A Haladás és az FTC is megőrizte idei veretlenségét

2013. április. 06., 20:38   |    

A Haladás és az FTC is megőrizte idei veretlenségét

Nem tudtak győzni a hazai csapatok az OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapján.

Szombathelyi Haladás - Ferencváros 0-0
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Horváth Róbert, L. Tóth Lajos)

Erős tempót diktáltak a csapatok, folyamatos volt a játék, de mindkét fél nagy hangsúlyt helyezett a védekezésre, így alig akadt gólszerzési lehetőség a kapuk előtt, mindkét oldalon egy-egy igazán nagy lehetőséget jegyezhettünk fel szünetig - a Haladástól Radó András, a vendégektől Milan Peric rontott. Fordulás után paprikásabb hangulatban folytatódott a játék, kemény párharcokat vívtak a játékosok, az iramra továbbra sem lehetett panasz, de gólt egyik csapat sem tudott összehozni.



Lombard Pápa Termál FC - KTE-Phoenix Mecano 0-2 (0-0)
Vezette:
Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)
Gólszerző: Balázs a 70., Salami a 83. percben

Az első játékrészben a hazai csapat támadott többet, míg a vendégek két komoly ziccert is kidolgoztak, de Szűcs Lajos mindkét esetben védett. A folytatásban továbbra is a Pápa irányított, mégis a Kecskemét szerzett gólokat: a 70. percben a csereként beállt Pekár László jobb oldali beadása után a szintén csereként pályára lépő Balázs Zsolt fejelt 5 méterről, előrevetődve a kapu bal alsó sarkába (0-1). A 83. percben egy kontra végén bebiztosította győzelmét a Kecskemét, Vladan Savic indította Eugene Salamit, aki egyedül vezethette a kapura a labdát, majd a kifutó Szűcs kapus mellett jobbal a kapu bal alsó sarkába gurított (0–2).

Egri FC - MTK Budapest 0-3 (0-3)
Vezette:
Szőts Gergely (ifj. Tóth Vencel, dr. Varga Zsolt)

Az egrieknek nem volt reális esélyük a pontszerzésre, már a 4. percben hátrányba kerültek, és a szünetig két újabb gólt kaptak. Az első MTK-találatot Vass Patrik érte el, aki 10 méterről lőtt a léc alá (0-1), majd a 17. percben a Kanta Józseffel szembeni szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett értékesítette (0-2). A 39. percben Kanta akcióból is betalált, a Vadnaitól kapott labdát 10 méterről, középről emelte a hálóba (0-3). A második félidőben az MTK magabiztosan őrizte előnyét, az Eger sorozatban kilencedik vereségét volt kénytelen elkönyvelni, és ezúttal sem volt képes gólt szerezni.


FGSZ Siófok - MVM Paks 1-1 (1-1)
Vezette:
Solymosi Péter (Berettyán Péter, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Pál a 23., ill. Lázok a 28. percben

A 23. percben vezetést szereztek a hazaiak, egy bal oldali szöglet után Pál vette át a labdát, majd kilőtte a bal alsó sarkot (1-0). Öt perccel később egyenlített a Paks, Lázok János mintegy 30 méterről, szabadrúgásból bombázott a léc alá (1-1). A gólokon kívül nagyobb helyzetig nem jutottak a csapatok. A fordulás után a siófokiak játszottak fölényben, ám igazán komoly lehetőséget a paksi Eppel hagyott kihasználatlanul. A végjátékban aztán hiába próbálkozott a hazai együttes, így első idei győzelmére továbbra is várnia kell.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS