A Haladás és az Újpest is vereséget szenvedett

2009. július. 16., 11:27   |    

A Haladás és az Újpest is vereséget szenvedett

Csütörtökön két csapatunk lépett pályára az Európa Ligában: a Haladás a svéd Elfsborg, az Újpest pedig a román Steaua Bukarest vendégeként szerepelt. Mindkét együttesünk vereséget szenvedett, a szombathelyiek 3-0-ra kaptak ki Svédországban, a lila-fehérek pedig 2-0-ra veszítettek Bukarestben. A visszavágókra jövő csütörtökön kerül sor.

A második félidőben dőlt el

Csertői Aurél Rózsa - Schimmer (Csontos a 87. percben), Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Molnár B., Irhás (Lattenstein a 67. percben), Iszlai, Skriba (Ugrai a 66. percben) - Oross, Nagy G. összeállításban küldte pályára együttesét.

Az Elfsborg próbálta gyorsan megszerezni a vezetést, ezért már az első percekben kapujához szögezte a Haladást, és sorra alakította ki helyzeteit. A magyar együttes ritkán szabadult a nyomás alól és jutott el a hazai tizenhatosig, jelentősebb gólveszélyt az első 45 percben nem jelentett a kapura. A 61. percben aztán egy felívelt labda Anders Svensson elé került, aki közelről volt eredményes (1-0). A hazaiak nem elégedtek meg az egygólos előnnyel, a gól után is támadásban maradtak, és a 82. percben megszerezték második találatukat is: Ishizaki fordult kapura, elvitte a labdát védője mellett, majd hét méterről kilőtte a jobb sarkot (2-0). A 90. percben alakult ki a végeredmény, ekkor Ishizaki cselezte be magát a Haladás kapuja elé, Avdichoz passzolt, aki közelről a hálóba helyezett (3-0).


Két piros lap, két gól


Az újpestiek Balajcza - Vermes, Vaskó, Lambulic, Dudic - Sándor, Stokes, Korcsmár, Pollák - Kabát, Rajczi (Tisza a 81. percben) összeállításban szerepeltek.

Az első félidőben aktívabb volt a Steaua, ám a lila-fehérek jól tartották magukat, volt néhány ígéretes támadásuk, sőt, a 42. percben emberelőnybe is kerültek: Kapetanos tartott rá Vaskó lábára, amiért piros lapot kapott. Ennek ellenére a hazai együttes szerezte meg a vezetést, a 46. percben Surdu hét méterről lőtt a kapu közepébe (1-0). Az 54. percben az Újpest is tíz főre fogyatkozott, Korcsmár megkapta második sárga lapját, és neki is el kellett hagynia a pályát. A 72. percben a hazai együttes megduplázta előnyét, Stancu hat méterről lőtt a hálóba (2-0), s mivel újabb gól már nem született, a Steaua két góllal felülmúlta az újpestieket.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS