A Győr sem tudta megállítani a Ferencvárost

2015. március. 07., 21:03   |    

A Győr sem tudta megállítani a Ferencvárost

Thomas Doll együttese továbbra is remekel hazai pályán, és kilenc bajnoki óta veretlen az OTP Bank Ligában, miután a 19. forduló szombati játéknapján 3-0-ra legyőzte a Győri ETO-t.

Ferencváros - Győri ETO 3-0 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Lamah a 47., Hajnal az 59., Varga a 83. percben

Az első félidőben két fegyelmezetten, szervezetten játszó csapatot láthatott a közel kilencezres publikum, az első félórában kevés lehetőséggel, majd a játékrész hajrájában némi hazai fölénnyel, és egy-két helyzettel mindkét oldalon. A fordulás után gyorsan vezetést szerzett a Fradi, Ramirez bal oldali beadása után Lang Ádám lábáról éppen Roland Lamah elé pattant a labda, a légiós belepiszkált, Pogacsics Krisztián pedig már nem tudott menteni (1-0). A gól után is az FTC volt aktívabb, és az 59. percben megduplázta előnyét, egy jobb oldali akció végén Hajnal Tamás elé került a labda, a középpályás az ötös jobb oldalától, kapásból a jobb sarokba lőtt (2-0). A végeredményt a télen Győrből igazolt Varga Roland állította be, Ramirez bal oldali beadása után csúsztatott a bal sarokba (3-0).

PMFC-Matias - Haladás 2-1 (1-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Pauljevics az 5., Uzoma a 63., ill. Martinez a 76. percben
Piros lap: Németh a 81. percben

Az 5. percben vezetést szerzett a Pécs, egy felívelés után Branko Pauljevics elé került a labda, aki 6 méterről lőtt a kapuba (1-0). A Haladás két nagy helyzetet is elpuskázott az első félórában, a félidő hajrájában azonban ismét a Pécs volt veszélyesebb. A második félidőben nem tudott mezőnyfölényre szert tenni a Haladás, a 62. percben ráadásul a pécsiek újabb gólt szereztek, Eke Uzoma jó 25 méterről bombázott a léc alá (2-0). A 75. percben szépítettek a vendégek, Iszlai Bence bal oldali beadása után Leandro Martinez 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-1). A 81. percben Németh Márió megkapta második sárgáját, a Haladás 10 emberrel már nem tudott veszélyeztetni, így a pécsiek idénybeli első(!) hazai győzelmüket aratták, és öt pont előnyre tettek szert a sereghajtó szombathelyiek előtt.

Kecskeméti TE - DVTK 2-1 (1-1)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Novák a 10., Karan a 67., ill. Takács a 25. percben
Piros lap: Willian Alves a 30. percben

Tíz percet sem kellett várni az első gólra, Novák Csanád találatával a hazaiak szereztek vezetést: Kitl Miklós kapott jó labdát a bal oldalon, egészen az alapvonalig vezette, majd pontosan adott középre, az érkező Novák pedig 6 méterről a hálóba fejelt (1-0). A gól után átvette az irányítást a DVTK, és a 25. percben sikerült egyenlítenie, Gosztonyi András jobb oldali beadása után Takács Tamás továbbított a kapu felé, Tujvel kapus pedig már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát (1-1). A 30. percben Willian Alves szabálytalankodott utolsó emberként a kapura törő Bebetóval, a játékvezető kiállította a védőt. Tíz emberrel is vezetést szerezhetett volna a Diósgyőr, de a Takács Tamás ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Gosztonyi nem tudta értékesíteni, Tujvel védett. A második félidőt a KTE kezdte jobban, és a 67. percben vissza is vette a vezetést, egy szöglet után Dejan Karan 7 méterről fejelt a kapuba (2-1). A hajrában a vendégek sokat tettek az egyenlítésért, de a Kecskemét emberelőnyben megvédte vezetését, és otthon tartotta a három pontot.

Lombard Pápa - Dunaújváros 1-0 (0-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Seye az 59. percben

A kiesőzóna közeléből menekülő csapatok mérkőzése kiegyenlített csatát hozott. A 31. percben vezetéshez juthatott volna a Pápa, de a Seye ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőből Csizmadia Csaba nem tudott a kapuba találni, Nagy Gergely a jobb saroknál védett. A mérkőzés az 59. percben dőlt el, amikor egy védelmi hibát követően Mouhamadou Seye szerzett labdát, majd 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0), kialakítva a végeredményt.

Videoton FC - Nyíregyháza 3-0 (1-0)
Vezette: Németh Ádám
Gólszerző: Vinicius a 44., Alvarez a 60., Nikolics a 70. percben

Az első félidőben a Nyíregyházának sikerült végrehajtania, amit eltervezett, nagyon jól védekezve állta útját a fehérvári rohamoknak, és egy-egy kontrából még veszélyeztetni is tudott. A Vidi nem találta a fegyelmezett védekezés ellenszerét, de a 44. percben egy pontrúgás után megszerezte a vezetést: Gyurcsó Ádám jobb oldali szabadrúgása után Vinicus csúsztatott, a labda megpattant egy védőn, és a kapu közepébe hullott (1-0). A második félidőben sem változott sokat a játék képe, egészen a 60. percig, amikor Zurab Arzianit egy szabálytalanságért kiállította a játékvezető. A 70. percben Nikolics Nemanja és Arturo Alvarez kényszerítője után utóbbi játékos egy csellel két védőt is becsapott, majd 12 méterről a hálóba gurított (2-0). A Szparinak kockáztatnia kellett, ez kapóra jött a fehérváriaknak, és sikerült újabb gólra váltaniuk erőfölényüket, a 77. percben a Filipe Oliveira ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Nikolics váltotta gólra (3-0).

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS