A labdarúgás mindenkié

2017. november. 13., 15:10   |    

A labdarúgás mindenkié

A Magyar Labdarúgó Szövetség vallja, hogy a labdarúgás mindenkié, ezért számos szociális programon keresztül segíti a fogyatékkal vagy hátrányos helyzetben élők sportolását. A programok keretében több ezer labdarúgó – főként gyermek – jut sportolási lehetőséghez. Ennek szellemében az MLSZ évek óta támogatja a siket labdarúgókat is.

A napokban a közösségi médiában futótűzként terjedt egy – vélhetően jó szándékú, ám – téves, félrevezető állítás, mely szerint "az MLSZ nem támogatja a siket futsalválogatottat, sőt még mezeket sem hajlandó a szövetség kölcsönadni a csapat számára." 

Ezzel szemben a valóság az, hogy az MLSZ egy kétoldalú szerződés alapján minden évben több millió forintos támogatással segíti a Magyar Hallássérültek Labdarúgó-szövetségének (MHLSZ) munkáját, ezen túlmenően pedig 20 fő számára biztosít igény szerinti, teljes körű felszerelést a szövetségén keresztül a siket játékosok számára (piros-fehér-zöld meccsfelszerelés, kapusfelszerelés, edzéspóló, melegítő, esőkabát, hátitáska stb.). Ezen támogatását az MLSZ nemcsak az elmúlt években, de 2017-ben is felajánlotta, maradéktalanul teljesítve a Magyar Hallássérültek Labdarúgó-szövetségének eszközigényét. 

A tisztánlátás érdekében tájékoztatunk minden érdekeltet arról, hogy az MLSZ hosszú évek óta minden esztendőben – túl a Grassroots-programon keresztül támogatott számtalan sportszervezeten, egyesületen – további 20-30 olyan szervezetet támogat felszereléssel, amelyek külföldön is képviselik a magyar színeket. 

A szövetség vallja, hogy A labdarúgás mindenkié, ezért Szociális Programja keretében támogatja a látássérültek, a hallássérültek, az értelmi fogyatékossággal élők, az értelmileg akadályozottak, a gyermek- és lakásotthonokban élők és a hajléktalanok labdarúgását is. Mindezt nem pusztán anyagi támogatással teszi, de regionális tornák, események szervezésével is. 

Ami önmagában a címeres mezt illeti, az MLSZ belső szabályzata valóban kimondja, hogy csak a közvetlenül a labdarúgó-szövetség égisze alatt működő nemzeti válogatottak kaphatják meg a hivatalos, címerrel és Magyarország felirattal is ellátott mezt. 

A Magyar Hallássérültek Labdarúgó-szövetségének a témában írt közleményét itt olvashatja el.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS