A Győr szerezte meg a bronzérmet

2008. május. 31., 17:41   |    

A Győr szerezte meg a bronzérmet

A Soproni Liga 30. fordulójában két mecset játszottak szombaton: a bronzéremről dönteni hivatott DVSC-TEVA - Újpest és a Diósgyőr - Győr mérkőzést. Az Újpest vereséget szenvedett Debrecenben, a Győr azonban nyert Miskolcon, így a zöld-fehérek szerezték meg a harmadik helyet.

Megérdemelt debreceni siker

DVSC-TEVA - Újpest FC 1-3 (0-2)
Vezette: Arany Tamás (Ring György, Márton Zsolt)
Gólszerző: Bogdanovic a 7., Kerekes a 39., Bogdanovic a 86. illetve Regedei 85. percben
Kiállítva: Habi az 66. percben

A hazai csapat jóval határozottabban kezdte a mérkőzést, és a 7. percben meg is szerezte a vezetést. Kiss Zoltán ugratta ki Kerekes Zsombort, a támadó bepasszolta a labdát a középen érkező Igor Bogdanovic elé, aki négy lépésről a kapuba helyezett (1-0). Ezután is veszélyesebb volt a Debrecen, s 39. percben meg is duplázta előnyét: Bogdanovic visszaadta a gólpasszt Kerekesnek, aki hat méterről a léc alá lőtt (2-0). A 66. percben tovább romlottak az Újpest esélyei, Ronald Habi buktatta az egyedül kilépő Bogdanovicot, amiért Arany Tamás piros lapot mutatott fel a középpályásnak. A 85. percben azért megszerezte becsületgólját az Újpest, Regedei Csaba csinált egy cselt a 16-os jobb sarkánál, majd 18 méterről hálóba bombázott (2-1). A Loki azonban villámgyorsan visszavágott: a 86. percben Bogdanovic elé került a labda, ő pedig hét méterről a kapu bal oldalába gurított (3-1).

A meccs után a debreceniek dr. Helmeczy Lászlótól, az MLSZ jogi ügyekért felelős alelnökétől, és Kósa Lajostól, a város polgármesterétől vették át az ezüstérmeket.

Bronzot érő győzelem

Diósgyőri VTK - Győri ETO FC 1-3 (0-1)
Vezette: Bede Ferenc (Kispál Róbert, Farkas Balázs)
Gólszerző: Kamber a 86. illetve Böőr a 43., Brnovic az 55., Bajzát a 76. percben

A meccs első időszakában inkább a küzdelem, mint a szép játék jellemezte a mérkőzést. Egy-két helyzet ugyan mindkét kapu előtt adódott, de gól csak a 43. percben született. Ekkor Böőr Zoltán lépett ki a hazai védők közül, s a kimozduló Köteles László felett nyolc méterről a kapuba emelt (0-1). Szünet után próbált egyenlíteni a Diósgyőr, ám gólt ismét az ETO szerzett: az 55. percben Bojan Brnovic tört be a házigazdák büntetőterületére, majd 11 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (0-2). A 76. percben harmadik gólját is megszerezte a Győr, Nikolov Balázs adott Bajzát Péter elé, aki hét méterről a háló jobb oldalába továbbított (0-3). A 86. percben azért szépített a Diósgyőr: Lipusz Norbert jobb oldali szöglete után Djorge Kamber fejelt a hálóba (1-3). Mivel az Újpest vereséget szenvedett Debrecenben, a győriek megelőzték a lila-fehéreket, és megszerezték a bajnoki bronzérmet.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS