A Kecskemét ellen veszélyes felelőtlenül passzolgatni

2023. november. 24., 18:25   |    

A Kecskemét ellen veszélyes felelőtlenül passzolgatni

A legtöbb labdát a Kecskemét és a Paks szerzi (illetve szerzi vissza) az ellenfelének kapujához közel, azaz a támadóharmadban. Bognár István 14 ilyen labdaszerzésnél jár, a leggyakrabban pedig Kosznovszky Márk szerez ezen a területen labdát.

Jól teljesítenek a magyar játékosok a támadóharmadban szerzett labdák tekintetében az OTP Bank Liga idei kiírásában. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy két olyan csapat vezeti ebből a szempontból a tabellát, amely magyar labdarúgókra támaszkodik, a Bognár György vezette Paksi FC és Szabó István csapata, a Kecskeméti TE. A dobogó harmadik helyén a Puskás Akadémia együttesét találjuk.

Ha a játékpercek arányában nézzük, akkor az MTK-ban futballozó, U21-es válogatott Kosznovszky Márk a leghatékonyabb ezen a területen (90 percenként 1,61 támadóharmadbéli labdaszerzéssel), megelőzve a paksi Mezei Szabolcsot és a ferencvárosi Ben Romdhane-t. Ha az összesített „magas” labdaszerzéseket vizsgáljuk 13 forduló után, akkor pedig Bognár István (13) vezet Schön Szabolcs (12) és Tajti Mátyás (12) előtt.

Hogy miért lehet fontos ez? Nem kétséges, az ellenfél kapujához szerzett labdák nagyban segítik abban a támadó csapatot, hogy rendezetlenebb védelemmel szemben, gyorsan, kevés labdaérintéssel kapura veszélyes támadást alakítsanak ki.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS