A Haladást fogadja a listavezető Csákvár

2019. augusztus. 24., 20:33   |    

A Haladást fogadja a listavezető Csákvár
Fotó: haladas.hu

A Merkantil Bank Liga 5. fordulóját vasárnap rendezik. A listavezető Csákvár otthon fogadja a játéknap rangadóját a Haladást.

SOROKSÁR SC–VÁC FC
(Soroksár, 17.30)
A Soroksár a tizenhatodik helyen áll, a két hazai mérkőzésén szerezte meg eddigi négy pontját. A Vác három vereség után a múlt héten legyőzte a Dorogot. Vendégként a legutóbbi hét meccsét elveszítette a Merkantil Bank Ligában, természetesen beleértve a tavaszi mérkőzéseket is.

DOROGI FC–BUDAFOKI MTE
(Dorog, 17.30)
A Dorog két győztes mérkőzését két vesztes követte, a csapat visszacsúszott a középmezőnybe. A Budafok öt hellyel előrébb áll, de azonos pontszámmal, ugyanis a Doroghoz hasonló utat járt be, két győzelem után két vereséget szenvedett. Gyenge a budafokiak idegenbeli mérlege, március 31. óta minden meccsüket elveszítették idegenben, a nyitó fordulóban aratott gyulai győzelem kivételével.

BUDAÖRS–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Tatabánya, 17.30)
A Budaörs vereséggel kezdett, de azóta döntetlent játszott az MTK-val, majd kétszer győzött, az ötödik helyre lépett előre. A Balmaz Kamilla az első fordulóban döntetlent játszott, azóta háromszor vereséget szenvedett. Javára legyen mondva, mindannyiszor csak egy góllal kapott ki.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–BFC SIÓFOK
(Gyula, 17.30)
A szegediek jól folytatták a nyitó fordulóban elszenvedett hazai vereség után, egyszer nyertek, kétszer döntetlent játszottak. Ezúttal a Siófokot fogadják, amely 2016 óta veretlen a mostani rivális ellen. A Balaton-parti város csapata nagyszerűen szerepelt az első négy fordulóban, még veretlen, két döntetlen után kétszer is győzött. A mostani szezonban eddig egyszer játszott idegenben, Szombathelyen 1-1-re végzett.

DUNA ASZFALT TLC–VASAS FC
(Tiszakécske, 17.30)
A tiszakécskeiek is két győztes mérkőzéssel rajtoltak, ám azóta kétszer kikaptak. Eddig csupán egyszer játszottak otthon, az Ajkát győzték le 2-1-re. A Vasas gyengébben kezdte a szezont, mint azt hívei remélték, vagy az elemzők tippelték. Csupán a Soroksárt győzte le, vendégként még nem szerzett pontot.

FC AJKA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Ajka, 19.00)
Az újonc Ajka az előző fordulóban megszerezte első pontját, miután döntetlent játszott a Vasassal. Pályaválasztóként még pont nélküli. A Nyíregyháza az első és a legutóbbi fordulóban is nyert, ellenben közte kétszer is kikapott, így egyike a húszcsapatos mezőny hét (!) hatpontosának. Vendégként eddig egyszer nyert, egyszer kikapott, de mindkétszer szerzett két gólt.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–MTK BUDAPEST
(Békéscsaba, 19.00)
A békéscsabaiak is a hatpontosok közé tartoznak, a második és a harmadik fordulóban győztek. Pályaválasztóként háromszor is kikaptak (kétszer májusban, majd augusztus elején rendezett nyitó fordulóban), de a múlt heti hétfői mérkőzésen legyőzték a Vasast. Az MTK nagyon szolidan kezdett, két forduló után még győzelem nélkül állt, ám azóta belelendült, s már a negyedik helyen áll.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Csákvár, 19.00)
A csákváriak szereplése jelenti eddig a Merkantil Bank Liga nagy meglepetését, a csapat négy forduló után tizenkét ponttal, hibátlan mérleggel áll. Két hazai mérkőzése során előbb az MTK-t, majd a Budafokot győzte le. A Haladás három döntetlennel kezdett, az idény eddigi hét döntetlenjéből három is az övé. Múlt vasárnap megszerezte első győzelmét, mégpedig az újonc Szolnoki MÁV ellen.

SZOLNOKI MÁV FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Szolnok, 19.00)
Győzelem, vereség, győzelem, vereség – ez eddig a szolnokiak mérlege. Igaz, kétszer annyi gólt kaptak, mint amennyit szereztek. Otthon százszázalékosok, de két olyan csapatot vertek meg (Vác, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő), amely az utolsó négy hely egyikén áll a tabellán. Tulajdonképpen illeszkedne a sorba a Gyirmót legyőzése is, mert a kisalföldi gárda nagyon gyengén rajtolt, még nyeretlen, vendégként mindkét eddig mérkőzését elveszítette. Idén mintha elfelejtett volna idegenben futballozni a Gyirmót, 2019-ben, a Merkantil Bank Ligában, 1 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség a mérlege, április közepe óta öt mérkőzésen csupán egy pontot szerzett.

WKW ETO FC GYŐR–KAZINCBARCIKA BSC
(Győr, 19.00)
Az ETO háromszor nyert, s csak egyszer, a legutóbbi fordulóban, Siófokon kapott ki, a hazai mérlege a 2019–2020-as idényben még makulátlan. Pályaválasztóként a Gyirmótnak három, a Tiszakécskének két gólt lőtt. A Kazincbarcika egy döntetlennel és egy vereséggel kezdett, de a legutóbbi két fordulóban nyerni tudott, idegenben az Ajkát, pályaválasztóként, Putnokon, a Tiszakécskét győzte le. A legutóbbi két idényben a Kazincbarcika nem tudott nyerni az ETO ellen, de a három vereség mellett az egy döntetlent Győrben érte el, tavaly novemberben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS