A kapusának is sokat köszönhet a Kecskemét

2022. szeptember. 09., 13:32   |    

A kapusának is sokat köszönhet a Kecskemét

A kecskeméti Varga Bence mutatta be eddig a legtöbb védést az OTP Bank Ligában, nagyban hozzájárulva csapata remek idénykezdetéhez.

Az OTP Bank Liga nyolcadik fordulója előtt megnéztük, hogy hogyan teljesítettek eddig a kapusok a 2022/2023-as szezonban. Az elemzés során csak azokat a kapusokat vettük számításba, akik legalább 180 percet játszottak a szezonban. A diagramon az x tengely mutatja a kapott gólok számát (a könnyebb értelmezhetőség miatt megfordítottuk a tengelyt, ami így balról jobbra csökken), az y tengely pedig a védések számát. Az elemzésből látszik, hogy eddig a Ferencváros két kapusa, Dibusz Dénes (0) és Bogdán Ádám (1) kapta a legkevesebb gólt, de nekik az átlaghoz képest kevesebb védést is kellett bemutatniuk. A mezőnyből egyelőre kiemelkedik Varga Bence (Kecskemét) és Tóth Balázs (Puskás Akadémia), akik a diagram jobb felső sarkában találhatók, vagyis nekik sokat kellett védeniük, de kevés gólt kaptak.

Ha csak a védések számát nézzük, akkor Varga (30) után holtversenyben Tóthnak és Szappanosnak volt a legtöbb hárítása (24-24) eddig, őket Demjén Patrik (ZTE) követi 20 védéssel. Szombaton 17.45 órakor Budapest Honvéd–Kecskemét mérkőzést rendeznek, így érdekes lesz látni, hogy a két legtöbb védést bemutató kapus közül ki teljesít jobban ezúttal.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS