A kupában folytatódik a Videoton FC és a Győri ETO párharca

2013. április. 17., 12:26   |    

A kupában folytatódik a Videoton FC és a Győri ETO párharca

A DVSC-Teva győzelmével véget ért Fáy utcai mérkőzés után szerdán 18 órától Székesfehérváron játsszák a Magyar Kupa elődöntőjében az első „kör” második találkozóját. A Videoton és a Győri ETO összecsapásának külön érdekességet ad, hogy a két együttes vasárnap bajnoki mérkőzést vívott egymással.

A bajnoki listavezető és az ősszel az Európa Liga csoportkörében szerepelt fehérvári alakulat vasárnap 1-1-es döntetlenre végzett az ETO Parkban. Pintér Attila csapatának ez volt az első tavaszi pontvesztése, a Videoton FC ugyancsak kiválóan szerepelt az eddigi bajnoki fordulókban (csak Diósgyőrben kapott ki a további bajnoki meccsein három pontot gyűjtött tavasszal a győri mérkőzésig).

Mindkét együttes megnyerte már korábban a Magyar Kupát. A győri klub már négyszer (1965, 1966, 1967, 1979), a Videoton pedig egyszer, 2006-ban. A zöld-fehérek legutóbb 2009-ben, a piros-kékek még Mezey György dr. irányításával, a bajnoki címnyerés tavaszán, 2011-ben szerepeltek legutóbb a kupadöntőben.

A Videoton FC a harmadik fordulóban kapcsolódott be a 2012–2013-as kupasorozatba, s rögtön élvonalbeli együttes ellen kellett játszania: a Haladást ejtette ki, 2-0-s győzelemmel, hosszabbításban az akkor még Paulo Sousa által dirigált csapat. A negyedik fordulóban, már tavasszal, a ZTE ellen már az első találkozó döntött a továbbjutásról, de azért a hazai 4-0 után Zalaegerszeg is győzött a fehérvári csapat 6-3-ra. Különleges párharcot hozott a negyeddöntő: a Dunakanyar-Vác ellen mérkőzés nélkül jutott tovább a Vidi.

A Győri ETO a második fordulóban edzőmeccsel felérő kupamérkőzést játszott, s nyert 12-0-ra a Babót ellen. Rati Alekszidze, Nemanja Andrics és Dudás Ádám is három-három gólt szerzett a találkozón. A harmadik fordulóban a Bölcske együttesén (5-2) került túl idegenben a Győr, majd a Paksot ejtette ki kettős győzelemmel (4-0, 3-2). A negyeddöntőben újabb kettős győzelem következett egy élvonalbeli csapat ellen: a Honvédtól még gólt sem kapott az ETO. Egyébként a Győr az egyedüli a négy elődöntősből, amely két élvonalbeli csapatot is búcsúztatott az elődöntőig.

A Győr és a Videoton FC a 2011–2012-es idényben is találkozott a Magyar Kupában, Székesfehérváron 5-1-re, Győrben 1-0-ra győzött a Paulo Sousa által irányított Vidi. A 2007–2008-as szezonban egy döntetlennel és egy győzelemmel ugyancsak a fehérváriak jutottak tovább a két csapat párharcából a Magyar Kupában.

A mai mérkőzést a SPORT1 élőben közvetíti.

A vasárnapi, győri bajnoki összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS