A hajrágólok napja volt

2012. augusztus. 19., 21:39   |    

A hajrágólok napja volt

Az Újpest az utolsó percekben szerzett góllal győzte le a Ferencvárost az OTP Bank Liga negyedik fordulójában. Győzött az MTK és a hátrányból fordító Videoton, bár elveszítette hibátlan mérlegét, de vezeti a tabellát a Bp. Honvéd.

 

BUDAPEST HONVÉD– MVM PAKS 3-3 (1-3)
Vezette: Solymosi Péter (Takács Gábor, Szalai Dániel)
Gólszerzők: Zsivanovics (16.), Vernes (62.), Délczeg (66.), illetve Kiss T. (6.), Simon A. (36.), Sipeki (45.)

Az első félidőben a Paks három gólt is szerzett, így aztán nem sikerült jól az eltiltását töltő Kemenes Szabolcsot helyettesítő Czuczi Márton bemutatkozása. A Honvéd akkor sem játszott alárendelt szerepelt, a második félidő derekán pedig fölénybe került a listavezető. Ebben a periódusban Vernes Richárd és Délczeg Gergely révén négy perc alatt kiegyenlített Marco Rossi együttese. A hajrában a Honvéd állt közelebb az újabb gólhoz, de a Paks, köszönhetően a kitűnően védő Pokorni Péter teljesítményének is, elvitt egy pontot a Bozsik Stadionból.

 

ÚJPEST FC–FERENCVÁROS 2-1 (1-0)
Vezette: Bognár Tamás (Ring György, Szpisják Zsolt)
Gólszerzők: Kabát (28.), Tshibuabua (94.), illetve Orosz M. (90.)

Közel tízezer néző előtt játszott a két ősi rivális, 211. egymás elleni bajnoki mérkőzésükön. Az első félóra vége felé a leshatárról kilépő Zaris lövése után Jova Levente csak belekapni tudott a labdába, Kabát Péter pedig közelről a hálóba fejelt (1-0). A második félidőben feljött a Ferencváros, s noha csak a 90. percben, egy remekül eltalált szabadrúgásból, de megérdemelten egyenlített (1-1). Az utolsó szó azonban a lila-fehéreké volt: a találkozó utolsó akciójából a Vermes Krisztián által visszafejelt labdát az első NB I-es mérkőzésén játszó, 21 éves kongói Bavon Tshibuabua lőtte a hálóba (2-1).

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC– MTK BUDAPEST 0-2 (0-0)
Vezette: Vad II. István (ifj. Tóth Vencel, Albert István)
Gólszerzők: Nikházi (83.), Hidvégi (92.)

Az első félidőben az MTK játszott mezőnyfölényben, de a kék-fehérek akkor még nem tudták bevenni Szűcs Lajos kapuját. Ráadásul a Pápának alakult ki a legnagyobb helyzete: a hazaiak azonban csak a kapufáig jutottak. A második félidőre valamelyest feljavult a Pápa játéka, az MTK akkor ellentámadásokkal próbálkozott. A hajrá két MTK-gólt hozott, előbb – egy védelmi hiba után – Nikházi (0-1), majd Hídvégi talált a kapuba (0-2).

 

VIDEOTON FC– EGRI FC 2-1 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (Vámos Tibor, Berettyán Péter)
Gólszerzők: Torghelle (87.), Nikolics (92., 11-esből), illetve Koós (56.)

A Videoton a legerősebb tizenegyével állt ki, a szakvezetés nem pihentette a játékosokat a jövő heti kupamérkőzés előtt. A fehérváriak az első játékrészben szinte egykapuztak, de nem tudták bevenni az Eger hálóját. Az újonc a második félidő elején Koós Gábor révén vezetést szerzett (0-1), sőt több veszélyes akciót is vezetett, a Videoton kapusán, Bozsovicson múlt, hogy maradt az egygólos különbség. A hajrában már négy csatárral támadó Videoton előbb a csereként beállt Torghelle Sándor révén kiegyenlített (1-1), majd az előző fordulóban büntetőt hibázó Nemanja Nikolics tizenegyes-góljával megszerezte a győzelmet is (2-1).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS