A Honvéd ellen őrizheti meg idei veretlenségét a Ferencváros

2017. március. 31., 11:50   |    

A Honvéd ellen őrizheti meg idei veretlenségét a Ferencváros

A világbajnoki selejtező, illetve a hétközi kupaforduló után szombaton folytatódik az OTP Bank Liga 2016–2017-es idénye.

GYIRMÓT FC GYŐR–MTK BUDAPEST
(Gyirmót, 18.00)

Az újonc a legutóbbi négy mérkőzéséből hármon döntetlent játszott, ez most sem lenne nagy meglepetés a tartalékos MTK ellen. Ugyanakkor már-már a rekordok könyvébe kerül, milyen kevés gólt tud szerezni hazai pályán. Öt góljánál még a legközvetlenebb riválisai is legalább kétszer annyit értek el. Az MTK idegenben a mérkőzései többségén döntetlenre játszott, csupán egyszer, a legutóbbi alkalommal, Diósgyőrben győzött. A kék-fehérek eddig egyszer nyertek a Gyirmót vendégeként, még 2011-ben, a második vonalban.

A két csapat 2. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



VASAS FC–DEBRECENI VSC
(Szusza Ferenc Stadion, 18.00)

A Vasas ezúttal ott fogadja ellenfelét, ahol a hét közben vendégként nyert a Magyar Kupa negyeddöntőjében – Újpesten. A piros-kékek tavasszal eddig csak a Mezőkövesd ellen nyertek bajnoki mérkőzést, a két csapat legutóbbi, debreceni mérkőzése óta játszott tíz találkozójukból mindössze kettőt nyertek meg. Amióta elköltöztek a Fáy utcából, albérletben, pályaválasztóként csupán egyszer győztek. A DVSC az idény hátralévő fordulóiban a kiesés ellen harcol, három pont az előnye a Diósgyőrrel szemben, s kettő a hátránya az MTK mögött. (Az utolsó Gyirmótot nyolc ponttal előzi meg.) A Loki vendégként júliusban 3-1-re kikapott a Vasastól (még az Illovszky Rudolf Stadionban), egyébként a legutóbbi három idegenbeli bajnokiját szerzett gól nélkül elveszítette.

A két csapat 2. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



PAKSI FC–VIDEOTON FC
(Paks, 18.00)

A forduló egyik rangadója, a legutóbbi hat fordulóban elért eredmények, s ezen belül is a tavasszal játszott bajnoki meccsek eredményei alapján a legjobb formában lévő két csapat találkozik Pakson. Csertői Aurél együttese még veretlen pályaválasztóként, a legutóbbi három hazai bajnokiját kapott gól nélkül megnyerte. A Videoton a legutóbbi hét fordulóban veretlen maradt, de idegenben a legutóbbi hat meccséből csupán egyet tudott megnyerni. Szeptember vége óta egyetlen, vendégként játszott bajnoki találkozóján sem szerzett egy gólnál többet. Pakson, minden sorozatot figyelembe véve, a legutóbbi hét meccséből csak egyszer, tavaly áprilisban tudott nyerni.

A két csapat 2. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



DIÓSGYŐRI VTK–ÚJPEST FC
(Mezőkövesd, 18.00)

Bódog Tamásnak, a diósgyőriek vezetőedzőjének ez lesz az első találkozója e poszton az OTP Bank Ligában. Mindkét együttes 2-1-re kikapott szerdán a Magyar Kupában, az Újpest otthon a Vasastól, a DVTK idegenben, az utolsó pillanatokban gólt kapva, a Ferencvárostól. A bajnokságban a borsodiak mind a négy eddigi tavaszi mérkőzésüket elveszítették, igaz, csupán egyszer játszottak ezek közül pályaválasztóként, azon pedig két gólt is szereztek az MTK ellen. De hármat kaptak. Egyébként is: a legutóbbi négy fordulóban tizenegy gólt kapott. Az Újpest tavasszal eddig négy pontot gyűjtött, idegenben a Videotontól, bár vezetett, nagyon kikapott, ellenben Sopronban, a Haladás ellen győzni tudott.

A két csapat 2. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



SWIETELSKY HALADÁS–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Sopron, 18.00)

Mészöly Géza együttese jó idegenbeli szereplésével küzdötte fel magát a táblázaton, a Gyirmót és a Vasas ellen is nyert. Pályaválasztóként, Sopronban, legutóbb kikapott az Újpesttől, de az mindössze a második hazai veresége volt a 2016–2017-es bajnoki szezonban. A Mezőkövesd, bár a Diósgyőr ellen hazai győzelemmel kezdte a tavaszt, de azóta gyengébben szerepel, mint ősszel. Különösen vendégként, idegenben kétszer is kikapott. Az újonc mindössze kétszer nyert a mostani szezonban vendégként, az MTK és a Gyirmót ellen, 1-0-ra. A két csapat júliusban 1-1-re végzett egymással Sopronban.

A két csapat 2. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Bozsik József Stadion, 20.30)

A két csapat 2017-ben már kétszer találkozott egymással, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében mind a két találkozót a Ferencváros nyerte. A zöld-fehérek még veretlenek a tétmérkőzéseiken idén, ez a bajnoki és a kupatalálkozókat egybevéve hétszer nem kaptak ki (öt győzelem, két döntetlen). Ismét összeállt a védekezésük, egyszer sem kaptak egynél több gólt. Vendégként játszott meccseiken tavasszal még senki sem tudott gól szerezni ellenük. A Honvéd nagy lendülettel folytatta februárban a bajnokságot, de a legutóbbi két találkozóján nem tudott nyerni. Kikapott Felcsúton, s döntetlent játszott a Szusza Ferenc Stadionban. Pályaválasztóként ellenben továbbra is kiváló a mérlege, a legutóbbi öt bajnokiján győzött!

A két csapat 2. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS