A Haladás a férfi futsal NB I aranyérmese

2023. június. 01., 23:25   |    

A Haladás a férfi futsal NB I aranyérmese

A szombathelyiek történetük során (és egyben sorozatban) harmadszor szerezték meg a bajnoki aranyérmet, miután a három nyert meccsig tartó döntő harmadik mérkőzésén 7-1-re legyőzték az MVFC Berettyóújfalut.

A férfi futsalosok bajnoki döntőjének első két felvonása izgalmas, kiélezett csatát hozott, a Haladás az első mérkőzésen hosszabbításban tudta 5-4-re legyőzni riválisát, a berettyóújfalui második összecsapáson pedig a hosszabbítás sem döntött, így hatméteresekkel dőlt el a meccs. Ismét a szombathelyiek koncentráltak jobban a végén, így a Halinak esélye volt arra, hogy a csütörtöki hazai mérkőzésen bebiztosítsa a bajnoki címet.

A szombathelyi összecsapás első félidejében sem volt nagy különbség a két csapat között, de ezúttal is a Haladás volt fókuszáltabb, legalábbis ezt jelezte, hogy a hazaiak még az első 10 percben megszerezték a vezetést Rutai Balázs révén (1-0).

A Berettyóújfalu már a 12. percben öt a négy elleni játékra váltott támadásban, de nem ért el vele eredményt, ráadásul kisbüntetőből sem tudott betalálni, Alasztics Marcell kivédte Iszák lövését.

A második félidő elején Sipos Gergő 10 méterről bombázott a berettyóújfalui kapuba (2-0), majd két perccel később ismét Sipos volt eredményes, ezúttal egy labdaszerzés után emelt távolról az üres kapuba (3-0). Újabb egy perccel később Hajmási emelt a saját térfeléről az üresen hagyott berettyóújfalui kapuba (4-0). A vendégek folyamatosan emberelőnyben támadtak, és a 32. percben Nagy Imre révén sikerült szépíteniük (4-1), de ennél közelebb nem kerültek a hazaiakhoz. A 35. percben ismét labdát szerzett a Haladás, ezúttal Luigi Longo lőtt az üres kapuba (5-1). A következő gólt Vas Ádám szerezte, aki blokkolt egyet saját kapuja előtt, és a lábáról az üresen hagyott berettyóújfalui kapuba pattant a labda (6-1). A hetedik szombathelyi gólt Knizs Olivér lőtte, és ezzel beállította a végeredményt is: a Haladás 7-1-re győzött, a döntő párharcot pedig 3-0-ra nyerte meg.

A Haladás sorozatban a harmadik bajnoki elsőségét ünnepelte, és egyben története harmadik bajnoki aranyérmét szerezte meg.

Haladás-MVFC Berettyóújfalu 7-1 (1-0)
A párharcot 3-0-ra a Haladás nyerte meg


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS