A kupában javíthat a Mezőkövesd

2013. augusztus. 07., 11:03   |    

A kupában javíthat a Mezőkövesd

Két bajnoki vereség után Véber György az alapemberek pihentetése mellett is továbbjutást vár Szolnokon.

Szerdán a Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában érdekelt egyetlen élvonalbeli csapat (a Puskás Akadémia erőnyerőként jutott a második körbe), a Mezőkövesd-Zsóry szolnoki vendégjátékával kezdődnek meg a kupasorozat küzdelmei. A mezőkövesdiek az elmúlt két hétben lejátszották fennállása első NB I-es bajnoki meccseit, de egyelőre az első élvonalbeli pont és az első élvonalbeli gól is várat magára, az MTK otthonában 3-0-ra, Debrecenben 1-0-ra kaptak ki. Hétvégén Kecskemétre utazik a borsodi együttes, de előtte egy újabb próbatétel vár Véber György együttesére: szerdán este 20 órától a másodosztályú Szolnok otthonában lép pályára a Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában.

A vezetőedző elárulta: a szolnokiak ellen lehetőséget ad azoknak a játékosoknak is, akik az első két bajnokin nem kaptak szerepet:
- Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk az NB II-es élcsapat ellen, de nem panaszkodunk, ez van – mondta Véber György a boon.hu-nak. – A keret másik felének, azoknak, akik eddig nem szerepeltek is lehetőséget adok a tétmeccsen, amelyen továbbjutást várok.

A szolnokiak jó eredményeket értek el a felkészülés során, a Putnok, a Békéscsaba, a Létavértes és a Cegléd együttesét is legyőzték legutóbbi edzőmeccseiken, igaz, Kis Károly vezetőedző szerint a felsorolt meccseken nyújtott teljesítmény aligha lenne elég a Mezőkövesd ellen. A csapat a tavaszi szezonban nagyszerűen szerepelt az NB II Keleti csoportjában, néhány új játékossal pedig erősített is nyáron, a Tisza partján folytatja az NB I-es tapasztalattal is rendelkező Grúz Tamás, Máté János, Zvara Dávid trió, és az átigazolási időszak végéig újabb labdarúgókkal erősödhet a keret.

A 2012-2013-as szezonban még ugyanabban az osztályban szerepelt a két együttes, Szolnokon 2-1-re, hazai pályán 3-1-re győzött a Mezőkövesd.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS