A Honvéd öt-egyre kikapott Isztambulban

2009. július. 30., 22:48   |    

A Honvéd öt-egyre kikapott Isztambulban

Csütörtök este harmadik Európa Liga-csapatunk, a Budapest Honvéd is bemutatkozott az UEFA-kupa utódjában. A kispestiek a náluk jóval esélyesebb török Fenerbahce otthonában, 45 000 néző előtt léptek pályára, és 3-0-ás félidő után 5-1-es vereséget szenvedtek. A házigazdák közül Güiza (3), Roberto Carlos és Alex volt eredményes, a kispesti együttes gólját pedig Zsolnai Róbert szerezte.

Agresszívebb volt a hazai csapat

A Budapest Honvéd Németh G. - Vukmir, Debreceni, Botis, Pastva - Hidi (Horváth A., a 63. percben), Benjamin - Hrepka (Zsolnai az 54. percben), Macko, Hajdú (Moriera a 88. percben) - Abraham összeállításban szerepelt a találkozón.

Az esélyeknek megfelelően a Fenerbahce kezdett aktívabban, s a török együttes a 11. percben meg is szerezte a vezetést: Roberto Carlos 18 méterről, szabadrúgásból lőtt a kapu bal alsó sarkába. Ezután aktívabbá vált a magyar gárda, ám újra a törökök szereztek gólt, a 30. percben a spanyol támadó, Güiza tíz méterről fejelt a kapu jobb oldalába. A Fenerbahce a szünet előtt megszerezte harmadik találatát is, a 40. percben Güiza második gólját érve el, közelről passzolt a hálóba. A második félidőben is nagy fölényben futballozó török gárda a 61. percben tovább növelte előnyét: Güiza klasszikus mesterhármast érve el, öt mérettől gurított a bal alsó sarokba - és ezzel még nem volt vége, a 69. percben Alex is betalált a kispestiek kapujába. A Honvéd a 78. percben megszerezte szépítő gólját, Hajdú Norbert jobb oldali szöglete után Zsolnai Róbert fejelt a háló bal oldalába, így a meccs 5-1-es török sikerrel zárult.

A visszavágóra a jövő csütörtökön kerül sor a Bozsik-stadionban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS