A harmadik EL-induló csapatot is legyőzte a Vasas

2016. július. 31., 20:18   |    

A harmadik EL-induló csapatot is legyőzte a Vasas

A Vasas nyerni tudott Felcsúton, a DVSC-Teva magabiztosan verte a Gyirmótot, a Mezőkövesd Dunaújvárosból, az MTK átmeneti otthonából hozta el a három pontot az OTP Bank Liga 3. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Videoton FC - Vasas 1-2 (0-0)
Gólszerző: Vinicius a 93., ill. Korcsmár a 70., Pavlov a 81. percben

Az első félidőben egyik csapat sem tudott komolyabb mezőnyfölényt kialakítani, a Vidinek voltak nagyobb lehetőségei, de ezek kimaradtak. A második félidőt - elsősorban a csereként beálló Asmir Suljic jó játékának köszönhetően - jobban kezdték a hazaiak, de a bosnyák játékost bő 10 perc után sérülés miatt le kellett cserélni. A 70. percben vezetést szerzett a Vasas, egy kis szöglet után Korcsmár Zsolt fejelt védhetetlenül a hálóba (0-1). A 81. percben Ádám Martin jobb oldali szabadrúgását követően Jevgeny Pavlov a hosszú kapufánál még bele tudott piszkálni a labdába, amely így a hálóban kötött ki (0-2). A Vidi az utolsó pillanatokban Vinicius fejesével még szépített (1-2), de újabb akcióra már nem maradt idő, a Vasas három forduló alatt mindhárom Európa Liga-szereplő csapatot legyőzve, hibátlanul áll a tabellán.

DVSC-Teva - Gyirmót FC 4-0 (2-0)
Gólszerző: Horváth a 15., Korhut a 20., Tisza az 57., Takács a 69. percben

A DVSC-Teva Herczeg András vezetésével készült az újonc elleni összecsapásra, a szakember Kuti Krisztián valamint Ognjen Djelmics személyében két olyan labdarúgót is a kezdőcsapatba jelölt, akik az idény elején még nem voltak alapemberek az együttesben. A debreceniek a 15. percben szereztek vezetést, éppen Djelmics és Kuti kényszerítője után alakult ki a helyzet, Horváth Zsolt másodszorra talált a kapuba (1-0). A 20. percben egy bal oldali szöglet után röviden fejelték ki a labdát a vendégek, Korhut Mihály pedig 15 méterről a jobb felső sarokba lőtt (2-0). A gyirmótiak a folytatásban csak távoli lövésekig jutottak, de ezekben a próbálkozásokban nem volt igazi veszély. Az 57. percben Tisza Tibor két csellel tisztára játszotta magát, majd a léc alá bombázott (3-0). A meccs eldőlt, de a Debrecen még szerzett egy gólt, a 69. percben Takács Tamás 30 méterről bombázott a hálóba (4-0), ezzel a találattal alakult ki a végeredmény.

MTK Budapest - Mezőkövesd-Zsóry FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Kink az 59. percben

Az MTK a 8. percben közel járt a gólszerzéshez, Vass Ádám távoli lövését követően a kapufáról pattant ki a labda. A folytatásban elmaradtak a lehetőségek, de a félidő hajrájához közeledve mindkét kapusnak be kellett mutatnia egy-egy nagy védést. A fordulás után, az 59. percben vezetést szerzett a Mezőkövesd, egy bal oldali beadást követően Tarmo Kink 5 méterről a léc alá (0-1). Az MTK hátrányban még csak helyzetet sem tudott kialakítani, így az eredmény nem változott, a Mezőkövesd megszerezte első győzelmét, az MTK továbbra is nyeretlen.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS