A Győri ETO főpróbát tarthat a Bozsik Stadionban

2013. május. 19., 11:13   |    

A Győri ETO főpróbát tarthat a Bozsik Stadionban

Két mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga 28. fordulója. Diósgyőrben a KTE, a Bozsik Stadionban a már bajnok Győri ETO lép pályára.

DIÓSGYŐRI VTK–KTE PHOENIX MECANO
(Május 19., vasárnap, 16.30)

Amióta Kovác Zoltán dirigálja a diósgyőri csapatot, a DVTK még nem nyert, mind a két hazai mérkőzése döntetlenre végződött. A csapatnak ugyan sokkal jobban megy hazai pályán, mint vendégként, de ott sem nyert április 7. óta. Sőt, a négy válogatott játékost is soraiban tudó piros-fehérek mindössze két mérkőzésüket nyerték meg eddig tavasszal, az Eger elleni siker talán papírforma-eredménynek mondható, de a Videoton legyőzése bravúrszámba ment. A DVTK a legutóbbi hat fordulóban mindössze három pontot gyűjtött. Éles kontrasztban van ezzel a KTE remek szereplése. A kecskeméti lila-fehérek idegenben tavasszal még veretlenek, s összességében mindössze egyszer kaptak ki. A legutóbbi hat fordulóban 14 pontot gyűjtöttek. A két csapat kecskeméti mérkőzése 1-1-re végződött ősszel. A KTE megnyerte a legutóbbi diósgyőri bajnokiját a DVTK ellen 2011 júliusában.

BUDAPEST HONVÉD–GYŐRI ETO FC
(Május 19., vasárnap, 18.30)

Az új bajnok az utóbbi öt forduló legjobb formában lévő csapatával találkozik ezen a mérkőzésen. A Honvéd immár hét forduló óta veretlen, s ősszel Győrben sem kapott ki. Kemenes Szabolcs a legutóbbi öt fordulóban mindössze két gólt kapott. A legutóbbi három mérkőzésén kivétel nélkül szerzett tizenegyes-gólt Marco Rossi együttese. A Győri ETO a múlt héten a Ferencváros elleni győzelemmel megnyerte története negyedik bajnoki címét, szerdán pedig a Debreceni VSC ellen a Magyar Kupa döntőjében lép pályára, véletlenül ismét a Bozsik Stadionban. A győriek – akik közül hiányozni fog például a sérült Koltai Tamás és az eltiltott Marek Strestik – minden idegenbeli mérkőzésükön szereztek eddig gólt a tavaszi idényben.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS