A Haladás botlásával már 11 pont a Ferencváros előnye

2015. szeptember. 19., 20:39   |    

A Haladás botlásával már 11 pont a Ferencváros előnye

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában a Ferencváros Böde Dániel találatával 1-0-ra nyert a Békéscsaba ellen, a Haladás gólnélküli döntetlent játszott, a DVTK drámai hajrában győzte le a Puskás Akadémiát.

DVTK - Puskás Akadémia 3-2 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Okuka a 46., Novothny a 66., Egerszegi a 92., ill. Pekár a 81., Zsótér a 86. percben

Az első félidőben a Puskás Akadémia játszott valamivel jobban, a DVTK pontatlanul futballozott, és alig tudott a vendégek kapuja előtt veszélyes lehetőséget kialakítani. Támadásban az akadémisták sem remekeltek, így szünetig nem született találat. A második félidő diósgyőri góllal kezdődött, a 46. percben Bognár István hozta helyzetbe Drazen Okukát, aki 8 méterről továbbított a jobb sarokba (1-0). A 66. percben Barczi Dávid csavart bal oldalról középre, az érkező Novothny Soma pedig 8 méterről a bal sarokba helyezett (2-0). A diósgyőri szurkolók már megszokhatták, hogy a hajrában drámai fordulatok történnek a DVTK-stadionban, az izgalom most sem maradt el, de a hazaiak ennek csak a lefújás után tudtak örülni: a 80. percben Pekár László lőtt jó 20 méterről a kapuba (2-1), majd a 87. percben Zsótér Donátot hagyták lőni, a fiatal támadó pedig a kapu jobb oldalába lőtt (2-2). A slusszpoén azonban a DVTK-é volt, a 91. percben Bognár szöglete után óriási kavarodás alakult ki a Puskás Akadémia kapuja előtt, Egerszegi Tamás pedig közelről a kapuba pofozta a labdát (3-2).

Paksi FC - MTK Budapest 0-0
Vezette: Erdős József

Az MTK már a 3. percben lőtt egy kapufát, és a folytatásban is nagy elánnal támadott, de csak érvénytelenített gólig jutott a szünetig, a paksiak kibekkelték az első 45 percet. A fordulás után is az MTK kezdett jobban, de nem sokkal később elfogyott a lendülete, és elszürkült a mérkőzés. A paksiak talán érezték, hogy ebben a meccsben számukra nincs több döntetlennél, így elsősorban az eredmény tartására törekedtek. A lefújásig nem is született gól, egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

Vasas - DVSC-Teva 0-1 (0-0)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Kulcsár a 78. percben

A debreceniek már a 3. percben vezetést szerezhettek volna, de egy szögletet követő kavarodás után Nagy Gergely a lécre ütötte Mészáros fejesét követően a labdát. A folytatásban elmaradtak a veszélyes jelenetek, egy-egy átlövési kísérletre korlátozódott a csapatok támadójátéka. A második félidőben aktívabbak voltak a vendégek, akik a 69. percben még elhibáztak egy nagy helyzetet, de a 78. percben megszerezték a győztes találatot: Bódi Ádám remek kiugratását követően a csereként beállt Kulcsár Tamás lőtt 11 méterről a kapu jobb oldalába (0-1).

Ferencváros – Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (1-0)
Vezette: Szőts Gergely
Gólszerző: Böde Dániel a 21. percben

Lendületesen kezdte a mérkőzést az eddig hibátlan teljesítményt nyújtó Ferencváros a sereghajtó Békéscsaba ellen. Bár Ilizi már a kezdetektől több bravúrt bemutatva védte a viharsarkiak hálóját, a zöld-fehérek nyomása a 21. percre góllá érett: Emir Dilaver jobb oldali beadását a héten szerződést hosszabbító Böde Dániel fejelte 11 méterről kapura, Ilizi kezéből kicsúszott a labda, ami végül a kapuban kötött ki (1-0). A gólt követően sem változott meg a játék képe, a Fradi dominált, míg az Előre a kontratámadásokra szorítkozott. A második félidőben a békéscsabaiak fegyelmezett védekezésének köszönhetően több gól már nem született, a Fradi 9 forduló után is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

Szombathelyi-Swietelsky Haladás – Budapest Honvéd FC 0-0
Vezette: Farkas Ádám

Óvatos, puhatolódzó játékkal kezdődött a Bp. Honvéd vendégszereplése Szombathelyen, egyik csapat sem jeleskedett támadásban: a vendégek hosszú labdákkal operáltak, kevés sikerrel, a Haladás pedig csak a felezővonalig tudta játszani rövid passzokra épülő játékát. A félidő legnagyobb izgalmát a 40. percben Baráth által kiharcolt büntetőrúgás hozta, a kispestiek a múlt heti mérkőzésükhöz hasonlóan ezúttal sem tudtak élni a lehetőséggel, Vernes Richárd rosszul helyezett lövését Király Gábor védte. A fordulást követően lendületesebbnek tűnt mindkét csapat játéka, de a helyzetek elmaradtak, így a lefújásig maradt a 0-0-ás döntetlen.



Videoton FC - Újpest FC 3-0 (0-0)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Gyurcsó (11-esből) az 58., Gyurcsó a 85., Kovács a 89. percben

Az első félidőben hullámzó volt a játék, akadtak pörgős periódusok, élvezetes, sok helyzetet hozó futballal, és olyan időszakok is, amikor mindkét csapat óvatosabban játszott. A szünetig nem született gól, majd az 58. percben vezetést szerzett a Vidi, egy kezezésért megítélt büntetőt Gyurcsó Ádám értékesített magabiztosan (1-0). A 73. percben Heris ütésért megkapta második sárgáját, így az utolsó 20 percre emberelőnybe került a Vidi. A 85. percben egy bedobásnál elaludtak az újpesti védők, Gyurcsó kapta meg a labdát, ziccerben vezette kapura, majd 12 méterről a hálóba bombázott (2-0). A 89. percben Suljic remek labdájával Kovács István került tiszta helyzetbe, és 12 méterről a kapu középe lőtt (3-0), beállítva a végeredményt.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS