A Kecskemét legyőzte a Ferencvárost, ZTE-siker Kisvárdán

2023. november. 05., 20:49   |    

A Kecskemét legyőzte a Ferencvárost, ZTE-siker Kisvárdán

Kisvárda Master Good-ZTE FC 0-1 (0-0)

A szakadó esőben rendezett, gól nélküli első félidőben főként a mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok, mindkét együttesnek egy-egy nagyobb lehetősége volt csak, de ezek kimaradtak. A második játékrész elején sorban érkeztek a nagy hazai helyzetek, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott - előbb Navrátil, majd Camaj rontott közelről. A futball egyik "alaptörvénye" ezúttal is érvényesült, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a ZTE ugyanis egy szöglet után megszerezte a vezetést. A vendégek a hajrában őrizték előnyüket, bár a hazaiaknak a 94. percben még összejöhetett volna az egyenlítés, de ekkor Dombó bravúrral védett.

Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC 2-1 (2-0)

A félnapos esőzés miatt sokáig kérdéses volt a találkozó megrendezése, de végül másfél-két órával a kezdés előtt javultak annyira a körülmények, hogy játékra alkalmassá váljon a pálya, sőt, napsütésben kezdődött el a küzdelem. Ezzel együtt a mély, felázott talaj és a szórványos tócsák többször megtréfálták a játékosokat. A meccs első nagy helyzetét az FTC dolgozta ki, de furcsa módon a saját kapuja előtt: a menteni igyekvő Ramírez "lövését" Dibusz nagyot vetődve hárította. A vendégek voltak kezdeményezőbbek, a vezetést azonban a hazaiak szerezték meg, miután egy kontra végén Pálinkás középről, mintegy 20 méterről a bal alsó sarokba bombázott. Újabb szűk negyedóra elteltével megduplázta előnyét a Kecskemét: ismét Ramírez vállalt főszerepet a saját kapuja előtt, lerántotta Szabót, a megítélt büntetőt pedig Horváth Krisztofer értékesítette magabiztosan. Az első nagyobb ferencvárosi helyzetre egészen a 42. percig kellett várni, Zachariassen közeli lövését azonban Varga Bence bravúrral szögletre ütötte. Az első félidő hajrája egyértelműen a címvédőé volt, amelynek vezetőedzője, Dejan Stankovic hármat is cserélt a szünetben. Lisztes, Sigér és Civic érkezése ugyanakkor egy ideig nem hozott áttörést, a nehéz körülményekhez továbbra is jobban alkalmazkodó Kecskemét őrizte előnyét. A negyedik FTC-csere, Owusu aztán beállása után azonnal büntetőt harcolt ki - Iyinbor a kapu előterében megrúgta -, Lisztes 11-esével pedig szépített a bajnokcsapat. A hajrában, így a tízperces hosszabbításban is sok volt a szabálytalanság és leginkább a küzdelem jellemezte a játékot a csúszós, vizes pályán, több gól pedig már nem született. A Genk elleni, csütörtöki fontos Konferencia-liga-csoportmérkőzésre készülő zöld-fehéreknek ez volt az első idegenbeli vereségük a mostani bajnoki idényben - és Dejan Stankovic irányítása alatt az első kudarcuk -, egyben megszakadt nyolcmeccses veretlenségi sorozatuk.

Paksi FC-MTK Budapest 0-0

A második helyen álló házigazda kezdte aktívabban a mérkőzést, annak tudatában, hogy győzelemmel megelőzheti a tabella élén a Kecskeméten vereséget szenvedett címvédőt. Bognár György tanítványai nem csupán az első percekben, hanem az első félidőben végig lényegesen jobban játszottak a fővárosiaknál, több helyzetet is kidolgoztak, ám csupán felső lécig jutottak, a kétszer is nagyot védő Demjén kapuját viszont nem tudták bevenni. A szünet jót tett a vendégeknek, akik az első játékrészben egyetlen lövéssel próbálkoztak, a második félidő elejétől viszont lényegesen bátrabban és lendületesebben futballoztak és ezzel láthatóan sikerült meglepniük vendéglátójukat. Az MTK egészen a hajráig jobban játszott, lehetőségeket alakított ki és egyszer a kapufát is eltalálta, ám gólt nem szerzett, ahogy a korábbiaknál lényegesen kevesebbet próbálkozó Paks sem. A Tolna vármegyei együttes idénybeli hatodik hazai meccsén először veszített pontokat otthon, ugyanakkor az egy ponttal sikerült pontszámban befognia az éllovas Ferencvárost. Az MTK négy vesztes bajnoki után szerzett újra pontot.

OTP Bank Liga NB I. 12. forduló

Sorsolás
2023. 11. 04. 12:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 11. 04. 15:45
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 11. 04. 18:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 11. 05. 12:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 05. 14:45
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 11. 05. 18:30
Paksi FC Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS