A Kaposvár legyőzte az Újpestet

2009. október. 17., 20:24   |    

A Kaposvár legyőzte az Újpestet

Szombaton négy mérkőzésre került sor a Soproni Liga 11. fordulójában. A Kaposvár 2-0-ra legyőzte vendégét, az Újpestet, a Paks hazai pályán 2-1-re nyert a Kecskemét ellen, a Honvéd 2-2-es döntetlent ért el Szombathelyen, a Diósgyőr pedig Nyíregyházán játszott 1-1-et.


Nikolic kétszer mattolta a vendégeket

Kaposvári Rákóczi - Újpest FC 2-0 (1-0)
Vezette: Vad II László (Viszokai László, Kovács Zoltán)
Gólszerző: Nikolic a 42., Nikolic a 90. percben

A mérkőzés első félidejében a hazai gárda volt aktívabb, a kaposváriak több helyzetet dolgoztak ki, mint vendégeik és a 42. percben meg is szerezték a vezetést: Balázs Benjámin ugratta ki Nemanja Nikolicot, aki hat méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A második játékrészben az Újpest próbált egyenlíteni, nagy offenzívákat vezettek a lila-fehérek, a hazai gárda pedig kontrázott, s ezt eredményesen is tette, a 90. percben Nikolic lövése után Balajcza Szabolcs védett, de a labda Vaksó Tamásról megint Nikolic elé került, ő pedig közelről az üres kapuba gurított, bebiztosítva a Kaposvár győzelmét (2-0).


Félidőnként egy-egy gól

Nyíregyháza Spartacus FC - DVTK 1-1 (0-1)
Vezette: Solymosi Péter (Kispál Róbert, Tóth István)
Gólszerző: Lakatos (öngól) a 78., illetve Ivancsics a 20. percbe,

A változatos játékot hozó első félidőben a vendégek szereztek vezetést, a 20. percben Drasko Vojnovic húzta el Radu Bogdan Apostu lábát a büntetőterületen belül, s a megítélt 11-est Ivancsics Gellért értékesítette (0-1). A Nyíregyháza nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében (a 60. percben Miskolczi László 28 méterről, szabadrúgásból a kapufát találta el), s a 78. percben el is érte célját: Batizi-Pócsi Balázs emelt a kapu elé, a labda pedig Lakatos Béláról a kapuba pattant (1-1). Az eredmény ezután már nem változott, az együttesek megosztoztak a pontokon.


Kétszer egyenlítettek a kispestiek

Szombathelyi Haladás - Budapest Honvéd 2-2 (1-1)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Takács Gábor, Gyürüsi Gábor)
Gólszerző: Bejnamin (öngól) a 4., Simon A. a 47. illetve Botis a 16., Hrepka a 83. percben
Kiállítva: Macko a 90. percben

A Haladás gyorsan (és öngóllal) szerzett vezetést, a 4. percben Nagy Gábor adott be balról, a labda pedig Angoua Brou Benjamin testéről a kispestiek kapujába pattant (1-0). A 16. percben aztán már döntetlen volt az állás, Hajdú Norbert jobb oldali szöglete után Sorin Botis csúsztatott a léc alá (1-1). A második játékrész ismét gyors Haladás-találattal kezdődött, a 47. percben Simon Attila nyolc méterről bombázott a hálóba (2-1). A finisre felpörgött a Honvéd, s a 83. percben megint egalizált, Hrepka Ádám 12 méterről talált a kapuba (2-2). A 90. percben Viliam Macko megkapta második sárga lapját is, így a vendégek tíz emberrel - de ponttal fejezték be a mérkőzést.


Tizenegyest hibázott a KTE

Paksi FC - Kecskeméti TE-Ereco 2-1 (1-0)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Ortó Gyula)
Gólszerző: Tököli a 31., Böde a 69., illetve Montvai a 61. percben

A paksiak fölénye a 31. percben eredményezett vezetést, akkor Tököli Attila 28 méterről lőtt, s a labda a keresztlécről pattant a hálóba (1-0). A 61. percben egyenlített a Kecskemét, Csordás Csaba átadásából Montvai Tibor lőtt öt méterről a kapuba (1-1). A 69. percben a hazai együttes ismét előnyt szerzett, Böde Dániel 12 méterről bombázott a hálóba (2-1). A 73. percben újra egyenlíthetett volna a KTE, Gévay Zsolt buktatta a 16-oson belül Csordást, ám Montvai büntetőjét Kovács Attila védte. A vendég együttes ezután már nem tudott a kapuba találni, így a három pontot a Paks szerezte meg.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS