A harmadik magyar BL-főtábláért játszik a Vidi

2018. augusztus. 15., 11:57   |    

A harmadik magyar BL-főtábláért játszik a Vidi

A MOL Vidi FC a Malmö elleni továbbjutásával már garantáltan részt vesz valamelyik európai kupasorozat főtáblájának küzdelmeiben.

A fehérváriak a bolgár Ludogorec után a svéd Malmöt is kiejtették a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így már csak egyetlen lépés választja el őket a BL-főtáblától. Igaz, ez a lépés meglehetősen nehéznek ígérkezik: a görög AEK Athénon keresztül vezetne az út Európa legjobb klubcsapatai közé. Az AEK-nak eddig csak egy párharca volt a BL-selejtezőben, a Celticet ütötte ki: idegenben 1-1-re végzett a skótokkal, hazai pályán pedig 2-1-es győzelmet aratott. A szabályok szerint a Vidi-AEK párharc vesztese számára sem ér véget a szereplése a nemzetközi porondon, a BL-rájátszásban alulmaradó csapat az Európa Liga főtábláján folytatja.

A Bajnokok Ligája főtábláján eddig kétszer szerepelt magyar csapat: a Ferencváros 1995-ben, a Debrecen 2009-ben. Az eddigi egyetlen BL-főtáblás magyar győzelmet a Fradi jegyzi, a Grasshopperst sikerült legyőznie a csoportban. 

Az Európa Ligában sem számítanak rendszeres résztvevőnek a magyar csapatok a csoportkörben, 2010-ben a Debrecen, 2012-ben a Videoton FC járta meg a főtáblát. A Vidi hat éve a továbbjutástól sem állt messze, hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Sportingot, majd 2-1-re a Baselt, így hat ponttal a harmadik helyen zárt. A Vidi–AEK párharc első mérkőzését augusztus 22-én rendezik a Groupama Arénában, a visszavágót augusztus 28-án játsszák le a görög fővárosban.

– Azt gondolom, hogy szereplésünk nem csak a klubnak és a játékosoknak, hanem az egész magyar labdarúgásnak is egy jó reklám, a tavalyi 8 után ebben a szezonban már minimum 14 nemzetközi találkozót játszunk majd – mondta a Malmö elleni hazai mérkőzés után Marko Nikolics vezetőedző. – Két év alatt 22 európai meccs, úgy gondolom, ez már valami! Az biztos, hogy az AEK ellen sem mi leszünk az esélyesek, de ahogyan eddig is, mindent megteszünk majd azért, hogy jó eredményt érjünk el a rájátszásban.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS