A Haladás is legyőzte a címvédőt, döntetlen Diósgyőrben

2013. április. 21., 20:35   |    

A Haladás is legyőzte a címvédőt, döntetlen Diósgyőrben

A DVSC-Teva idei harmadik vereségét szenvedte el az OTP Bank Ligában, ezúttal Szombathelyen maradt alul. A DVTK és a Ferencváros megosztozott a pontokon.

DVTK - Ferencváros 2-2 (1-2)
Vezette:
Solymosi Péter (Horváth Róbert, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Seydi a 13., Seydi a 73., ill. Jenner a 7., Gyömbér a 43. percben

Remek hangulatban, tízezer néző előtt kezdődött a Ferencváros diósgyőri vendégjátéka. A Ferencváros a 7. percben megszerezte a vezetést: Böde kapott jó labdát a lesre játszó hazai védők között, beadása a balösszekötő helyén érkező Julian Jennert találta meg, a holland légiós pedig az üres kapuba lőtt (0-1). A DVTK a 13. percben egyenlített, Tisza Tibor jobb oldali beívelése után Jova Levente csak beleérni tudott a labdába, a Gosztonyi András súlyos sérülése után csereként beállt Seydi a jobb sarokba lőtt (1-1). A folytatásban kiegyenlített volt a meccs, mindkét oldalon adódtak helyzetek, ezek közül a 43. percben a fővárosiak használtak ki egyet, Józsi György szöglete után Gyömbér lőtt a hálóba (1-2). A második félidő a vendégeké volt, több nagy Fradi-helyzet is kimaradt, majd a DVTK a 73. percben másodszor is egyenlített: egy okos szabadrúgás-variáció során Tisza kapta meg a labdát a jobb oldalon, a ferencvárosi védők lesre játszottak, így nem tudták megakadályozni a középen érkező Seydit, hogy közelről a hálóba találjon (2-2). A hajrában nem született gól, egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.



Haladás - DVSC-Teva 1-0 (0-0)
Vezette:
Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Halmosi az 51. percben

Az első félidő kevés helyzetet és egyenlő erők csatáját hozta, majd a fordulás után hamar vezetést szerzett a Haladás: az 51. percben Ugrai Roland a jobb oldalról, az alapvonal közeléből lövésre visszatette a labdát Halmosi Péternek, s bár a passz nem volt tökéletesen pontos, a válogatott szélső lefordult védőjéről, majd a bal sarokba helyezett (1-0). A hátralévő időben a DVSC-Teva nagy erőkkel támadott, három kapufát is lőtt, igaz, a Haladásnak is volt ziccere, de azt Radó András elrontotta. Az eredmény így nem változott, a bajnoki címvédő debreceniek harmadik tavaszi vereségüket szenvedték el.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS