NB I: A harmadik ellen az Újpest, győzelemmel előzne a DVTK

2020. február. 04., 09:58   |    

NB I: A harmadik ellen az Újpest, győzelemmel előzne a DVTK

Egy mérkőzést kedden, ötöt szerdán rendeznek az OTP Bank Liga idei első hétközi fordulójában. A listavezető Ferencváros ezúttal a Bp. Honvédot fogadja, a második helyen álló MOL Fehérvár FC Debrecenbe látogat.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ÚJPEST FC
(Kedd, Mezőkövesd, 20.00)

A Mezőkövesd nagyszerűen kezdte az esztendő, előbb otthon, majd idegenben is nyert egy mérkőzést, megerősítette a harmadik helyét. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert. Az Újpest 2020-ban eddig még nem szerzett gólt, sem pontot, a debreceni vereség után szombaton kikapott a MOL Fehérvártól is. Meglepő, de a Mezőkövesd még soha nem tudta legyőzni pályaválasztóként bajnoki mérkőzésen a lila-fehéreket.

DEBRECENI VASUTAS SC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szerda, Debrecen, 18.00)

A Loki négygólos győzelemmel kezdte a tavaszi idényt, majd bár nem kapott gólt, csak egy pontot szerzett a Puskás Akadémia vendégeként. A Vidi az első idei fordulóban nem bírt otthon a Honvéddal, majd legyőzte az Újpestet. Az idegenbeli mérlege továbbra is nagyszerű, május 4. óta veretlen, a legutóbbi négy találkozóját megnyerte. A DVSC pályaválasztóként 2013 szeptembere óta nem tud nyerni a fehérváriak ellen.

ZALAEGERSZEGI TE FC–KISVÁRDA FC
(Szerda, Zalaegerszeg, 18.00)

Egyik csapatnak biztosan megszakad a rossz sorozata, tekintve, hogy mind a ZTE, mind a Kisvárda pont nélküli eddig a tavaszi folytatásban. Az újonc egerszegiek otthon eddig csak a Paks és a Kaposvár ellen tudtak nyerni, persze, a mondat úgy is fordítható, hogy a mezőny utolsó harmadába tartozó csapatok ellen eddig otthon tartották a három pontot, s most is egy ilyen csapat következik. A Kisvárda a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén csupán egy pontot gyűjtött.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–PAKSI FC
(Szerda, Kaposvár, 18.00)

Az utolsó helyen álló Rákóczi a legutóbbi két hazai mérkőzésén négy pontot szerzett, ez eddig összes pontjának a negyven százaléka. A Paks az első idei idegenbeli bajnokiján súlyos vereséget szenvedett a Groupama Arénában, majd otthon nyerni tudott a ZTE ellen. Vendégként a legutóbbi hat találkozóján csupán három pontot gyűjtött. Októberben a Paks 2–1-re legyőzte otthon a Rákóczit.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szerda, Felcsút, Pancho Aréna, 18.00)

A Puskás Akadémia a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből négyen döntetlent játszott. Hazai pályán az utóbbi időben kifejezetten gyenge a mérlege, a legutóbbi öt meccsén csupán két pontot szerzett. A Diósgyőr ellenben nagyszerűen kezdte a tavaszt, Zalaegerszegen, majd otthon a Kaposvár ellen is nyert – igaz, most játszik először olyan riválissal, amely előtte áll a tabellán. A DVTK, ha nyerni tudna a Pancho Arénában, a negyedik helyre lépne elő!

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–BUDAPEST HONVÉD
(Szerda, Groupama Aréna, 19.30)

A listavezető 2018 novembere óta mindössze két bajnokiját nem nyerte meg a Groupama Arénában, de a mondat úgy is leírható, hogy csak kettőt nyert meg a legutóbbi négy, pályaválasztóként lejátszott találkozójából. A hazai veretlensége áprilisban már hároméves lesz, ha kitart addig. A Bp. Honvéd a legutóbbi öt fordulóban nyeretlen maradt, ugyanakkor a legutóbbi hat idegenbeli bajnokijából csak egyet, a kisvárdait veszítette el. Ellenben: Szergej Rebrov csapata az elmúlt 365 napban kétszer játszott a Bp. Honvéd ellen, s egyik mérkőzést sem tudta megnyerni! Más kérdés: a Ferencváros 2013 ősze óta nem veszített pontot pályaválasztóként a kispestiek ellen.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS