A Honvéd és az Újpest is búcsúzott a nemzetközi porondtól

2018. augusztus. 02., 22:54   |    

A Honvéd és az Újpest is búcsúzott a nemzetközi porondtól
Fotó: MTI

A Budapest Honvéd 2-0-ra kikapott Luxemburgban, az Újpest hazai pályán 3-1-re alulmaradt a Sevillával szemben az Európa Liga 2. selejtezőkörében.

A Honvéd bizakodva készülhetett a Progrés Niedercorn elleni párharc visszavágójára, egy hete, hazai pályán 1-0-ra legyőzte luxemburgi ellenfelét. A találkozón azonban gyenge teljesítményt nyújtottak a kispestiek, a hazai csapat mindkét félidőben lőtt egy-egy gólt, és ezzel megfordította a párharcot, 2-1-es összesítéssel jutott a 3. selejtezőkörbe.

A spanyol Sevilla már múlt héten eldöntötte az Újpest elleni párharcot, a lila-fehérek hazai pályán inkább csak a szép búcsúban bízhattak. Az újpestiek bátran futballoztak, de a Sevilla az első és a második félidőben is betalált egy-egy gyors ellentámadás végén. A hajrához közeledve Zsótér Donát 22 méterről lőtt bombagólt a bal felső sarokba, megszerezve az újpestiek szépítő találatát. Az utolsó szó azonban a spanyoloké volt, Muriel a 83. percben állította be az 1-3-as végeredményt, a Sevilla így 7-1-es összesítéssel jutott a következő körbe.

Európa Liga, selejtező, 2. forduló:

Progrés Niedercorn (luxemburgi)-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Továbbjutott a Progrés 2-1-es összesítéssel

Újpest FC-Sevilla (spanyol) 1-3 (0-1)
Továbbjutott a Sevilla 7-1-es összesítéssel


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS