A hajrában nyert a Puskás, továbbra is hibátlan a Fradi

2015. augusztus. 24., 11:17   |    

A hajrában nyert a Puskás, továbbra is hibátlan a Fradi

A Puskás Akadémia játékosa, Pekár László a harmadik gólját szerezte a bajnoki idényben. Debrecenben kiegyenlített a Loki ellen, majd kétszer ért győzelmet a gólja. A hatodik forduló után a DVTK már két értékesített büntetőnél jár, ennél több senkinek sincsen a mezőnyben. Legutóbb a 2000–2001-es idény végén fordult elő, hogy a DVSC három egymást követő hazai mérkőzésen nem tudott egynél több pontot gyűjteni.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAPEST HONVÉD 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Calvente (54.), illetve Kamber (31., 91.), Youla (58.), Baráth (83.)

– A Bp. Honvéd április 5. óta először nyert vendégként, sőt 2014. május 31. óta mindössze a második idegenbeli győzelmét aratta az első osztályban.
– A kispestiek 2014. március 8-án, a Puskás Akadémia ellen szereztek ezt megelőzően legutóbb négy gólt vendégként az OTP Bank Ligában. Az akkori és a mostani találkozó között 22 meccset játszottak idegenben, mindössze 14 szerzett góllal.
– Marco Rossi együttese ugyan két győzelemmel kezdte az idényt, de azóta nyeretlen volt. 2015–2016-ban először nyert idegenben.
– Souleymane Youla az első hat fordulóban három mérkőzésen is szerzett gólt. Vezeti a házi góllövőlistát a most duplázó Djordje Kamber társaságában.
– A 2008 óta a magyar bajnokságban játszó Djordje Kamber korábban kétszer „duplázott”, 2011. október 16-án a ZTE játékosaként az Újpest, majd 2012. augusztus 18-án a Győri ETO tagjaként a Siófok ellen. A mostanihoz hasonlóan mindkét összecsapás idegenbeli volt.
– A Békéscsaba hazai pályán még nem szerzett pontot a 2015–2016-os idényben. A Debrecentől három, a Vasastól két, a Bp. Honvédtól négy gólt kapott.
– Ezequiel Calvente az első gólját szerezte a magyar bajnokságban.



PUSKÁS AKADÉMIA FC–VASAS 1-0 (0-0)
Gólszerző: Pekár (86.)

– A második hazai győzelmét aratta a Puskás Akadémia az OTP Bank Liga mostani szezonjában. Mindkét találkozót 1-0-ra nyerte meg, Pekár László góljával.
– A Nyíregyházáról igazolt támadó a harmadik gólját szerezte a bajnoki idényben. Debrecenben kiegyenlített a Loki ellen, majd kétszer 1-0-s győzelmet ért a gólja.
– Május 2. óta szabályos sort mutat a Puskás Akadémia hazai mérlege. Vereséget győzelem követ.
– Ha gólt kapnak otthon a felcsútiak, bajban vannak. A legutóbbi öt alkalommal csak akkor tudtak nyerni hazai bajnokin, ha nem kaptak gólt.
– A Vasas két győzelem kapott ki ismét. Az eddigi idegenbeli mérlege 33,33 százalékos: egy győzelem, két vereség.
– A bajnoki szezonban másodszor maradt szerzett gól nélkül a Vasas. Korábban csak a Ferencváros kapuját nem tudta bevenni.
– Csak a másik újonc, a Békéscsaba ellen úszta meg eddig kapott gól nélkül a bajnoki mérkőzését a Vasas az idényben.



PAKSI FC–DIÓSGYŐRI VTK 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Hahn (47.), illetve Nikházi (51., 11-esből)

– A Diósgyőr négy elveszített mérkőzés után szerzett ismét pontot az OTP Bank Ligában.
– Bekő Balázs együttese továbbra is mindössze két gólt szerzett csak akcióból, további egy gólja öngólból, kettő tizenegyesből született.
– A hatodik forduló után a DVTK már két értékesített büntetőnél jár, ennél több senkinek sincsen a mezőnyben.
– Az eddigi öt diósgyőri találatot öt különböző játékos érte el.
– A Paks mindössze harmadszor játszott döntetlent hazai bajnokin 2015-ben. Korábban a Nyíregyháza és a Bp. Honvéd vitt el egy pontot.
– Az előző szezonban a Dunaújváros-PASE csapatának kölcsönadott Nikházi Márk 2013. december 7. óta először szerzett bajnoki gólt diósgyőri mezben.
– 2011. szeptember 11. óta először született döntetlen a két csapat egymás elleni bajnoki mérkőzésén.



ÚJPEST FC–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS 0-0

– Az Újpest továbbra is veretlen a bajnokságban, de négy hazai mérkőzéséből csak a Békéscsaba ellenit tudta megnyerni.
– Visszatértek a régi idők, két hazai meccs után ismét kapott gól nélkül maradtak a lilák. A legutóbbi kilenc, a Megyeri úton játszott bajnokiból heten érintetlen maradt a hálójuk.
– 2013. szeptember 14. óta először született döntetlen a két csapat egymás elleni mérkőzésén.
– A Haladás három mérkőzést játszott eddig idegenben a bajnokságban, Király Gábor egyiken sem kapott gólt.
– Három, vendégként játszott mérkőzésen hét szerzett pont. Ilyen jó mérlege 2013 ősze óta nem volt a szombathelyieknek az OTP Bank Ligában. (Akkor három mérkőzést nyertek sorozatban, a harmadikat az Üllői úton.)
– A Haladás immár öt forduló óta veretlen. Ilyen jó szériája legutóbb 2014 tavaszán volt.
– Összehasonlítva a Haladás mostani, és előző idénybeli idegenbeli mérlegét: akkor 15 mérkőzésen nyolc pont, most három mérkőzésen hét pont.



DEBRECENI VSC-TEVA–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Böde (12.), Šesták (66.), Radó (70.)

– A Ferencváros továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezet a bajnokságban. Ennél jobban nem lehet kezdeni, de Thomas Doll együttese tavaly sem vett rossz rajtot, az ötödik forduló után 12 ponttal állt.
– Böde Dániel már a hetedik góljánál tart a bajnoki idényben. Csak az első fordulóban nem talált a kapuba. Hasonlóan rövid idő alatt (sőt: négy forduló alatt) legutóbb 2011 májusában, még paksi játékosként szerzett hét gólt.
– A Fradi 2013. május 26. óta először nyert bajnoki mérkőzést a DVSC ellen. 1997 óta először verte meg három góllal a Lokit.
– Stanislav Šesták a második gólját lőtte ferencvárosiként, mindkettőt idegenben.
– Radó András először talált bajnoki találkozón a kapuba a Fradi mezében. Ez volt az ötödik bajnoki meccse a DVSC-Teva ellen. Már 29 bajnoki gólnál jár az NB I-ben, de a Lokinak először tudott gólt rúgni a bajnokságban.
– A DVSC-Teva még nem nyert a szezonban hazai bajnoki mérkőzést. Az új stadionban először fordult elő, hogy három egymást követő hazai meccsből egyet sem nyert meg Kondás Elemér alakulata. Ilyen rossz szériája 2011 tavaszán volt. Legutóbb a 2000–2001-es idény végén fordult elő, hogy három egymást követő hazai mérkőzésen nem tudott a csapat egynél több pontot gyűjteni. (Sőt: akkor háromszor kikapott.)



MTK BUDAPEST–VIDEOTON FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kanta (81., 11-esből)

– A Videoton ötödször kapott ki a bajnokságban. Még rosszabb a helyzet, ha a bajnoki címet bebiztosító, május 10-i forduló óta nézzük a csapat bajnoki szereplését: 10 mérkőzésen 2 győzelem.
– A székesfehérváriaknak hatmeccses periódusban hasonlóan rossz (sőt: rosszabb) mérlegük legutóbb 2007 őszén volt a bajnokságban.
– A Videotonból Juhász Roland a 93. percben piros lapot kapott. A bajnok az első hat fordulóból csak két mérkőzést fejezett be tizenegy játékossal, négyen (Lang Ádám, Simon Ádám, Vinícius, majd most a válogatott védő) kiállítással bűnhődtek.
– A Videoton a legutóbbi négy, a fővárosban játszott bajnoki mérkőzésén csak egy gólt szerzett.
– Az MTK elleni meccs előtt a Videoton legutóbbi öt bajnoki mérkőzését kivétel nélkül megnyerte a kék-fehérek ellen. Most ez a sorozat is megszakadt.
– Kanta József az egyetlen játékos, aki már két gólt is szerzett büntetőből a mostani bajnokságban.
– A kék-fehérek 2014. március 22. óta pályaválasztóként 22 mérkőzésből 18-at megnyertek, a legutóbbi hat találkozón nem is kaptak gólt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS