A hajrában nyert a Fradi, sima Paks-győzelem az MTK ellen

2021. december. 18., 21:40   |    

A hajrában nyert a Fradi, sima Paks-győzelem az MTK ellen

A Ferencváros és a MOL Fehérvár otthon tartotta a három pontot az OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati játéknapján. A Paks 0-1-ről fordítva 4-1-re legyőzte az MTK-t a Hidegkuti-stadionban.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Uzuni (92.)
Ferencváros: Dibusz - S. Mmaee, Blazic, Kovacevic, Dvali - Vécsei, Loncar (Laidouni, 61.) - Zubkov (Szánthó, 73.), Nguen (Marin, 73.), Uzuni (Zachariassen, 97.) - R. Mmaee
Honvéd: Szappanos - Lovric, Baráth, Klemenz, Tamás K. - Nagy G., Nono (Hidi, 96.), Pantelic, Zsótér - Nagy D. (Kerezsi, 93.), Lukic (Balogh N., 88.)
 
Az első félidő hazai mezőnyfölényt hozott, ami viszont kevés lehetőséggel párosult. Leginkább amiatt, hogy a jól záró ellenféllel szemben váratlant nem mertek húzni a ferencvárosiak, a védelem két szélén pedig olyan játékos kapott náluk lehetőséget, akik alapesetben a hátsó sor közepén szoktak játszani, így viszont a támadásokat nem tudták kellően hatékonyan támogatni. A vendégek a szünet előtti hajráig képtelenek voltak akciót indítani, akkor azonban percek alatt többször is veszélyeztették Dibusz kapuját, akinek védenie is kellett. A második félidőben ritmust váltott a Ferencváros, de akkor a passzok pontossága miatt nem tudták fölényüket gólra vagy legalább helyzetekre váltani. A játékrész közepén Szappanos bravúros vetődéssel tolta oldalra Nguen szabadrúgását, nem sokkal később aztán egy kispesti akció végén Pantelic esett el Kovacevic szorításában a hazai tizenhatoson belül. Percekig állt a játék a büntetőgyanús eset kapcsán, majd a VAR megállapította, hogy a vendégek kontráját lesállás előzte meg. A mérkőzés a hosszabbítás elején dőlt el, amikor Szánthó harcolt meg a labdáért a kispesti 16-os bal oldalán, majd Uzuni közelről volt eredményes. A Ferencváros legutóbbi hat meccsén mindig a Honvéd fölé kerekedett, ötödször egygólos különbséggel, negyedszer 1-0-ra.

MTK Budapest-Paksi FC 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Miovski (16.), illetve Szabó J. (32., 53.), Ádám (45., 57.)
MTK Budapest: Somodi - Várkonyi, Perkovic (Vancsa, 81.), Nagy Zs. - Kata (Herrera, 69.), Ramadani, Palincsár (Dimitrov, 69.), Balázs - Kovácsréti (Drljo, 63.), Miovski, Grozav (Mezei, a szünetben)
Paksi FC: Rácz - Kinyik, Tamás, Szabó J. - Osváth, Windecker (Kesztyűs, 86.), Nagy R. (Papp K., a szünetben), Medgyes - Bognár - Ádám (Sajbán, 77.), Böde (Pethő, 88.)

Jobban kezdett és az első félidőben végig veszélyesebben is futballozott a Paks, amely már az ötödik percben betalált, de Szabó János találatát videobírós vizsgálat után les miatt érvénytelenítették. Tíz perccel később a hazaiak az első kaput eltaláló próbálkozásukból előnybe kerültek, de a sokkal jobban támadó vendégek előbb Szabó révén egyenlítettek, majd még közvetlenül a szünet előtt meg is fordították az állást. Fordulás után 12 perc alatt gyakorlatilag el is döntötte a találkozót a Paks: előbb egy szabadrúgással induló kombináció végén Szabó János duplázott, négy perccel később pedig a góllövőlistát vezető Ádám Martin megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját. Utóbbit követően hosszas videobírózás következett, amely aztán kizárta a leshelyzetet. A folytatásban már nem történt változás, de a lefújásig inkább az MTK kapusának akadt dolga, kétszer bravúrral kellett hárítania. A Tolna megyei együttes három nyeretlenül megvívott találkozó után diadalmaskodott újra, a fővárosi kék-fehéreknek pedig ez sorozatban a második, az idényben pedig már a tizedik vereségük.

MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Kodro (42.)
MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya - Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai P. (Szendrei N., 70.) - Nikolics (Zivzivadze, 63.; Alef, 84.), Kodro
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Szépe, Kocsis G., Pillár, Vadnai (Nagy D., 87.) - Cseke, Madarász - Calcan (Jurina, 63.), Cseri, Besirovic (Vutov, 73.) - Drazic

A forduló előtt ötödik helyen álló Mezőkövesd kezdte jobban a meccset, több veszélyes helyzetet teremtettek a hazai kapu előtt. A negyedik helyezett Fehérvár sok hibával játszott és az ellenfél tizenhatosának környékén is rendre rossz megoldásokat választottak a fehérvári játékosok. Egészen az első félidő hajrájáig, amikor egy szabadrúgást követően Kenan Kodro közelről a kapuba fejelt. Fordulást követően előbb a hazai, majd a vendégcsapat szerzett lesgólt. Utóbbi nagy erőket mozgósított a pontszerzésért, de a hazaiak kapusa, Kovács Dániel minden próbálkozást hárított, egy esetben a kapufa segítségével. A végén a Fehérvár biztosan őrizte előnyét, így megnyerte a találkozót.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS