A hajrában győzött az Újpest Fehérváron

2019. szeptember. 28., 21:47   |    

A hajrában győzött az Újpest Fehérváron

Nyert a Kaposvár, a ZTE, és a Honvéd is begyűjtötte a három pontot. A Loki otthon kapott ki a Puskás Akadémiától. Nincs már veretlen csapat az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Mezőkövesd Zsóry–Budapest Honvéd 1–2 (0–1)
Mezőkövesd, v.: Bogár
gólszerzők: Sajbán (79.), illetve Banó-Szabó (34.), Ben-Hatira (48.)
sárga lap: Vajda (18.), Neszterov (55.), Katanec (78.), Vadnai (91.), illetve Lovric (69.), Ben-Hatira (91.), Tujvel (94.)

Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Katanec, Vadnai – Berecz, Bertus (Pekár 74.) – Vajda (Sajbán 60.), Cseri, Nagy D. (Molnár G. 51.) – Zivzivadze
Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Uzoma, Nagy G., Banó-Szabó (Kesztyűs 61.), Vadócz, Aliji – Ben-Hatira (Lanzafame 91.), Moutari (Cipf 81.)

Az első fél órában többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, majd a félidő hajrájára kanyarodva a vendégek szereztek vezetést egy megpattanó lövéssel. A szünetig a Honvéd maradt lendületben, több helyzetet is kidolgozott, ám nem talált újra kapuba.

Ami nem sikerült a félidő előtt, szinte rögtön összejött a budapesti együttesnek a fordulást követően, egy szép támadás végén ugyanis Ben-Hatira növelte kettőre csapata előnyét.

A folytatásban magabiztosan futballoztak a vendégek, a Mezőkövesd meddő mezőnyfölényben volt ugyan, de nem jutott el helyzetekig. A hajrá mégis izgalmasan alakult, mivel a hazaiak közel negyedórával a vége előtt egy gólra felzárkóztak, újabb gólt azonban már nem tudtak szerezni, így sorozatban második hazai bajnokijukat veszítették el.

Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1–2 (0–2)
Nagyerdei Stadion, v: Bognár     
gólszerzők: Szécsi (83.), illetve Gyurcsó (10., 43.)     
sárga lap: Ferenczi (6.), Tőzsér (31.), Kinyik (32.), Haris (40.), Varga K. (72.), illetve Urblík (41.), Nagy Zs. (51.), Vanecek (86.)

DVSC: Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér (Trujic, 63.) – Csősz (Garba, 46.), Varga K., Haris, Szécsi – Adeniji (Bényei, 93.)
Puskás Akadémia FC: Hegedüs – Szolnoki, Meissner, Hadzsijev, Nagy Zs. – Urblík, Van Nieff – Gyurcsó (Spandler, 88.), Knezevic (Vlasko, 86.), Sós (Kiss T., 70.) – Vanecek

A vendégek már a találkozó első percében megszerezhették volna a vezetést, Vanecek előtt adódott óriási lehetőség, de ekkor Pávkovics a gólvonalról még menteni tudott. A tetszetősen játszó felcsútiak aztán egy szép kontratámadás végén a tizedik percben előnyhöz jutottak, és a folytatásban is aktívabbak voltak. A félidő végén a debreceni Haris „gólpasszt” adott Gyurcsónak, aki élt is a lehetőséggel, és megszerezte második találatát.

A második játékrészben a vendégek elsősorban az eredmény tartására törekedtek, a hazaiak pedig csak ritkán tudták átjátszani a rivális védelmét. A mérkőzés hajrájában ugyan „szinte a semmiből” szépített a Loki, újabb gólt azonban már nem tudott szerezni.

ZTE FC–Paksi FC 3–1 (2–1)
Zalaegerszeg, v.: Erdős
gólszerzők: Radó (26.), Stieber (36.), Mitrovic (70.), illetve Böde (10.)
kiállítva: Böde (74.)
sárga lap: Demjén (79.), illetve Osváth (35.), Windecker (57.), Papp K. (92.)

Zalaegerszeg: Demjén – Bolla, Lesjak, Bobál D., Tamás K. – Kocsis G., Mitrovic (Hudák, 89.) – Bedi, Stieber, Radó (Babati, 81.) – Ikoba (Bobál G., 62.)
Paks: Holczer – Szabó J., Zachán, Fejes A., Osváth – Balogh B. (Remili, 71.), Papp K. – Windecker, Hahn, Könyves (Fejős, 71.) – Böde

Nem sokáig ismerkedtek, tapogatóztak a pályán a csapatok, hiszen Böde Dániel már a tizedik percben vezetést szerzett a vendégeknek. A korábbi válogatott középcsatár első gólját szerezte, amióta ismét a paksiakat erősíti. A tolnaiak színeiben legutóbb 2012 májusában volt eredményes.

A hazaiak sokat tettek az egyenlítésért, ami Radó András jóvoltából a 26. percben sikerült is, majd Stieber Zoltán első NB I-es góljával a zalaiak vezettek a kiegyenlített első félidő után.

Könyves Norbert a hatvanadik percben óriási helyzetet hagyott ki, a másik oldalon Nikola Mitrovic tíz perccel később nem hibázott, és eldöntötte a meccset a hazaiak javára. A paksiak ráadásul csakhamar megfogyatkoztak, mert a Kocsis Gergő elleni szabálytalanság miatt Böde Dánielt azonnali piros lappal kiállították.

A ZTE nyolc és fél év után tudott ismét otthon nyerni A Szív Napján rendezett forduló első játéknapján.

A Szív Napja 2019 - Szurkolj szívből, szeresd a szíved!

Kaposvár–Diósgyőri VTK 2–0 (1–0)
Kaposvár, v: Berke
gólszerző: Nagy T. (20.), Szakály A. (54.)
sárga lap: Hegedűs (48.), Vachtler (60.), illetve Karan (16.), Polgár (69.), Ivanovski (74.), Tamás (84.)

Kaposvár: Pogacsics (Slakta, a szünetben) – Vachtler, Hegedűs, Nagy T., Fodor – Nagy R., Szakály A., Nagy J. (Nagy K., a szünetben), Csiki (Balázs Zs., 83.) – Beliczky, Ádám
DVTK: Danilovic – Polgár (Tabakovic, 72.), Brkovic, Karan, Tamás – Márkvárt, Iszlai – Prosser, Hasani (Korbély, 55.), Rui Pedro – Ivanovski

A Kaposvár már az első félidőben is kézben tartotta a mérkőzést, ehhez azonban szükség volt a viszonylag hamar megszerzett vezető gólra is, amely egy szép fejes nyomán született.

A Diósgyőr sem az első 45 percben, sem a fordulás után nem találta az ellenszert a hazaiak játékára, ráadásul a Kaposvár egy némiképp szerencsés, de megérdemelt góllal megduplázta előnyét. Ezután viszonylag eseménytelenül pergett le a találkozóból hátralévő idő, amely alatt a DVTK semmilyen veszélyt nem jelentett a hazai kapura, és pont nélkül távozott a somogyiaktól.

MOL Fehérvár FC–Újpest FC 0–2 (0–0)
Székesfehérvár, v.: Pintér Cs.
gólszerzők: Onovo (81.), Feczesin (92.)
sárga lap: Huszti (63.), Pátkai (66.), Stopira (89.), illetve Sankovic (48.), Ristevski (63.)

Fehérvár: Kovácsik – Nego, Juhász R., Musliu, Stopira – Kovács I. (Hadzic 84.), Nikolov, Huszti (Pantic 70.), Petrjak – Hodzic, Futács (Pátkai 57.)
Újpest: Banai – Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic – Sankovic – Simon K., Nwobodo (Szakály P. 92.), Onovo, Pauljevic (Zsótér 77.) – Feczesin

Az Újpest kezdte jobban a mérkőzést, Simon Krisztián korai ziccere is ezt jelezte. A második negyedórában fölénybe kerültek a hazaiak, legnagyobb lehetőségük Futács Márkó lövése volt, amely a felső lécen csattant. Ezt követően ismét a vendégek vették át az irányítást, komolyabb helyzetük azonban nem akadt.

Fordulást követően aktívabbá vált a Fehérvár, de kevés veszélyt jelentett a vendégkapura. Az Újpest a hajrához közeledve megszerezte a vezetést Vincent Onowv révén. A hazai gárda az egyenlítésért küzdött, ám egy gyors támadás végén Feczesin Róbert megduplázta az újpestiek előnyét, egyben beállította a végeredményt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS