A hosszabbításban győzte le a Ferencváros a Puskás Akadémiát

2022. július. 31., 22:46   |    

A hosszabbításban győzte le a Ferencváros a Puskás Akadémiát

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda 2-2-es döntetlent játszott vasárnap a vendég Debrecennel. Az előző idényben negyedik MOL Fehérvár FC 2-0-s vereséget szenvedett a Paks vendégeként. A címvédő Ferencváros hazai pályán hosszabbításban szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a legutóbb bronzérmes Puskás Akadémiát

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Kisvárda Master Good–Debreceni VSC 2–2 (0–0)
Kisvárda, v.: Berke
gólszerzők: Camaj (50., 11-esből) Makowski (87.), illetve Dzsudzsák (85.), Bárány (93.)
sárga lap: Leoni (22.), Lucas (70.), Hej (89.), Hindrich (91.), illetve Kundrák (30.)

Kisvárda Master Good: Hindrich – Hej, Vranjain, Kovacic, Leoni – Melnyik, Lucas (Karabeljov, 72.) – Asani (Czérna, 72.), Ötvös (Makowski, 65.), Camaj (Navrátil, 72.) – Mesanovic (Ilievski, 89.)

Debreceni VSC: Gróf – Baranyai, Romancsuk, Deslandes, Manrique (Saná, a szünetben) – Kundrák (Ferenczi, J., 38.), Varga J. (Baráth, 56.), Dzsudzsák, Sós B. (Bévárdi, 86.) – Szécsi, Do. Babunszki (Bárány, 56.)

A hazaiaknál öt helyen változott a kezdőcsapat ahhoz képest, amilyen összetételben pályára léptek csütörtökön a Konferencia-ligában a kazah Kairat Almati ellen és harcolták ki kettős győzelemmel a továbbjutást.

A Kisvárdáé volt a találkozó első nagy helyzete, Ötvös a 19. percben rontott ziccert, tíz perccel később pedig Mesanovic hagyta ki a kihagyhatatlant négy méterről. A Debrecen az első félidőben csak a szerencsének köszönhette, hogy nem került hátrányba.

A fordulás után gyorsan góllá érett a hazai fölény, Camaj az önmaga által kiharcolt büntetőt értékesítette. A vezetés megszerzése után alaposan visszavett a tempóból a Kisvárda, ezzel visszahozta a meccsbe a Debrecent, amely Dzsudzsák Balázs révén a 85. percben megérdemelten egyenlített. Ugyanakkor nem örülhetett sokáig a vendég alakulat, egy szerencsésen belőtt labdát a csereként pályára lépő Rafal Makowski védhetetlenül csúsztatott a jobb sarokba. Ezzel azonban még nem volt vége, a Debrecen egy másik cserejátékos, Bárány Donát révén a 93. percben egyenlített a kapufa segítségével.

Paksi FC–MOL Fehérvár FC 2–0 (1–0)
Paks, v.: Bognár
gólszerzők: Varga B. (41.), Windecker (50.)
sárga lap: Varga B. (88.), Nagy R. (92.), illetve Rúben Pinto (21.), Kodro (67.), Hangya (86.), Fiola (92.)

Paksi FC: Nagy G. – Vas (Nagy R., 70.), Lenzsér, Kádár, Szabó J. – Windecker (Gyurkits, 86.), Balogh B. – Bőle (Sajbán, 70.), Haraszti (Papp K., 80.), Szabó B. (Osváth, 70.) – Varga B.

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Fiola, Serafimov, Sabanov – Nego, Rúben Pinto (Petrjak, 60.), Makarenko (Bumba, 60.), Dárdai (Bamgboye, 74.), Heister (Hangya, 60.) – Kodro, Zivzivadze
    
Az első félidőben a hivatalos statisztika szerint többet birtokolta a labdát a vendégegyüttes, amely ennek ellenére hátránnyal vonult szünetre, mivel a paksiak a kevés lehetőségük közül az egyikből betaláltak a rivális kapujába.

Fordulás után nagyon hamar megduplázta az előnyét a hazai együttes kihasználva a fehérvári védelem bizonytalankodását. A folytatásban több nagy helyzete is volt a vendégeknek, de a paksi kapus számos alkalommal bravúrral hárított, így a tolnaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 1–0 (0–0)
Groupama Aréna,  v.: Karakó
gólszerző: Zachariassen (94.)
sárga lap: Esiti (76.), illetve Kiss T. (39.), Stronati (89.)

Ferencváros: Dibusz – Thelander, Knoester, Kovacevic (Botka, 57.) – Auzqui (Zachariassen, 69.), Vécsei, Laidouni (Esiti, a szünetben), Loncar (Traore, 57.), Pászka – Bassey, Mercier (Nguen, 57.)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Favorov (Baluta, 90.), Stronati, Spandler, Mezghrani – Posztobányi, Van Nieff, Corbu – Kiss, T., Zahedi (Skribek, 63.), Komáromi

A címvédő zöld-fehérek kezdtek jobban, egyértelműen irányították a játékot, eleinte mégis a vendégek voltak veszélyesebbek, mert gyors ellentámadásaik több zavart okoztak. Az idő múlásával a játék képe csak annyiban változott, hogy a felcsútiak már ritkábban jutottak el a hazai kapuig, míg a Ferencváros hiába futballozott fölényben, a szünetig nem tudott előnybe kerülni.

A folytatásban is a fővárosiak irányítottak, de fölényük meddő volt. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző hármas cserével és szerkezetváltással próbálta frissíteni a csapatát, amelyet eleinte ez inkább megzavart, ugyanis a meccs egyik legnagyobb helyzetét Mezghrani hagyta ki. A Ferencváros hiába játszott fölényben, nagy helyzete nem volt, eközben a Puskás Akadémia büntetőhöz jutott, de Favorov azt a keresztlécre vágta. A hajrában sikerült igazán veszélyeztetnie a végig fölényben futballozó FTC-nek, ugyanis Thelander fejese a keresztléc tetejére pattant, de aztán Zachariassen már betalált fejjel, így a veszélyesebben játszó PAFC végül pont nélkül távozott a Groupama Arénából.

Döntetleneket hozott a szombat az OTP Bank Ligában

Döntetleneket hozott a szombat az OTP Bank Ligában

A több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó kecskemétiek a pontosztozkodással megőrizték élvonalbeli veretlenségüket a Vasassal szemben, ugyanis hat kecskeméti győzelem mellett ez volt a harmadik döntetlen a csapatok között az NB I-ben. Az Újpest és a Mezőkövesd is döntetlent, 1-1-et játszott.

Tovább

A ZTE győzelmével indult az OTP Bank Liga

A ZTE győzelmével indult az OTP Bank Liga

A ZTE Ubochioma góljával 1-0-ra nyert a Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 2022/23-as idényének pénteki nyitómérkőzésén.

Tovább


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS