A Honvéd a ZTE-t, a Paks a DVTK-t fogadja a tavaszi szezon első fordulójában

2021. január. 23., 09:47   |    

A Honvéd a ZTE-t, a Paks a DVTK-t fogadja a tavaszi szezon első fordulójában

Három mérkőzést szombaton, hármat vasárnap rendeznek az OTP Bank Liga 17. (első teljes 2021-es) fordulójában. A listavezető Ferencváros a negyedik helyen álló Puskás Akadémiához látogat.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Kisvárda, 14.30)

A Kisvárda a téli – egyébként január 15-től harminc napon át tartó – átigazolási időszakban már megszerezte a szerb Lazar Csirkovicsot, a brazil-olasz Matheus Leonit és a bolgár Janisz Karabeljovot. Utóbbi tűnik a legnagyobb fogásnak, állandó tagja hazája válogatottjának, 2020 őszén öt meccsen is játszott, köztük a magyarok elleni Eb-pótselejtezőn. Ötvös Bencét kölcsönvette a Kisvárda a megyei rivális Nyíregyházától. Sztavrosz Cukalasz személyében alapember távozott, nincs már Roman Karaszjuk sem, ő ellenben jóval kevesebbet játszott ősszel, mint a 2019–2020-as idényben. A Kisvárda november 20. óta nem nyert bajnoki mérkőzést, a legutóbbi öt találkozón négy döntetlent játszott, majd kikapott Székesfehérváron.

A Mezőkövesd új szerzeményei: a szerb Branimir Alekszics, a szlovák Martin Chrien, valamint a grúz nemzetiségű Nodar Kavtaradze. Pintér Attila együttese jól zárta az őszt, a legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyert. A két csapat majdnem pontosan egy évvel ezelőtt, január 25-én, Mezőkövesden találkozott, akkor a hazaiak nyertek 1–0-ra. Azóta viszont a Kisvárda veretlen Matyóföld csapata ellen.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FERENCVÁROSI TC
(Szombat, Pancho Aréna, 17.00)

Hornyák Zsolt a tabella negyedik helyén álló csapata gyakorlatilag az őszivel azonos kerettel folytatja a szezont, csupán két Mártont, Radicsot és Tamást engedte el a klub, kölcsönbe. A felcsútiak a legutolsó négy őszi bajnoki mérkőzésükből csak egyet nyertek meg, az utolsó három hazai bajnokin viszont nem kaptak gólt. A Ferencváros ellen 2015 óta veretlenek pályaválasztóként az OTP Bank Ligában.

A Ferencváros három játékossal erősödött télen, Gera Dániel már játszott a Diósgyőr ellen, a további két új fiú Katona Máté (MTK) és a norvég Moldétól vett Henry Wingo. Varga Roland távozott az MTK-hoz. A zöld-fehérek szerdán 1–0-ra kikaptak a Groupama Arénában a Diósgyőrtől, az idény során ez volt az első bajnoki vereségük. Vendégként a legutóbbi hat meccsükből ötöt megnyertek, csak Székesfehérváron veszítettek pontokat.

ÚJPEST FC-MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 19.30)

A lila-fehérek kerete alig változott, Rácz Barnabás távozott, az izlandi Bjarnason visszatért a kölcsönből. Érkezett a nigériai Simeon Ajanah-Chinedu. Még fontosabb változás, hogy Predrag Rogant a Magyarországon korábban a Vasasnál dolgozó, német Michael Oenning váltotta az edzői poszton. Az Újpest az utolsó két őszi bajnokiját megnyerte az edzőváltás előtt.

A MOL Fehérvárnál Dárdai Pál legidősebb fia, Palkó az egyik új szerzemény, aki a beszámolók szerint jól játszott az előkészületi mérkőzéseken. Kölcsönbe érkezett az erdélyi Tordai Árpád, a román Vitorultól. Két játékos ellenben már nincs a keretben, Futács Márkó a ZTE-hez, Boban Nikolov a Leccéhez igazolt. A két csapat legutóbbi négy tétmérkőzésén nem született vendéggyőzelem. A Vidi a legutóbbi két, idegenbeli bajnoki mérkőzését elveszítette, ilyenre 2019 májusa óta először volt példa.

BUDAFOKI MTE–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Budafok, 13.30)

A két újonc között tíz pont a különbség, igaz, a budafokiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Az őszi hajrában eltérő formát mutatott a két csapat. A Budafok az utolsó négy fordulóban pont nélkül maradt, az MTK ezeken a játéknapokon szerzett hét pontot, s fellépett a harmadik helyre. Csizmadia Csaba csapata két futballistát vett kölcsön, Csonka Andrást (Ferencváros) és Zeke Máriót (Mol Fehérvár). Az MTK elengedte Gera Dánielt és Katona Mátét a Ferencvároshoz, megszerezte viszont a zöld-fehérektől Varga Rolandot. Lencse László elment Gyirmótra. Érkezett két légiós, a finn Nikolai Alho és az északmacedón Hrisztijan Georgievszki.

PAKSI FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Paks, 15.45)

A Paks alig változtatott a keretén, a Diósgyőr minden élvonalbeli csapat közül a legnagyobb „vérátömlesztésen” esett át. Nyolc új játékosa (Goran Milovic, Artur Pikk, Asmir Suljic, Diego Zivulic, Alen Grgic, Marko Malenica, Luka Marin, Vinko Soldo) közül négyen már bemutatkoztak, négyen még nem. Zoran Zekic, az új edző győzelemmel debütált, csapata megtörte szerdán a Ferencváros 2017. április 15. óta tartó hazai bajnoki veretlenségét. A Pakshoz visszatért kölcsönből Forgács Dávid (Szentlőrinc) és Szabó Bálint (Kaposvári Rákóczi). A zöld-fehérek az utolsó három őszi mérkőzésüket elveszítették.

BUDAPEST HONVÉD–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 18.00)

Böle Lukács Zalaegerszegről érkezett Kispestre, Kálnoki-Kis Dávid éppen ellentétes utat járt be. Mindketten korábbi csapatukkal nézhetnek szembe első 2021-es tétmérkőzésükön. A Honvéd megszerezte még a 2019-ben még válogatott Nagy Dominikot, valamint Izraelből Nir Bardeát. Távozott Ugrai Roland is. A Honvéd rosszul áll a tabellán, de az utolsó öt őszi bajnoki mérkőzéséből csak egyet veszített el. A ZTE kettőt, de mivel háromszor is nyert, több pontot szerzett a záró szakaszban, mint a Honvéd. Vendégként viszont november eleje óta csak Diósgyőrben szerzett pontot, sőt pontokat. A zalaiak Kálnoki-Kis Dávid mellett leigazolták a Haladástól Szalay Szabolcsot és Fehérvárról Futács Márkót.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS