Gólszerző: Dourandi a 13., Dourandi az 55., Moldovan a 84. percben
Kiállítva: Sütő a 81. percben

Újpesten a Siófok kezdett veszélyesebben, de gólt a hazaiak szereztek: a 13. percben Sasa Radulovic szöktette Denis Dourandit, aki 15 méterről lőtt a kapu bal oldalába (1-0). A félidő hátralévő ideje kiegyensúlyozott játékot hozott, mindkét együttes dolgozott ki helyzeteket, de az eredmény nem változott. A második félidőben azonban csak tíz percet kellet várni az újabb gólra, amelyet ismét Dourandi szerzett: a kameruni támadó ezúttal Tisza Tibor jobb oldali beadása után 11 méterről lőtt a hálóba (2-0). A 81. percben megfogyatkozott a balatoni gárda, Sütő László megkapta második sárga lapját, azaz számára befejeződött a meccs. A végeredmény a 84. percben alakult ki, ekkor Kethevoama Foxi ugratta ki a védők közül Moldovan Tibort, aki 15 méterről a bal alsó sarokba helyezett (3-0).

A higgadtság három pontot ért

Tatabánya - Vasas 0-2 (0-1)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Takács Gábor, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Németh N. a 10., Lázok a 70. percben
Kiállítva: Perez a 24. percben

Egy hazai és egy angyalföldi helyzet után a Vasas szerzett gólt, a 10. percben Németh Norbert 14 méterről talált a kapuba (0-1). A tatabányai gólhátrányt még az első félidőben emberhátrány is követte, Szilasi Szabolcs játékvezető a 24. percben reklamálásért piros lapot adott Juan Pereznek. A higgadtan, és talán kivárásra futballozó piros-kékek a 70. percben döntötték el a három pont sorsát, Kincses Péter gurított középre jobbról, az érkező Lázok János pedig közelről a bal alsó sarokba lőtt (0-2). A 'Bányász' hiába küzdött lelkesen, tíz játékossal nem tudott mit kezdeni a határozott, szervezett angyalföldi gárda ellenében, így a tatabányaiak nem tudták megkezdeni a felzárkózást a mezőnyhöz.

Pontokat veszítettek a kispestiek

Budapest Honvéd - REAC 1-1 (1-0)
Vezette: Bognár Tamás (Kovács Zoltán, Huszár Balázs)
Gólszerző: Filó a 29. illetve Torma a 60. percben

A Honvéd veszélyesebben kezdte a meccset, de mezőnyfölényét csak a 29. percben tudta gólra váltani: Dobos Attila jobb oldali szöglete után Filó Tamás fejelt öt méterről a kapu jobb felső sarkába (1-0). A hazai gárda gólja után is lendületben maradt, de a szünet előtt nem láthattak több gólt a nézők. A második félidő derekán azonban igen, de a találatnak nem a hazai, hanem a palotai szurkolók örülhettek. A 60. percben Varga Zoltán adott Torma Gáborhoz, a csatár pedig hét méterről a bal felső sarokba emelt (1-1). A hazaiak ezután nagy rohamokba kezdtek, de nem sikerült megszerezniük a győzelmet az igen fegyelmezetten védekező REAC-cal szemben.

Megérdemelt egerszegi siker

Paks - Zalaegerszegi TE 0-3 (0-2)
Vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki János, Forgács Attila)
Gólszerző: Meye a 11., Meye a 22., Balázs Zs. a 75. percben

Roguy Meye már a 11. percben előnyhöz juttatta a vendégeket, a gaboni támadó Milan Davidov bal oldali beadása után közelről továbbított a hálóba (0-1). A 22. percben aztán ismét ő villant, ekkor a hazaiak kapusa, Kovács Attila által rosszul kiütött labdát kotorta a kapuba (0-2). A ZTE ezután biztosan őrizte vezetését, a paksiak pedig nem tudtak szépíteni az eredményen. A zöldek reményei a 57. percben fogytak el teljesen, amikor a kétgólos Meyét váltó Balázs Zsolt 19 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (0-3). A vendégek győzelme nem forgott veszélyben, a mérkőzésen végig a kék-fehérek akarata érvényesült.

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS