"A két legjobb magyar csapat játssza a kupadöntőt"

2015. május. 18., 13:51   |    

Szerdán 20.00 órai kezdéssel, a Groupama Arénában rendezik meg a 75. Magyar Kupa-döntőt, amelyen a Ferencváros és a Videoton FC mérkőzik meg egymással. A Fradi a 21. MK-diadalára hajt, a Vidi másodszor szerezheti meg a sorozat győztesének járó trófeát.

A szerdai mérkőzés hivatalos sajtótájékoztatóján a két klubot egy-egy játékos képviselte: ferencvárosi részről Dibusz Dénes, míg a fehérváriaktól Gyurcsó Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire. A Vidi támadója elmondta: Ligakupa-döntőben és Szuperkupa-döntőben már játszott, utóbbit meg is nyerte a Vidivel, előbbit viszont éppen a Fradival szemben veszítette el, ezért kupafronton van miért visszavágnia a zöld-fehéreknek.

- Mindenki nagyon várja a finálét, azt megígérhetem, hogy egytől egyig a maximumot fogják nyújtani a játékosok - mondta várakozásairól Gyurcsó Ádám. - Közönségszórakoztató mérkőzésre van kilátás, már csak azért is, mert a két legjobb magyar csapat játssza a kupadöntőt. Várhatóan nagy taktikai harc lesz a pályán, mindkét csapat rendkívül felkészült, és aprólékosan megszervezett játéka van. Nem lesz egyszerű feltörni a Ferencváros védelmét, ezért nem granatálható, hogy sok gól lesz, de az biztos, hogy óriási küzdés, hajtás, akarás jellemzi majd a meccset.

- Még sohasem szerepeltem kupadöntőben, már csak ezért is nagy izgalommal várom a mérkőzést - vette át a szót Dibusz Dénes. - Nagyon fontos lesz ez az összecsapás, a Fradi ugyanis 2004 óta nem nyert Magyar Kupát, ráadásul a szezon előtt a bajnoki cím vagy a kupaarany volt a kitűzött cél, és mivel ebből már csak az utóbbira van esély, ezért tavasszal a prioritás a Magyar Kupa lett számunkra. Megérdemelten jutottunk döntőbe, hazai pályán mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében, a csapat készen áll a fináléra.

A két játékos korábban a korosztályos válogatottakban és az A-válogatottban is játszott már együtt, de egymás elleni meccsekről is vannak élményeik, Gyurcsó Ádám két gólt is lőtt már Dibusz Dénesnek - igaz, akkor a szélső még a Kecskemét, a kapus pedig a Pécs játékosa volt.

mk_sajttaj|

Gyurcsó Ádám hozzátette: tavasszal a Vidi idegenben játszotta a bajnoki mérkőzései jelentős részét, és ez nem befolyásolta negatívan az eredményeket, így a kupadöntőn sem jelent komolyabb hátrányt, hogy az ellenfél saját pályáján rendezik a találkozót.

- Vagyunk olyan jó csapat, hogy kezelni tudjuk ezt a szituációt. A stadion néhányunk számára nem lesz ismeretlen, a válogatottal már jártunk itt korábban - fogalmazott a szélső, hozzátéve: a keretből senkit sem befolyásol majd, hogy esetleg még bizonytalan a jövője Székesfehérváron. Az is profi mentalitással, a maximumot adva játszik majd, aki alkalmasint már most tudja, hogy nyáron eligazol a Viditől.

- Abban biztos vagyok, hogy a Vidi teljesítményét nem fogja befolyásolni, hogy a Groupama Arénában lesz a mérkőzésünk, nekünk viszont pluszt kell, hogy adjon, hogy otthon játszhatunk - így Dibusz. - Sok szurkolónk lesz kint a mérkőzésen, élvezni fogjuk a támogatásukat, ennek erőt kell adnia, csakúgy, mint a tavaszi hazai szereplésünknek. Meg kell mutatnunk, hogy vagyunk olyan jó csapat, mint a bajnok Vidi. Biztosan lesznek olyan periódusok, amikor a Videoton nyomást gyakorol ránk, fontos, hogy a fordulópontokból mi jöjjünk ki győztesen.

Jegyinformációk a Magyar Kupa döntőjére

A Ferencváros szektoraiba az FTC végzi a jegyértékesítést, míg a Videoton FC szektoraiba, valamint a semleges szektorokba a Magyar Labdarúgó Szövetség értékesíti a belépőket a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, valamint a Ticket Express hálózatában. A Ferencváros szurkolói a B1-B3 és C1-C5 szektorokba vásárolhatnak belépőket Fradi-kártyával, míg a Videoton FC szurkolói Vidi-kártyával a D3-D4 szektorba válthatnak jegyeket.

A semleges szurkolók (Futballkártyával vagy a központi jegyértékesítésbe kapcsolt bármelyik klub kártyájával) a VIP-teraszra (A1-A2, és VIP Gold szektorok) valamint az E szektorba válthatnak jegyeket. Az E szektorba kizárólag Futballkártyával és harmadik klub kártyájával lehet jegyet vásárolni.

Az MK-döntőre a semleges szektorokba jegyet váltó nézők figyelmét felhívjuk arra, hogy ne hozzanak magukkal és ne használjanak semmilyen klubjelképet, zászlót vagy klubhovatartozásra utaló eszközt, mert azt a beléptetésnél a rendezők elvehetik.

A belépők 1750-5500 forintba kerülnek. A VIP Gold jegyek 20 ezer, a VIP Bronz jegyek 12 ezer, a Skybox - ülések 60 ezer forintért vásárolhatóak meg. Fontos tudnivaló, hogy a Skybox jegyeket kizárólag a Groupama Arénában lehet megvenni, csomagonként minimum 13-at. A VIP-szektorokba a Ferencváros és a Videoton FC klubkártyájával is vásárolhatóak jegyek. A Sajóbábony VSE – Jászapáti FK Amatőr Kupa-döntőt az MK-finálé előtt, 15 órától rendezik. Kapunyitás 14.00 órakor.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS