A Kisvárda látogat az idény meglepetéscsapatához

2022. október. 14., 10:38   |    

A Kisvárda látogat az idény meglepetéscsapatához

Az eddig remekül szereplő Kecskemét hazai mérkőzésével kezdődik az OTP Bank Liga 11. forduló. A Kisvárda elleni, pénteki találkozó jelenti a nyitányt, majd három mérkőzést játszanak szombaton, kettőt pedig vasárnap.

KECSKEMÉTI TE–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Péntek, Széktói Stadion, 20.00)

Az újonc Kecskemét a második helyen áll, csak a Puskás Akadémia veretlen hosszabb ideje a bajnokságban. A KTE pályaválasztóként a Vasas ellen döntetlennel kezdett, azóta négy mérkőzését pedig megnyerte, legutóbb a Ferencváros ellen győzött. A Kisvárda két ponttal áll csak a Kecskemét mögött, bár az előző forduló előtt sorozatban háromszor is kikapott. Idegenben a legutóbbi két meccsén súlyos vereségeket szenvedett, előbb a Ferencvárostól, majd az Újpesttől, miközben a kecskemétiek legutóbb idegenben nyerni tudtak az Újpest ellen.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PAKSI FC
(Szombat, ZTE Aréna, 14.45)

A ZTE három forduló óta nyeretlen, a legutóbbi két fordulóban döntetlent játszott. Pályaválasztóként – az előző idény tavaszára visszanyúlva – a legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt elveszített, csak a Debrecen ellen nyert. A Paks két ponttal megelőzi a zalaegerszegieket, legutóbbi kikapott. Idegenben eddig csak Kecskeméten veszített, s még érdekesebb, hogy az a találkozó kivételével minden más találkozóján legalább két gólt szerzett vendégként. 


PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Pancho Aréna, 17.00)

Hornyák Zsolt együttese az első forduló óta veretlen, de „csak” a negyedik helyen áll, miután már ötször is döntetlenre játszott. A Pancho Arénában két döntetlen és két vereség a mérlege a mostani bajnoki szezonban, legutóbb az utolsó 2021–2022-es hazai meccsén kapott ki, éppen a Bp. Honvédtól. A kispestiek a tizedik helyen állnak, mindössze két meccsüket tudták eddig megnyerni a szezonban, de mindkétszer idegenben nyertek. 


VASAS FC–MOL FEHÉRVÁR
(Szombat, 19.30)

A Vasas még nyeretlen a bajnokságban, öt hazai mérkőzéséből három döntetlenre végződött. Két gólnál többet még egyik meccsén sem kapott otthon, viszont az első, a Paks elleni kivételével egyszer sem jutott két szerzett gólig. A MOL Fehérvár nagyon gyengén szerepel az előzetes esélylatolgatásokhoz képest, hétfőn, a nyárról elhalasztott hazai mérkőzését is elveszítette az Újpesttel szemben. Az eddigi öt idegenbeli bajnoki meccsén mindössze egy pontot tudott szerezni, 


DEBRECENI VSC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Nagyerdei Aréna, 13.45)

A DVSC a legutóbbi fordulóban kikapott a Ferencvárostól, viszont pályaválasztóként még veretlen a mostani idényben. Október elsején 4-3-ra megverte Honvédot. Az Újpest hétfőn nyerni tudott idegenben, Székesfehérváron, s ezzel feljött a hetedik helyre, a mostani idényben még nem állt ilyen előkelő helyen. A lilák a legutóbbi négy bajnokijukból hármat megnyertek, előtte hat fordulóban mindössze három pontot gyűjtöttek. A DVSC 2020. január 25-én nyert legutóbb az Újpest ellen. 


MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Városi Stadion, 17.45)

Az OTP Bank Liga tizenkettes mezőnyéből eddig a Mezőkövesd kapott ki a legtöbbször (hatszor), míg a Ferencváros (a Puskás Akadémiával és a KTE-vel holtversenyben) a legkevesebbszer (egyszer). A mezőkövesdiek legutóbb, Kispesten, döntetlent játszottak, ugyanakkor pályaválasztóként a legutóbbi két alkalommal kikaptak. A Ferencváros eddigi egyetlen bajnoki vereségét e szezonban a legutóbbi idegenbeli bajnokiján, Kecskeméten szenvedte el. A Mezőkövesd 2020. február 22-én nyert legutóbb a Ferencváros ellen. 

 

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS