A kiesésről dönt a Merkantil Bank Liga utolsó fordulója

2022. május. 21., 23:10   |    

A kiesésről dönt a Merkantil Bank Liga utolsó fordulója

Vasárnap az utolsó fordulót játssza a húsz csapat a Merkantil Bank Liga 2021–2022-es idényében. A bajnok Vasas 15.30-tól fogadja a Soroksárt, a többi találkozó egységesen este hatkor kezdődik.

A feljutás már eldőlt (a Vasas és a Kecskeméti TE Hufbau játszhat a következő szezonban az OTP Bank Ligában), ellenben a kiesés kérdése nagyon is éles: akár még az utolsó helyen álló Budaörs is megúszhatja. Az öt még veszélyben lévő csapat négy találkozón érintett.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–III. KERÜLETI TVE
(Békéscsaba)
A forduló kulcsmérkőzése, mindkét csapat veszélyben van. A hazaiaknak 39, a vendégeknek 37 pontja van. Ebből következően az óbudai gárda csak győzelme esetén előzheti meg riválisát. Ha kikap, kiesik, ez biztos. Ha döntetlent játszik, 38 pontja lesz, az sem elég a bennmaradáshoz. Ha nyer, megelőzi a Békéscsabát, de mögötte kell, hogy maradjon még két csapat, ez lehet a Budaörs (most 37 pont), a Szolnok (38). Pontszámban beérheti a Csákvárt (40), a győzelmek száma ebben az esetben neki kedvez. A Békéscsaba, ha nyer, bennmarad. Ha döntetlent játszik, 40 pontos lesz, a III. Kerületet maga mögött tartja, sorsa attól függ, mit játszik a Budaörs és a Szolnok. A Budaörsnek győzelme esetén 40, a Szolnoknak 41 pontja lenne, előbbi ötgólos győzelme esetén előzné meg a Békéscsabát. Ha a lila-fehérek kikapnak, a most mögöttük álló három csapatból a III. Kerület mindenképpen megelőzi őket, a Budaörs csak győzelme esetén, a Szolnok döntetlennel is, ha a Csaba súlyos vereséget szenved. Bonyolult a képlet…

AQVITAL FC CSÁKVÁR–FC AJKA
(Csákvár)
A csákváriak a 16. helyen állnak, 40 ponttal. Ha nyernek, nincs mit számolgatni. Ha döntetlent játszanak, a Budaörs és a Kerület mindenképpen mögöttük marad, sőt a Békéscsaba és a Szolnok közül is az, amelyik nem győz. Viszont, ha kikapnak az Ajkától, maradnak 40 ponton, győzelme esetén a Szolnok, valamint a Békéscsaba vagy a III. Kerület megelőzi őket. A Budaörs pontszámban és a győzelmek számában utolérheti, de sokkal rosszabb a gólkülönbsége. Természetesen, ha a riválisok nem nyernek, vereség esetén is bennmarad a Csákvár.

BFC SIÓFOK–BUDAÖRS
(Siófok)
Az utolsó helyen álló Budaörsön csak a győzelem segíthet, s az sem biztosan elég. Nyerni kellene idegenben, erre pedig január 30. óta nem volt képes. Akkor egyébként éppen a mostani egyik riválist, a Szolnokot verte. Ráadásul nem is elég önmagában nyerni, nagy különbséggel kellene.

SZOLNOKI MÁV FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Szolnok)
A Szolnok is csak győzelemmel maradhat bent, mert döntetlennel 39 pontja lesz, az pedig semmiképpen nem elég a „túléléshez”. Ha győz, 41 ponttal zár, az elég lehet, ha a Békéscsaba és a Csákvár nem nyer.

OTP Bank Liga NB I. 38. forduló

Sorsolás

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS