A Honvéd vette el a Loki idei veretlenségét

2016. március. 12., 17:43   |    

A Honvéd vette el a Loki idei veretlenségét

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a kispestiek szünetig eldöntötték a DVSC elleni mérkőzést. Az Újpest hajrágóllal nyert a DVTK ellen, a Paks február után ismét legyőzte otthon a Vasast, a Békéscsaba újra pontot szerzett a Vidi ellen, a Ferencváros pedig megint legyőzte a Puskás Akadémiát.

DVSC-Teva - Budapest Honvéd 0-3 (0-3)
Gólszerző: Eppel a 4., Eppel a 26., Hidi a 38. percben

A debreceniek álmosan, enerváltan kezdték a mérkőzést, a Honvéd már az első percektől jóval agresszívebb futballt mutatott be, ráadásul a 4. percben megszerezte a vezetést is, egy jobb oldali szabadrúgást követően Eppel Márton fejelt a kapu bal oldalába (0-1). A folytatásban sem találta a ritmust a Loki, a hazaiak támadójátéka kiszámítható volt, helyzetek sem alakultak ki a vendégek kapuja előtt. A 26. percben egy szöglet után többször is felszabadíthattak volna a debreceniek, ez nem sikerült nekik, Nagy Gergő távoli lövése után még blokkoltak a védők, de Eppel megszerezte a labdát, és két védő között a kapu közepébe gurított (0-2). A 38. percben érkezett a harmadik Honvéd-gól, egy bal oldali beadást követő rövid felszabadítás után Hidi Patrik kapásból, ballal borzasztóan nagy gólt lőtt a kapu jobb oldalába (0-3). Hiába cserélt kettőt szünetben Kondás Elemér, a csapat támadójátéka nem javult fel, sőt a Honvéd járt közelebb az újabb gólok szerzéséhez. Helyzetei azonban kimaradtak, így maradt az első félidei eredmény a lefújásig, a Debrecen első idei vereségét szenvedte el.

Újpest FC - DVTK 1-0 (0-0)
Gólszerző: Andrics a 93. percben

Az első félidő nagy csatát hozott, de egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, nem született gól a szünetig. A második félidő egyértelműen a hazaiaké volt, Ivan Rados kapusnak több nagy védést is be kellett mutatnia, hogy megőrizze kapuját a góltól, miközben a másik oldalon nem alakultak ki komolyabb helyzetek. A 93. perc hozta meg a mérkőzés egyetlen gólját, egy beadást követően a csereként beállt Nemanja Andrics lőtt nagy erővel a jobb sarokba (1-0).

Paksi FC - Vasas 2-0 (1-0)
Gólszerző: Bertus a 33., Hahn a 79. percben

Az első félórában a Vasas előtt adódott több lehetőség, de ezek kimaradtak, míg a Paks jobban sáfárkodott helyzeteivel, és a 33. percben vezetést szerzett: Bertus Lajos jó 20 méterről lőtt kapura, a labda megpattant egy védőn, becsapva Nagy Gergelyt, aki már nem tudott védeni (1–0). Az angyalföldiek támadósora a második félidőben is csődöt mondott, a Paks pedig a 79. percben bebiztosította sikerét, Balázs tette be Hahn Jánosnak a labdát, aki 6 méterről a kapuba lőtt (2–0), beállítva a végeredményt.

Videoton FC - Békéscsaba 1-1 (0-1)
Gólszerző: Stopira az 57., ill. Laczkó a 9. percben

Meglepte a Vidit a Békéscsaba, a 9. percben egy szöglet után Laczkó Zsolt fejelt 6 méterről a hálóba (0-1). A folytatásban hiába támadott szünet nélkül a fehérvári együttes, csak helyzetekig jutott el, a kapu előtt pontatlanok voltak a támadók megoldásai. A szünet előtt kis híján megduplázta az előnyét az Előre, de Paukner lövését védte Kovácsik kapus. A második félidő első nagy helyzete a Békéscsabáé volt, de az 57. percben egyenlített a Vidi, Stopira kapott labdát Pátkaitól, levált védőjéről, majd 14 méterről a hálóba lőtt (1-1). A hátralévő időben nagy nyomás alá került a csabai kapu, de a meccslabdát a hajrában az Előre hagyta ki, így a lefújás után valószínűleg egyik csapat sem lehetett elégedett a megszerzett egy ponttal.

MTK Budapest - Haladás 3-1 (1-1)
Gólszerző: Thiam a 16., Stestik a 38., Strestik a 63., ill. Ugrai a 12. percben

Az első gólra 11 percet kellett várni, ezt a Haladás érte el, Ugrai Roland néhány csel után 11 méterről lőtt a hálóba (0-1). Az egyenlítés nem váratott sokat magára, a 16. percben Thiam 16 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (1-1). A 38. percben Hrepka szerezhetett volna ismét előnyt, de nagy helyzetben hibázott. A második félidő első negyedórájának végén átvette a vezetést az MTK, Bese Barnabás gurított középre az alapvonal közeléből, az érkező Marek Strestik pedig közelről a hálóba lőtt (2-1). A 63. percben Thiam lőtt egy kapufát is, majd a 77. percben eldőlt a találkozó a Gera Dániel ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Strestik értékesítette (3-1), ezzel alakult ki a végeredmény.

Ferencváros - Puskás Akadémia 4-0 (0-0)
Gólszerző: Lamah a 68., Böde a 70., Böde a 85., Radó a 90. percben

A Puskás Akadémia legutóbb a 21. fordulóban látogatott a Groupama Arénában, és akkor az első félidőben jobban futballozott a hazaiknál, de végül 2-0-ás vereséggel távozott a fővárosból. Most ismét jól tartotta magát az első félidőben a felcsúti együttes, a Ferencváros nem tudott különösebb nyomást gyakorolni ellenfele kapujára, nagyobb helyzetek nem alakultak ki egyik kapu előtt sem. A második félidő elején sem utalt arra semmi, hogy sima hazai győzelem lesz a találkozó vége, de a 68. percben egy fölösleges szabálytalanságot követően büntetőhöz jutott a Fradi, Roland Lamah pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest (1-0). Két perccel később újabb gólt szereztek a zöld-fehérek, ezúttal egy jobb oldali beadás után Böde Dániel fejelt 8 méterről a kapuba (2-0). A 84. percben Fiola Attila adta el a labdát a 16-osa előtt, Radó tört kapura, Lipcsei Ádám pedig szabálytalankodott vele szemben. A megítélt büntetőből Böde a kapu jobb oldalába lőtt (3-0). A 90. percben született meg a mérkőzés legszebb találata: Radó indult meg a 16-os bal sarkától középre, néhány métert vezette a labdát, majd 19 méterről tanárian tekert a bal felső sarokba (4-0), kialakítva a végeredményt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS