A legjobb formában lévő két csapat találkozik Putnokon

2018. október. 20., 20:06   |    

A legjobb formában lévő két csapat találkozik Putnokon
Fotó: ZTE FC Zalaegerszeg

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga tizenharmadik fordulóját, a mezőny ezzel túljut a bajnokság első harmadán. A listavezető ZTE Putnokra látogat, a Kazincbarcikával játszik majd. Az elmúlt hetek eredményei alapján rangadót.

DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE VSE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Tiszakécske, 14.30)
Az újonc a tizenötödik helyen áll, a legutóbbi öt fordulóból négyben is döntetlent játszott. Pályaválasztóként eddig csak a Soroksártól és a ZTE-től kapott ki, legutóbb legyőzte a Csákvárt. A Békéscsaba a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén nagy meglepetésre hat gólt kapott Nyíregyházán, három szerzett góllal is kikapott. A harmadik helyre visszacsúszott lila-fehérek a legutóbbi két fordulóban mindössze egy pontot gyűjtöttek.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–CEGLÉDI VSE
(Mosonmagyaróvár, 14.30)
Mind a két együttes kiesőhelyen áll, a Mosonmagyaróvár a tizennyolcadik, a Cegléd pedig a huszadik, utolsó A hazaiak a legutóbbi négy bajnoki meccsüket kivétel nélkül elveszítették, de ezek háromnegyedét idegenben, csak a Kazincbarcika verte őket meg eddig ebben a szezonban Mosonmagyaróváron. A Cegléd a múlt hónap végén megverte a Soroksárt, de ez csak egy 90 percre szóló fellángolás volt, ezt leszámítva szeptember 2. óta nem szerzett pontot.

KAZINCBARCIKA BSC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Putnok, 14.30)
A listavezető az utóbbi hetekben nagyszerű formába lendült, mindössze egy csapat van rajta kívül, amelyik a legutóbbi három játéknapon kilenc pontot tudott gyűjteni: éppen a Kazincbarcika. A ZTE május 13. óta szenzációsan futballozik idegenben, hét mérkőzésen 17 pontot szerzett. A borsodiak az első kilenc fordulóban mindössze egyszer nyertek, de az edzőváltás jót tett, Gálhidi Györggyel még veretlen a csapat, sőt, az utóbbi időszakban nyeri a meccseit. Rangadónak ígérkezik a találkozó.

SOROKSÁR SC–VASAS FC
(Soroksár, 14.30)
A Soroksár ismét nyert a legutóbbi fordulóban, s ezzel visszakapaszkodott a hatodik helyre. Az idény elején még listavezető gárda négy vereség után szerzett újra három pontot. Pályaválasztóként nem jó a mérlege, a Merkantil Bank Liga 2018–2019-es idényében csak a Kazincbarcikát és a Monort győzte le. E találkozó szempontjából érdekes, hogy 12 forduló alatt mindössze egyszer játszott döntetlent, azt is vendégként. A Vasas ellenben az „ikszek” rekordere, az eddigi meccsei háromnegyede döntetlenre végződött. A piros-kékek három győzelemmel kezdték az idényt, azóta kilenc mérkőzésükből nyolcnak nem volt sem győztese, sem vesztese.

DOROGI FC–BFC SIÓFOK
(Dorog, 14.30)
A Dorog mindössze háromszor játszott eddig döntetlent, de ebből kétszer a legutóbbi két fordulóban. Pályaválasztóként a mostani idényben egyedül az utolsó helyen álló Ceglédet győzte le. A tabellán a tizenegyedik helyen áll, hat hellyel, de csak négy ponttal megelőzve a Siófokot. A Balaton-parti együttes nagyon rosszul kezdte a Merkantil Bank Liga 2018–2019-es idényét, mindössze kétszer nyert, az utóbbi hetekben jellemzően döntetlent játszik, akárcsak a Dorog.

BUDAFOKI MTE–BUDAÖRS FC
(Budafok, 14.30)
A Budafok kétarcú csapat, az idegenbeli mérlege gyenge, de a hazaival jó néhány riválisát megelőzné. Pályaválasztóként csak a Vasastól és a Soroksártól kapott ki a mostani idényben, a legutóbbi három bajnokiján hét pontot szerzett. A Budaörs nyolc hellyel, de csak öt ponttal áll a budafokiak előtt, nyolcadik helyezett, 17 ponttal. Két vereség után a legutóbbi fordulóban újra nyert. Vendégként viszont a legutóbbi négy meccsén mindössze három pontot gyűjtött, a Soroksár legyőzésével.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Kaposvár, 15.30)
A Kaposvár szereplése továbbra is bravúrosnak minősíthető. Az újonc a negyedik helyen áll, mindössze egy vereséggel. Az utóbbi hetekben belépett a döntetlent halmozók táborába, a legutóbbi öt bajnoki meccséből négyen egy pontot szerzett. Pályaválasztóként a Gyirmót elleni, az idény elején elszenvedett vereségtől eltekintve, még senki sem tudta legyőzni. A Nyíregyháza nagyon mély gödörbe esett, kiesőhelyre csúszott vissza, de a legutóbbi két mérkőzését megnyerve már a tizennegyedik helyre kapaszkodott fel Mind a két meccset otthon játszotta, vendégként április óta nyeretlen. 2017 októbere óta nem nyert idegenben olyan rivális ellen, amely most is a Merkantil Bank Liga mezőnyének a tagja.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–VÁC FC
(Csákvár, 17.00)
A Csákvár az eddigi bajnoki mérkőzései felén döntetlent játszott, de a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer „ikszelt”. Pályaválasztóként legutóbb legyőzte a Balmazújvárost. Május óta egyedül a Békéscsaba tudott nyerni a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban. A Csákvár a hetedik helyen áll a tabellán, 18 ponttal. A Vác a tizenharmadik, 14 ponttal. Négy forduló óta nem nyert, egy döntetlent két vereség követett, majd legutóbb újra egy pontot szerzett a csapat. Vendégként csak a Ceglédet tudta legyőzni eddig az idényben.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC–WKW ETO FC GYŐR
(Balmazújváros, 17.00)
A tavasszal még az OTP Bank Ligában szereplő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a legutóbbi fordulóban súlyos vereséget szenvedett Csákváron. Hazai pályán augusztus 26. óta csak egyszer, a Monor ellen tudott nyerni, igaz, augusztus 5. óta veretlen. Az ETO az utóbbi hetekben javított a mérlegén, de így is csak kilencedik. A legutóbbi öt fordulóban egyszer kapott ki. Vendégként legutóbb e hónap elején játszott, a kaposvári pontszerzés dicséretes eredménynek számított.

GYIRMÓT FC GYŐR–BSS MONOR
(Gyirmót, 17.00)
A gyirmótiak a legutóbbi játéknapon rangadót veszítettek Zalaegerszegen, s ezzel visszaestek a második helyre. Hazai mérlegük szinte hibátlan az idényben, csak a Soroksártól kaptak ki, a többi meccsüket magabiztosan, kapott gól nélkül megnyerték. A Monor az utolsó előtti helyen áll, vendégként általában szoros mérkőzéseket játszik, még soha nem kapott ki egynél nagyobb különbséggel, de egyedül Dorogon tudott eddig pontot szerezni.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS