A Honvédnak nem sikerült a bravúr

2008. július. 26., 22:49   |    

A Honvédnak nem sikerült a bravúr

Szombat este a Budapest Honvéd Intertotó-meccsen fogadta a Sturm Graz együttesét. A mérkőzésnek nagy volt a tétje, hiszen az első meccs 0-0-ás döntetlenje után a győztes az UEFA-kupa második selejtezőkörében tudhatta magát. A magyar csapat 1-0-ra vezetett ugyan, ám az osztrákok végül 2-1-re győztek, így ők léphettek tovább.

A kispestiek magabiztosan kezdtek, jól futballoztak, és a nyolcadik percben meg is szerezték a vezetést. Ekkor Dobos végzett el szögletet a jobb oldalról és a berobbanó Szmiljanic hét méterről a kapuba fejelt (1-0). Mivel a gól a Honvéd továbbjutását jelentette, a Graz megpróbált rohamozni, de a magyar csapat rendkívül szervezetten védekezett, minden akciót megállított, sőt, veszélyes kontrákat is vezetett.

A második félidőben a Sturm nagy nyomást gyakorolt a Honvédra, és bár a piros-feketék sokáig eredményesen védekeztek, a 72. percben Hölzl jobb oldali beadása után Bleicher négy méterről a léc alá lőtt (1-1). Ez a gól már a Sturm továbbjutását jelentette, a graziak azonban nem bízták a véletlenre, a 78. percben Haas 16 méterről talált a hálóba, bebiztosítva ezzel az osztrák együttes sikerét, (1-2).

A kispestiek az első félidőben remekül játszottak, a másodikban azonban nem tudtak mit kezdeni a feltámadó graziakkal, akik nagy küzdelemben elütötték a mieinket az UEFA-kupában való indulástól, s 2-1-es összesítéssel továbbléptek.

Budapest Honvéd - Sturm Graz 1-2 (1-0)
Gólszerző: Szmiljanics a 8. illetve Bleicher a 72., Haas a 78. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS