A Juventus vendége volt a Coca-Cola CUP győztes csapata

2013. július. 22., 08:57   |    

A Juventus vendége volt a Coca-Cola CUP győztes csapata

A múlt héten Torinóban, a Juventus bázisán járt a Coca-Cola CUP középiskolai bajnokság győztes csapata.

A Coca-Cola CUP első kiírásának győztese, az ajkai Bródy Imre Gimnázium csapata értékes ajándékot nyert első helyével: három napot tölthetett a világhírű Juventus vendégeként Torinóban. A játékosok a múlt héten „kapták meg” nyereményüket, és túlzás nélkül kijelenthető, hogy életre szóló élményekkel gazdagodtak: edzhettek és játszhattak a Juventus edzőközpontjában, megtekintették a klub múzeumát, bejárták a torinói együttes stadionját, testközelből látták a csapat sztárjait, és tizenegyeseket rúgtak a centerpályán, amelyen hétről hétre világklasszis labdarúgók játszanak.

Az mlsz.hu-nak az ajkaiak egyik játékosa, Boka Ákos számolt be a torinói élményekről.

"Az első napon elvittek bennünket a Vinovo edzőközpontba, ahol tréningen vettünk részt, a Juventus edzői remek edzést tartottak nekünk, mindenki alaposan elfáradt. Este a szállodában megnyitó ünnepséget tartottak, ahol kihirdették a csapatok névsorát a másnapi tornára, a játékosokat tudás és nemzetiség szerint is vegyesen osztották el. Másnap ismét az edzőközpontban kezdtünk, megkezdődött a várva várt torna. Izgalmas meccsek voltak, minden labdáért hatalmas küzdelem folyt. A torna után átmentünk a Juventus stadionjába ahol megnézhettük a Juventus Múzeumot, az öltözőket, a sajtószobát és minden kis zugot, sőt a pályára is felmehettünk. A tárlatvezetés végén név szerint, egyesével behívtak minket a pályára és rúghattunk egy tizenegyest a Juventus Aréna gyepén, a fényképünk és nevünk pedig kinn szerepelt az óriási kivetítőn a stadionban. Hihetetlen érzés volt! Harmadik nap délelőtt városnézésen vettünk részt, megnéztük a híresebb épületeket, tereket. Dél körül elindultunk a Juventus nyári edzőközpontjába, amit az Alpok ölel körül. Pár méterre voltak tőlünk azok a játékosok, akiket a tévében csodálunk. Elképzelhetetlen volt, hogy ilyen helyre eljutottunk! Az első csapatból ott volt Arturo Vidal, Alessandro Matri, Carlos Tevez, Fernando Llorente és sokan mások. Az edzés végén a tornagyőztes csapat tagjai dedikált Juventus-mezt kaptak. Örök emlék marad számunkra ez a kirándulás, minden középiskolásnak javasolni tudom, hogy nevezzen a Coca-Cola CUP következő kiírásaira, mert a mi példánk is mutatja, hogy megéri küzdeni".

- Örülünk, hogy ilyen sikeres évet zárt a Coca-Cola Cup első szezonja. Bízunk benne, hogy a 2013-2014-es tanévben még több középiskola és játékos vesz részt a programban, melynek előkészítése jelenleg is zajlik – mondta Rédei Norbert, az MLSZ Coca-Cola Cup koordinátora.

A Coca-Cola Cup női döntőjének nyertesei októberben Amszterdamba utaznak, ahol megtekintik a magyar válogatott világbajnoki selejtezőjét.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS