A Honvéd győzött és élre állt

2012. augusztus. 05., 21:13   |    

A Honvéd győzött és élre állt

Az OTP Bank Liga 2. fordulójának vasárnapi játéknapján a kispestiek a DVTK-t győzték le.

Budapest Honvéd - DVTK 2-1 (1-1)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Vámos Tibor, Kelemen Attila)
Gólszerző: Délczeg a 17., Diaby a 63, ill. Luque a 34. percben

Az első negyedórában egyik csapat sem kezdeményezett igazán, a 17. percben azonban vezetést szereztek a hazaiak: Souleymane Diabyt beadása után az öt és felesnél érkező Délczeg Gergely kapásból a kapu jobb oldalába lőtt (1–0). A gól után aktívabbá vált a Diósgyőr, és a 34. percben sikerült kiegyenlítenie: Gallardo átadása után Seydi tört kapura, nagy ziccerben Kemenes Szabolcsba lőtte a labdát, a kipattanót azonban José Luque 13 méterről a bal sarokba helyezte (1-1). A második félidő nagy csatát hozott, helyzetek itt is, ott is adódtak, a gólszerzés viszont csak a Honvédnak jött össze: egy diósgyőri szöglet után gyors kontra indult, a befejezés Souleymane Diabyra maradt, aki először a kapusba lőtte a labdát, majd begyűjtötte a kipattanót és a hálóba helyezett (2-1), beállítva a végeredményt.

Kecskeméti TE - MTK 1-1
Vezette:
Bognár Tamás (Kispál Róbert, Berettyán Péter)
Gólszerző: Sós a 43., ill. Könyves a 75. percben

A kecskemétiek voltak veszélyesebbek az első félidőben, és a 43. percben megérdemelten szereztek vezetést, Szavics jobb oldali szöglete után Sós Márkó fejelt öt méterről a kapu közepébe (1-0). A szünet után élénkebbé vált az MTK játéka, a 75. percben a kék-fehérek kiegyenlítettek, Könyves Norbert kapott nagyszerű indítást, majd ziccerben, a kifutó kapus fölött a léc alá emelt (1-1). A hajrában a hazaiak közel jártak a második góljuk megszerzéséhez, de az eredmény nem változott, maradt a döntetlen.

Újpest FC - Videoton 0-1 (0-0)
Vezette:
Iványi Zoltán (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Torghelle a 66. percben

Az első negyedórában még az Újpest volt kezdeményezőbb, de a játékrész felénél átvette az irányítást a Videoton. A 31. percben a Torghelle Sándor ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Sándor György elhibázta, pontosabban Balajcza Szabolcs nagy védéssel hárított. A 42. percben Paulo Vinicius lerántotta Zariszt, majd megkapta második sárga lapját. A vendégek csak két percig voltak emberhátrányban, a 44. percben Kabát Péter kezezésért kapott sárgát, és, mivel neki is a második volt, pirosat. A második félidőben lüktető, változatos volt a meccs, majd a 66. percben Nikolics Nemanja jobb oldali beadása után Torghelle érkezett a rövid saroknál, fejese után a labda a kapuban kötött ki (0-1). A Videoton végül emberhátrányban fejezte be a meccset, a 82. percben Szolnoki Roland is piros lapot kapott. A hazaiak a hajrában már nem tudtak újítani, a fehérváriak megszerezték a három pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS