A Honvéd legyőzte a bajnokot

2010. augusztus. 22., 22:21   |    

A Honvéd legyőzte a bajnokot

Az NB I negyedik fordulójában a Budapest Honvéd hazai pályán 1-0-ra nyert a DVSC-TEVA ellen, Pablo Coira 22. percben szerzett találata három pontot ért a fővárosi gárdának. A másik vasárnapi mérkőzésen a Győri ETO színvonalas mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott az MTK-val.

Egy gól döntött Kispesten

Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, dr. Varga Zsolt)
Gólszerző: Coira a 22. percben

A vasárnapi játéknap első összecsapásán a Honvéd a DVSC-t fogadta. Az első negyedóra igazi gólveszély nélkül telt, a hazaiak ugyan többet támadtak, de komoly helyzetet a fővárosi gárda sem alakított ki. A 22. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, egy visszafejelt labdát Pablo Coira a tizenhatos vonaláról lőtt kapura, a labda pedig egy védőn megpattanva védhetetlenül pattogott a bal sarokba (1-0). A gól után is a Honvéd maradt lendületben, szélről indított támadásaikkal a hazaiak többször is növelhették volna vezetésüket. A fordulást követően is Honvéd irányította a meccset, a Loki nem tudta ráerőltetni akaratát ellenfelére. A minimális előny kitartott a lefújásig, így a Ferencváros után a DVSC-t is legyőzték a kispestiek.


Színvonalas döntetlen Győrben


Győri ETO FC - MTK Budapest 1-1 (0-1)
Vezette: Takács János (L. Tóth János, Ortó Gyula)
Gólszerző: Trajkovic a 48., illetve Kanta a 28. percben

A forduló záró mérkőzésén a Győr az MTK-t fogadta, a vendégek a 28. percben kerültek előnybe, Kanta József és Vadnai Dániel összjátéka után előbbi tíz méterről vette be a hazai kaput (0-1). A gól után a Győr mindent megtett az egyenlítésért, Fuad Bugerra lövését követően Szatmári Zoltán védett, majd Giorgi Ganugrava távoli bombája a lécről pattant a kapu fölé. A második félidő elején összejött az egyenlítés, Nikola Trajkovic fejjel vette be az MTK kapuját (1-1). Az egyenlítő gól után a győriek többször is megtornáztatták Szatmári kapust, aki magabiztosan hárította a hazai próbálkozásokat. A 83. percben azonban már a vendégek kapusa is verve volt, de Ganugrava másodszor is a lécet találta telibe. A hajrában az eredmény nem változott, a csapatok megosztoztak a bajnoki pontokon.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS