A Győri ETO nyerte a Szuperkupát

2013. július. 13., 23:11   |    

A Győri ETO nyerte a Szuperkupát

A bajnok legyőzte a kupagyőztest a Szuperkupa-döntőben. A Győri ETO története során először hódította el a trófeát.

A győrieknél két, a debrecenieknél négy új játékos kapott helyet a kezdő csapatban, közülük ketten, Wolfe és Zsidai tavasszal klubtársak voltak az MTK-ban, mostanra ellenfelek lettek. A nem túl nagy iramú találkozó első gólját a 32. percben Nikola Trajkovics szerezte, miután gólra váltotta a Nemanja Andrics által kibrusztolt helyzetet. Addig is a győriek előtt adódott több lehetőség, a kameruni Patrick Mevoungou kétszer is kulcsszereplő volt. A félidő hajrájában az ezúttal rikitó sárgás zöldben játszó győriek ismét kihasználták, hogy a Loki védelme még nem igazán összeszokott: ezúttal is Nemanja Andrics volt az előkészítő, s a tavasz nagy részét sérülése miatt kihagyó, immár újra egészséges Koltai Tamás pedig befejezte az akciót. A második játékrészben a Loki nem tudott erősíteni, a Győri ETO pedig vigyázott az eredményre. A cserék is azt mutatták, az ETO ezúttal csereként beszálló játékosai is jobbak, mint a DVSC-Teva hasonló „státuszú” futballistái. Ráadásul a 85. percben Kalmár – Verpecz kapus nagy hibája után – háromgólosra növelte a különbséget, s végképp eldöntötte a trófea sorsát.

Győri ETO FC–DVSC-TEVA 3-0 (2-0)
Puskás Ferenc Stadion. Jv.: Andó-Szabó
Győri ETO FC: Kamenar – Wolfe, Djordjevics, Dinjar, Lang – Kamber (Pátkai, 60.), Mevoungou – Koltai (Kalmár, 83.), Trajkovics, Varga R. (Martinez, 56.) – Andric
DVSC-TEVA: Verpecz – Nagy Z., Morozov, Brkovic, Korhut – Bódi Á., Zsidai (Ferenczi, 72.), Damahou, Se. Bouadla – Szakály P. (Kulcsár, 46.) – Sidibe (Pölöskei, 66.)
Gólszerző: Trajkovics (32.), Koltai (45.), Kalmár (85.)




A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS